Luchtmachtdagen 2017 gaan niet door

Gestart door DvdW, 13/10/2016 | 11:15 uur

Reinier

En het hoeft ook niet meer voor de PR-show F-35.
Dat ding is binnen dus KLu hoeft de komende jaren geen charme offensief meer te voeren.

Als de F-35 voor het eerst in 2017 was gekomen, reken maar dat er dan wel Luchtmachtdagen waren geweest.

Sparkplug

#3
Citaat van: Thomasen op 14/10/2016 | 22:05 uur
Zoals de landmachtdagen de laatste jaren. Prima, ergens. Het gaat hier echter niet om tijd, maar is natuurlijk agv bezuinigingen waardoor een overspannen organisatie is ontstaan.

Echter zijn er ook in 2018 geen Luchtmachtdagen, omdat voor dat jaar al de Landmachtdagen en Marinedagen waren gepland. Maar zien of 2019 wel lukt.
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

dudge

Zoals de landmachtdagen de laatste jaren. Prima, ergens. Het gaat hier echter niet om tijd, maar is natuurlijk agv bezuinigingen waardoor een overspannen organisatie is ontstaan.

DvdW

Luchtmachtdagen 2017 gaan niet door

Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Luyt heeft samen met de leden van de luchtmachtraad (Lumara) besloten om de luchtmachtdagen voor 2017 niet door te laten gaan.
De voornaamste reden om de luchtmachtdagen voor 2017 te annuleren, is het herstellen van de brede inzetbaarheid. Dit besluit sluit aan op de drie pijlers die de C-LSK heeft opgesteld na zijn aantreden als Commandant Luchtstrijdkrachten: Herstel inzetbaarheid, Transitie naar 5e generatie Luchtmacht, Focus in innovatie.

De prioriteit ligt in 2017 bij het herstel van de inzetbaarheid, lopende operatien en oefeningen. De deelname aan de missie Baltic Air Policing, de QRA en grootschalige oefeningen waaronder Red Flag, hebben prioriteit. Om dezelfde reden is onlangs ook het besluit genomen om vanaf begin 2017 de gevechts- en transporthelikopters terug te trekken uit de VN-missie in Mali.
Luyt, "In 2017 leggen we na een lange periode van intensieve missies en bezuinigingen de prioriteit bij herstel van de brede inzetbaarheid van onze eenheden. Om herstel mogelijk te maken moeten we keuzes maken en daarbij zijn we helaas genoodzaakt in 2017 de luchtmachtdagen te cancelen."

De komende tijd wordt onderzocht of de luchtmacht op een andere wijze zich publiekelijk kan presenteren aan de Nederlandse bevolking.

Bron: Facebookpagina "Operatie Luchtsteun"
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל