Auteur Topic: Bizar plan van generaal bd  (gelezen 2784 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ton de Zwart

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 2858
Bizar plan van generaal bd
« Reactie #31 Gepost op: 04/08/2014 | 10:59 uur »
De 40 marechaussees die meewerken aan de berging van de MH17-slachtoffers moeten volgens de belangrijkste Nederlandse legerofficieren afzien van de luxe van een hotelkamer en voortaan dag en nacht op de rampplek in Oekraďne blijven.

„Leden van de Koninklijke Marechaussee hebben een militaire training genoten. Zij kunnen slapen in een tentje of bij dit goede weer zelfs in een slaapzak onder de sterrenhemel. Het dagelijkse pendelen tussen de ramplocatie en hotels levert onnodige vertraging op bij de berging van lichamen, waarbij de nabestaanden niet zijn gebaat”, zo betoogt brigadegeneraal b.d. Ruud Vermeulen, voorzitter van de Gezamenlijke Officieren Vereniging (GOV).

Defensie meldt desgevraagd helemaal niets in het idee van de officieren te zien: „Het verhoogt onnodig de risico’s voor onze mensen ter plekke”, aldus een zegsman. Hij wijst er bovendien op dat de onderzoekers middels de verplaatsing van Donetsk naar het noordelijker gelegen Soledar nu al dagen achtereen goed hebben kunnen werken.

Rantsoenen

De vereniging voor de hoogste militairen snapt weinig van de tactiek: Vermeulen: „In oorlogsgebieden is het verplaatsen van troepen het gevaarlijkste wat er is. Zorg er daarom voor dat je in elk geval de marechaussees ter plekke houdt. Zij kunnen gevechtsrantsoenen eten en hebben de conditie om van de vroege ochtend tot de late avond te zoeken naar slachtoffers. Als de gevechten dichtbij komen, weten zij hoe te handelen.”

De permanente aanwezigheid van de militaire gendarmerie zou volgens de GOV via de aanwezige liaisonofficieren moeten worden gemeld aan zowel de rebellen als de Oekraďense autoriteiten. „Bij donker verlicht je het gebied waarin je zit, en je bakent het goed af met OVSE-vlaggen. Dan weet eenieder waaraan hij toe is.

Bron: De Telegraaf van 040814
Waar de heren hun vlag betrouwen, daar zal ik mijn leven wagen...

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 30 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.