Recente berichten

#1
KM / Re: Het Combat Support Ship (C...
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 16:21
Vooral een tanker zou ik in staat stellen alleen te kunnen varen. Escorte capaciteit is te duur. Een stuk duurder dan nog een 67mm.
#2
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 16:18
Citaat van: Harald op Vandaag om 15:50Das wel een eer voor mijn gevoel, vooral omdat we geen Abrams gebruiker zijn.
Ff schakelen voor de crew van Leo2 naar M1, oefenen en gevoel krijgen bij de tank, maar het principe blijft het zelfde. laze and blaze

Ik ben benieuwd hoe ze het ervan afbrengen, weer een ervaring rijker

Ik laat het je weten, zal wel wat filmpjes maken.
#3
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Lynxian - Vandaag om 16:10
Citaat van: Oorlogsvis op Vandaag om 11:50Navo vraagt om meer steun uit de voorraden ....ik vrees dat we afscheid gaan nemen van minimaal
een Patriot batterij + vuurpijlen, maar het is nodig anders verliezen ze.
Of we munitie gaan doneren weet ik niet, maar Rutte is wel duidelijk geweest over het leveren van extra Patriots:

Citaat van: NOS.nlNOS Nieuws • gisteren, 16:51

NAVO-chef: wapensteun aan Oekraïne belangrijker dan halen NAVO-vereisten

Wapensteun aan Oekraïne op korte termijn is voor NAVO-lidstaten het allerbelangrijkste, ook als ze daardoor tijdelijk de NAVO-vereisten niet halen. Dat heeft secretaris-generaal Stoltenberg gezegd op een NAVO-bijeenkomst voorafgaand aan een EU-top.

In die NAVO-afspraken is vastgelegd welke wapens en wapensystemen landen in huis moeten hebben, zodat de alliantie als geheel voldoende slagkracht heeft.

Nu zegt Stoltenberg dus voor het eerst dat het belangrijker is om nu al wapens uit de eigen voorraad te leveren, zelfs als die dan niet meer voldoet aan de NAVO-afspraken.

"De realiteit is dat Oekraïne ondersteunen en helpen om het Russische gevechtsmateriaal onklaar te maken ook onze eigen veiligheid versterkt", aldus Stoltenberg.

Meer Patriot-systemen nodig
Oekraïne heeft gevraagd om meer Patriot-luchtafweersystemen. Daarvan zijn er in Europa nog zo'n honderd en Oekraïne heeft er nog zeven nodig om de verdediging van het land op orde te krijgen.

Duitsland stuurde deze week opnieuw een Patriot-luchtafweersysteem naar Oekraïne. Gisteren vroegen D66, CDA, GroenLinks-PvdA en Volt of Nederland dat ook zou kunnen doen.

Maar volgens demissionair premier Rutte is dat niet mogelijk, omdat Nederland dan "zou zakken onder de minimale eisen die we moeten stellen aan onze operationele gereedheid". Nu zegt Stoltenberg dus dat dat wel kan.


Bureau Rutte
Op de NAVO-bijeenkomst kreeg Stoltenberg ook de vraag voorgelegd of Ruttes bureau al klaarstaat, maar daarop wilde hij geen antwoord geven.

Vrijdag is er een bijeenkomst van de Oekraïneraad van de NAVO. Daar zal de focus liggen op de luchtverdediging en het sturen van meer munitie naar Oekraïne, zoals de 155-millimeter-granaten waar het land een groot tekort aan heeft. Daarover zal het ook vanavond op de EUtop gaan.
#4
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Harald - Vandaag om 15:50
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 15:20Gewoon, uitgenodigd worden door het Amerikaanse leger.
Das wel een eer voor mijn gevoel, vooral omdat we geen Abrams gebruiker zijn.
Ff schakelen voor de crew van Leo2 naar M1, oefenen en gevoel krijgen bij de tank, maar het principe blijft het zelfde. laze and blaze

Ik ben benieuwd hoe ze het ervan afbrengen, weer een ervaring rijker
#5
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 15:20
Citaat van: Harald op Vandaag om 11:08Hoe komt een NL tankcrew in de Sullivan Cup ? en dan ook nog op een M1 Abrams  :hrmph:


Gewoon, uitgenodigd worden door het Amerikaanse leger.
#6
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Harald - Vandaag om 13:52
Citaat van: Parera op Vandaag om 13:04Leuke interim oplossing om het gat te vullen tussen nu niks en het MGCS of wat daar uit gaat komen. Niets voor de lange termijn.
Citaat van: pz op Vandaag om 13:35Deze zijn mijn inziens redelijk snel leverbaar. Ja interim, maar dat kan zo maar 15 a 20 jaar zijn.

Als je dit zou doen dan voor zeker 20+ jaar, voordat de productie van de FR/DU MGCS aan het draaien is is het 2045.
En ja waarschijnlijk is de M1 Abrams sneller leverbaar, maar... we trekken kwa landmacht op met Du. Onze tankers zitten nu bij de Duitse 414 alles gebaseerd op de Leopard.

De keus hebben ze nu neergelegd bij het nieuwe kabinet, persoonlijk denk ik dat, hoe graag we ook willen en het eigenlijk ook moet, we moeten gaan wachten op de Leopard AX 130mm en deze aanschaffen.
maar dat zal ook pas in 2030+ zijn, denk ik.
Of wel op korte termijn de A8 aanschaffen en bij een MLU, een totaal renovatie doen, andere toren, kanon wisselen naar 130mm, ala AX versie op dat moment. 

Om nu dan M1's aan te gaan schaffen ?  :hrmph:   

Wat ook een "ham" vraag is, als wij nu voor de A8 versie zouden gaan en aanschaffen wanneer zouden deze dan geleverd worden ?
Productie van 40 a 50 stuks per jaar uit de KMW fabrieken is te langzaam, productie moet omhoog om de tank aantallen in Europa te verhogen en bestaande aantallen "oude" tanks te vervangen.
Het lijkt wel of Duitsland dat niet wil begrijpen. Daarom ook steeds meer dat landen kijken naar aankoop van K2 uit Korea en/of M1 uit de VS. En terecht ! 
#7
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Harald - Vandaag om 13:36
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 10:44Op dit moment traint een Nederlandse tankbemanning op de Abrams t.b.v de Sullivans cup

https://www.facebook.com/share/p/5dfUxpRvCLRPpWn5/

Ook een Poolse M1 bemanning doet mee.
Het verschil is natuurlijk dat Polen al M1crews heeft, voor hun eigen Poolse M1 Abrams.

Polish M1A1FEP Abrams tankers in the Sullivan Cup
As the press service of the 18th Mechanized Division announced, tank crews from the 1st Armored Brigade will participate in the 2024 Sullivan Cup Tank Crew Competition in the United States.
https://milmag.pl/en/polish-m1a1fep-abrams-tankers-in-the-sullivan-cup/
#8
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by pz - Vandaag om 13:35
Citaat van: Parera op Vandaag om 13:04Leuke interim oplossing om het gat te vullen tussen nu niks en het MGCS of wat daar uit gaat komen. Niets voor de lange termijn.

Deze zijn mijn inziens redelijk snel leverbaar. Ja interim, maar dat kan zo maar 15 a 20 jaar zijn.
#9
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Parera - Vandaag om 13:04
Citaat van: pz op Vandaag om 11:06Gewoon 50 van die dingen bestellen Sepv3. Die soap duurt al zo verschrikkelijk lang met die Leo's ;D .

Leuke interim oplossing om het gat te vullen tussen nu niks en het MGCS of wat daar uit gaat komen. Niets voor de lange termijn.
#10
KM / Re: Het Combat Support Ship (C...
Last post by Parera - Vandaag om 12:56
Citaat van: Harald op Vandaag om 09:59Of het verplaatsen van de RAM naar bovenop de brug en op de boeg een extra 76mm.
De 76mm op de hangaar laten staan.

Die 40mm zijn ook een goede toevoeging, maar ... of is dan de CSS weer te zwaar bewapend ?
De CSS zal voor mijn gevoel nooit alleen op pad gaan en is een ondersteunend vaartuig, dus zal meestal als een begeleidend vaartuig zijn in een vlootverband met meerdere schepen. Die ook weer hun eigen bewapening heeft, CSS zal dan ook binnen de bescherming varen van deze schepen.

Ik denk dat uitbreiding met 2 extra 40 mm's echt wel het maximaal haalbare is op dit ontwerp. Het JSS vaart ook rond met 2x 30 mm Marlin en of je er nu 30 of 40 mm opzet maakt weinig verschil.

De 2 40 mm's zouden voor de brug kunnen staan, dan moet het dek iets vergroot worden zodat de 2 huidige geplande 12,7 mm's daar vervangen kunnen worden door 2 40 mm's en de 12,7's kunnen dan naar de brugvleugels verhuizen. Of ze moeten geplaatst worden op dezelfde positie als het JSS ze heeft hoog op de opbouw.

Volgens mij is de huidige keuze 1x 76 mm, 1x RAM, 4x 12,7 mm Hitrole & enkele bemande .50/ MAG posities. Door dit uit te breiden met 2x 40 mm is het schip echt prima bewapend voor een tanker.

De 76 mm staat volgens mij juist op de hangaar zodat men ook de Pharos nog ergens kwijt kan, op de boeg zal dit te krap worden.