Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
KL / VERPLAATST: Nadelen van VW Amarok en Toyota Hilux pickup-truck
« Laatste bericht door Lex Gepost op 20/05/2018 | 14:42 uur »
2
Geef uw mening! / Nadelen van VW Amarok en Toyota Hilux pickup-truck
« Laatste bericht door Andros Wald Gepost op 20/05/2018 | 13:47 uur »
De landmacht heeft vele honderden terreinauto's gekocht, van het type VW Amarok pickup-truck. Die voertuigen kunnen o.a. worden ingezet voor personenvervoer en transport in vredestijd, ook bij rampenhulp.

Die 4WD terreinvoertuigen kunnen tijdens een ramp desnoods ook door wegbermen, weilanden en bossen rijden, als de wegen geblokkeerd zijn door files. En ze kunnen tijdelijk een warm onderdak bieden aan onderkoelde slachtoffers bij rampen, als het regent of vriest.

Zulke lichte militaire voertuigen kunnen volgens mij het best een binnenruimte hebben, die in de lengte doorloopt. Dan kunnen ze ook achterin gebruikt worden voor personenvervoer, en als nood-ambulance voor soldaten en rampenslachtoffers, en om desnoods in te slapen. De huidige Amarok pickup-trucks van de landmacht hebben die mogelijkheid helaas niet.

Als er veel mensen in de Amarok moeten zitten in een noodsituatie, ook in de achterbak, dan kunnen ze niet allemaal met elkaar overleggen, en elkaar warm houden als het vriest, door het tussenschot halverwege de lengte.

En mensen kunnen in de achterbak van de Amarok minder goed beschermd worden tegen rook en giftige gassen, dampen en stof. Ook kunnen er niet goed gewonde soldaten worden vervoerd met de Amarok, door het tussenschot achter de personencabine.

Om die redenen lijkt mij de Amarok geen goede keuze voor de landmacht. Dezelfde problemen spelen bij de Toyota Hilux pickup-truck van de Marechaussee.

Desnoods kan er een extra deur gemaakt worden in het tussenschot, als noodoplossing. Misschien zijn die deuren zelfs verkrijgbaar in het buitenland, of kunnen ze door de fabrikanten op bestelling gemaakt worden.

Veel andere terreinauto's kunnen wél gebruikt worden als geïmproviseerde ambulance, zoals bepaalde modellen van Land Rover, Jeep, Toyota, Mercedes, enz. Ik ben benieuwd naar jullie mening.

Voordelen van pickup-trucks:

https://en.wikipedia.org/wiki/Pickup_truck

Google zoekactie over de voor- en nadelen van pickup-trucks:
"pickup truck" pros cons

https://www.google.com/search?q=%22pickup+truck%22+pros+cons&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b
3
Nieuwe ontwikkelingen op Defensiegebied / Oorlog van de toekomst
« Laatste bericht door jurrien visser (JuVi op Twitter) Gepost op 20/05/2018 | 10:14 uur »
Oorlog van de toekomst

Tekst: Olof van Joolen en Niels Rigter / 19 mei 2018

In de oorlog van de toekomst geven niet tanks, mortieren of aantallen soldaten de doorslag. Big data, robotlegers en laserwapens doen dat. In deze slag is het niet langer vanzelfsprekend dat Nederland als westerse strijdmacht technologisch voorop loopt. Onze defensiewetenschappers doen hun best het slimme overwicht te houden.

Vuistgrote helikopterbommetjes die niet alleen zelfsturend door de lucht vliegen, maar ook hun doelwit zelf uitkiezen. Losgelaten in zwermen van duizenden kunnen zulke dodelijke microdrones eenvoudig treinen, gebouwen of grotten binnendringen om met extreme precisie opstandelingen of terroristen te doden.

Ze ontwijken met gemak menselijke afweer, of het nou schilden of kogels zijn. Met een investering van slechts 25 miljoen euro koop je een drone-zwerm die groot genoeg is om de helft van een miljoenenstad te doden.

Het nachtmerriescenario dat Berkeley-professor Stuart Russel schetst is er eentje om van te slikken. Helemaal omdat volgens Nederlandse deskundigen de technieken voor dit soort robotlegers zich in snel tempo ontwikkelen tot de status van praktisch bruikbaar. De boodschap van Russel is: we zetten onze vrijheid en veiligheid op het spel als we toestaan dat dit soort zelflerende machines op eigen initiatief doden. Als we de ontwikkeling in goede banen willen leiden, moeten we nu handelen, zegt hij.

Defensiedeskundige Henk Geveke van onderzoeksinstituut TNO Defensie & Veiligheid zit op dezelfde lijn. Geveke geldt als autoriteit op het gebied van defensietechnologie. De voormalige topambtenaar gaf advies voor de recent verschenen defensienota waarin minister Bijleveld (Defensie) haar plannen voor de nabije toekomst ontvouwde. Vanuit zwaar beveiligde laboratoria in de regio Den Haag probeert TNO de Nederlandse krijgsmacht technisch bij de tijd te houden.

Keuzes

Dat betekent volgens Geveke vooral slim kiezen. Defensie spendeert zo’n 0,8 procent van het budget aan innovatie. In Rusland is dat 16 procent. In de Verenigde Staten zijn de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling net zo hoog als de gewone defensiebegroting. Met de 23 miljoen euro die er in onze defensienota extra voor onderzoek en ontwikkeling wordt uitgetrokken, moeten we dus keuzes maken en er zo snel mogelijk bij zijn.

„Anders sta je achteraan”, weet Geveke. „Als je er vroeg bij bent kun je als klein land ook heel goed aan internationale projecten meedoen waardoor onze krijgsmacht straks kan beschikken over de nieuwste technische innovaties. Wie niet mee-ontwikkelt, moet van de plank kopen. Dan krijg je techniek die vijftien jaar oud is.”

Defensiewetenschapper Geveke voorziet grofweg vier ontwikkelingen die vergaande gevolgen hebben voor de manier waarop onze krijgsmacht in de toekomst optreedt. Behalve cyberwapens zijn dat: onbemande systemen (zoals de drone-zwermen), lasers, chemische en (synthetisch-) biologische knutselwapens en hypersone raketten.

Duivelsraketten

Om met de raketten te beginnen: behalve de VS, China en India claimt ook Rusland over raketten te beschikken die tien keer sneller gaan dan het geluid. De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst waarschuwt ervoor in het onlangs gepresenteerde jaarverslag. „Als die raketten daadwerkelijk tegen ons worden ingezet, dan kunnen wij wel inpakken met onze luchtverdediging”, zegt Geveke.

Zelfs Neerlands trots, de verbeterde SMART-L radar van Thales uit Hengelo waar ook de Amerikaanse bondgenoten graag een beroep op doen bij internationale oefeningen, kan zo’n raket niet neerhalen. Alleen opmerken. In Europees verband wordt daarom gewerkt aan radars om zulke duivelsraketten wél te kunnen onderscheppen. TNO bouwt voor dit project in een bunker bij het Haagse Ypenburg aan een proefopstelling voor een laserkanon dat later wordt getest vanaf marinefregat Zr. MS. Evertsen.

Lasers die nu al te koop zijn, kunnen drones verblinden, in de lucht verbranden of zelfs kruisraketten uit de lucht ’schieten’. Een echte laser werkt overigens niet zoals in de film Star wars met felrode of groene stralen, maar onzichtbaar als een reusachtig brandglas. De enige beperkende factor is nu nog de hoeveelheid energie die nodig is om een voldoende krachtige straal te krijgen. De turbines van een fregat wekken daarvoor genoeg kracht op, maar in pantserwagens wordt dat lastiger.

50 eurocent

De ontwikkelingen zijn daarom vooral gericht op het energie-efficiënter maken van de gevechtslasers. De verwachtingen zijn hooggespannen. Ook omdat lasers goedkoop zijn en veel potentieel explosieve ballast aan boord schelen. Een laserschot kost volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie nog geen 50 eurocent terwijl munitieleveranciers voor de goedkoopste granaat duizenden euro’s in rekening brengen. Autonome robotsystemen zijn de misschien wel belangrijkste en tegelijkertijd meest controversiële ontwikkeling waaraan Defensie werkt. De politiek hikt ertegen aan omdat ze zouden kunnen doden zonder tussenkomst van een menselijk brein. Hoe gevoelig dat ligt, blijkt uit de discussie over de onbemande Reaper vliegtuigen die Nederland heeft gekocht. De Amerikanen gebruiken de toestellen die operators vanuit de VS besturen om terroristen duizenden kilometers verderop uit te schakelen. Bijna alsof het een videospelletje is. Dat concept gaat een meerderheid in de Tweede Kamer al te ver en daarom krijgen Nederlandse Reapers geen raketten. Over de aanschaf van een killerrobot lijkt een debat niet één, maar wel meerdere bruggen te ver. Henk Geveke vindt het desondanks logisch dat er naar autonome systemen wordt gekeken. Al is het maar om te weten wat een vijand tegen je op de been zou kunnen brengen en hoe je ze onder controle kunt houden. Killer-robots borduren volgens hem voort op technieken die al bestaan. Zoals de drones waarmee we in het westen vrolijke filmpjes maken voor ons koophuis op Funda, maar die rebellen en terroristische groeperingen zoals IS op het strijdtoneel inzetten. Of de technieken waarmee Tesla zijn Model S deels zelf laat rijden.

Mijnenjagers

In ons land zullen ’zelfdenkende’ gerobotiseerde systemen voor het eerst in actie te zien zijn bij de Koninklijke Marine. De huidige mijnenbestrijdingsvaartuigen zijn ruim over datum. Samen met België is de marine bezig de opvolgers te bestellen. Nu varen mijnenjagers en -vegers een gebied binnen om de levensgevaarlijke projectielen onschadelijk te maken. In de toekomst hoeft dat risico niet meer te worden genomen. Een moederschip zal van buiten deze zone robotschepen op de mijnen afsturen en ze volautomatisch onschadelijk maken. Voor het zover is, moet er volgens Henk Geveke nog wel veel onderzoekswerk worden verricht. „Taken die mensen gemakkelijk verrichten, zijn voor een robot echt heel ingewikkeld. Denk aan het uitdraaien van onderdelen van een zeemijn. Ook met het onderscheiden van wat een projectiel is en wat niet, heeft een computer nog serieus moeite. Al die stapjes moet je zetten wil je een systeem succesvol kunnen inzetten.”

Hoewel we er lang niet slecht voorstaan, dreigt ons land op sommige terreinen z’n kennisvoorsprong kwijt te raken. Zo waarschuwt TNO. Bijvoorbeeld op het vlak van biologische en chemische wapens. Het waren volgens Henk Geveke bedreigingen waar de afgelopen jaren steeds minder mensen zich druk over maakten. Juist nu de ontwikkeling ervan zo’n enorme vlucht neemt. En de schimmiger tegenstanders waar de krijgsmacht het tegen moet opnemen – zoals terroristische groeperingen – er met graagte naar lonken.

„In een geïmproviseerd laboratorium kun je een synthetisch ebolavirus namaken. Het is amper nog een kunst om een drone boven de Kalverstraat te laten vliegen om het uit te strooien”, vat Geveke nog een nachtmerriescenario samen. Het onderzoek naar chemische en biologische wapens krijgt pas weer wat aandacht sinds de vermoedelijke chloorgasaanval onlangs in Syrië en de poging tot uitschakelen van de Russische dubbelspion Skripal in het Britse Salisbury.

Sommige technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat het leger ze niet eens bij kan houden. In de zin dat generaals niet beseffen dat bepaalde innovaties hun de overhand op het slagveld kunnen geven.

Een mooi voorbeeld hiervan is volgens Henk Geveke het zogeheten Smart Dust: minisensoren die zich als stofdeeltjes door de lucht verspreiden om informatie op te pikken

Het klinkt als perfecte techniek om informatie over tegenstanders en hun posities mee binnen te halen. Data waarvan vriend en vijand inmiddels stellen dat ze op het slagveld het verschil maken tussen winst of verlies. Maar dan moet je wel je manier van optreden veranderen en dat gebeurt volgens de TNO-baas nog te weinig binnen de krijgsmacht. „Wat dat betreft is Defensie met haar klassieke focus op verdediging van het eigen en bondgenootschappelijk grondgebied nog wat al te veel bezig met de vorige oorlog.”

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/plus/artikel/oorlog-van-de-toekomst?items_per_page=20
4
Van alles en nog wat! / Grensbewaking nieuwe stijl ..........
« Laatste bericht door Ros Gepost op 14/05/2018 | 23:27 uur »
Tientallen doden en honderden gewonden bij Palestijnse protesten Gazastrook
 
Bij de protesten bij de Gazastrook zijn maandag 52 doden en honderden gewonden gevallen. Het Israëlische leger heeft het vuur geopend op de Palestijnen die zich in groten getale hebben verzameld bij het grenshek.
Volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid zijn er 2.410 gewonden gevallen. Hulpverleners in de Gazastrook spreken van ruim 1.200 gewonden.

Het leger, dat claimt dat er meer dan 35.000 Palestijnen bij het grenshek staan, opende het vuur nadat de protesten op verschillende locaties van start gingen.

De protesten zijn al enkele weken gaande, maar hebben maandag een hoogtepunt bereikt. Het is zeventig jaar geleden dat de onafhankelijkheid van Israël werd uitgeroepen, dat door de Palestijnen wordt gezien als een catastrofe.

Maandagmiddag werd de Amerikaanse ambassade geopend in Jeruzalem. Dat gebeurde met een ceremonie waarop Jared Kushner, schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, namens de Verenigde Staten sprak. Namens Israël hield premier Benjamin Netanyahu een toespraak. Hij sprak van een "prachtige dag", die herinnerd zal worden als "historisch".

Jeruzalem werd eerder door de Amerikaanse president Donald Trump erkend als hoofdstad van Israël. Dit leidde op het moment van de bekendmaking in december tot veel woede bij de Palestijnen.

Ivanka Trump, de dochter van de president, is samen met haar echtgenoot Jared Kushner in Israël aanwezig voor de opening van de ambassade. De Amerikaanse delegatie arriveerde zondag in het land en heeft al een receptie met premier Benjamin Netanyahu bijgewoond.

Terugkeer
De Palestijnen zijn eind maart begonnen met de protestacties. Ze zijn bijeengebracht door onder meer Hamas. De protesten worden ook wel de 'Mars van de Terugkeer' genoemd, omdat ze willen wonen in wat nu Israël is.

De regering van Netanyahu ziet de Palestijnen die het hek willen forceren echter als terroristen. Er is in de afgelopen periode dan ook hard opgetreden.

Gewelddadig
De protesten verliepen de afgelopen weken gewelddadig. Sommige demonstranten gooien met molotovcocktails en stenen en steken autobanden in de brand. Er waren voor maandag al meer dan veertig doden gevallen aan de kant van de Palestijnen sinds de aanvang van de protesten. Of er slachtoffers aan de kant van Israël zijn gevallen, is niet bekend.

www.nu.nl

5
KL / Ik vroeg me af hoe het traject van herintreder eruit ziet?
« Laatste bericht door Ling076 Gepost op 13/05/2018 | 16:57 uur »
Hai,

Kan iemand mij vertellen hoe het traject van een herintreder eruit ziet? En het keurings en aanstellingstraject is dit net zolang als bij een reguliere sollicitatie of duurt dit korter, alvast bedankt voor de antwoorden eventueel ook andere mensen die gaan herintreden hier?

Groet
6
BBC News - Device could make underwater objects appear invisible to sonar

http://www.bbc.com/news/science-environment-44058729
7
Mededelingen / Onderhoud servers
« Laatste bericht door -Peter- Gepost op 03/05/2018 | 14:08 uur »
Op vrijdag 4 mei zullen tussen 08:00 en 16:00 uur werkzaamheden plaatsvinden aan het servers van het DF. Als gevolg hiervan kan het DF op bepaalde tijdstippen mogelijk beperkter of niet bereikbaar zijn.
8
Mededelingen / Forum omgang
« Laatste bericht door Lex Gepost op 02/05/2018 | 21:35 uur »
Het Defensie forum is opgezet om van gedachten te kunnen wisselen/te kunnen discussiëren over een breed scala aan onderwerpen Defensie aangaande.
In een discussie kan dan ook verwacht worden, dat de leden elkaar op een volwassen wijze benaderen/te woord staan, met respect voor elkaars mening/standpunt[en].
En ja, veelal zal er een verschil van mening blijven, dat is inherent aan de discussie.
Het Beheersteam verzoekt u allen dan ook in de discussie, die soms hoog oploopt, toch respect op te brengen voor standpunten van anderen.
Wellicht is het soms beter om even niet te reageren, een pauze in te lassen.
En mocht u toch willen reageren, dit op gepaste wijze te doen.
'Behandel een ander, zoals u zelf ook behandelt wil worden'.

Lex
Algeheel beheerder

9
Defensiebrede onderwerpen / UVW (WW-uitkering) en Defensie
« Laatste bericht door bloodzone Gepost op 01/05/2018 | 21:40 uur »
Hallo,

Zijn er misschien paxen die ervaring hebben met het volgende:

Op dit moment ben ik werkeloos en ontvang ik een WW-uitkering. Hiernaast verricht ik periodiek werkzaamheden voor de Natres.
Deze werkzaamheden (het loon wat ik hiermee ontvang) worden gekort op mijn uitkering. Nu hoor ik verhalen dat dit niet zo hoort te zijn, en dat ze alleen maar mogen korten op loon wat
bovenop mijn normaal gemaakte uren over de afgelopen 6 maand zijn gemaakt. Los daarvan, andere tijden en toon die regeling maar eens aan want het UWV wil er niet aan.

De kwestie die nu speelt is dat het UWV in haar berekening voor SV-Loon niet alleen het normaal tarief + vakantiegeld meeneemt, maar ook! het bijzonder tarief met name oefentoelagen.
Ook hiervan hoorde ik dat dit niet mag/kan, maar waar kan ik dit hard maken aan de hand van verwijzingen naar documenten/richtlijnen/wetten etc.?

Alvast hartelijk dank voor enige hulp die jullie kunnen bieden.

Mvg,
Mark

10
Defensiebrede onderwerpen / Nieuws Nederlandse strijdkrachten algemeen
« Laatste bericht door Huzaar1 Gepost op 26/04/2018 | 10:28 uur »
We missen een algemeen nieuwstopic waarin simpelweg alle nieuwsfeitjes kunnen verschijnen, daarnaast valt me op dat enkel wat er in de kranten verschijnt wordt gedeeld.
Intern wordt er veel nieuws gepresenteerd wat de buitenwereld nooit hoort, en dat is jammer. Dus iedereen met een toegang tot Defensie intranet, met boerenverstand op aan, kan hier wat delen. Het lijkt me niet de bedoeling dat er hier alles wordt gedeeld, want opsec en operationele werkzaamheden dienen niet openbaar gemaakt te worden. Maar algemene dingen lijken me helemaal dikke grote blij.

Ik trap af.

Weekoverzicht Defensieoperaties

25 april 2018

EOD'ers bereiden het springen van gevonden granaten voor (april 2014). 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) maakte meer dan 60 explosieven onschadelijk. Veel meldingen waren afkomstig van boeren die hun akkers omploegden en daarbij op oude explosieven stuitten. Ook maakte de EOD in Nieuwegein handgranaten onschadelijk. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 18 tot en met 24 april 2018.
   
 Met hulp van de explosievenopruimingsdienst maakte duikvaartuig Hydra een zeemijn (MK17) en een bom onschadelijk voor de Zeeuwse kust. De maritieme tak van de EOD rukte 9 keer uit in Noord-Nederland.
   

Midden-Oosten


Nederlandse F-16’s vielen ter ondersteuning van grondtroepen ISIS-strijders aan. Dat gebeurde in de omgeving van Abu Kamal in de provincie Deir Al Zour in Oost-Syrië. De jachtvliegtuigen ondersteunden grondtroepen tijdens 9 missies, waaronder in de provincie Al Hasakeh in Irak. In 1 geval werden wapens ingezet.
   
 Nederlandse instructeurs gaven cursussen aan militairen in Irak. Zij leren onder meer grote gebieden te beveiligen en krijgen bataljonsstaf- en infanterietrainingen. De trainingen zijn bijna afgerond. Aansluitend ontvangen de cursisten hun certificaat. De instructeurs verzorgen de opleidingen met collega's van partnerlanden.
   
 Een Nederlands chirurgisch team opereert in een Amerikaans role 2-hospitaal in westelijk Irak. Het team werkt nauw samen met Britse medici.
   

Sea Guardian

Zr. Ms. Karel Doorman. 

Zr. Ms. Karel Doorman neemt sinds 24 april met 300 opvarenden op de Middellandse Zee deel aan de NAVO-operatie Sea Guardian. Operatie Sea Guardian draagt bij aan de bestrijding van terrorisme in de regio. Daarnaast draagt de missie bij aan het bevorderen van de dialoog met de landen in de regio rond de Middellandse Zee. Aan boord van het Joint Support Ship zijn marinierseenheden uit België, Denemarken en Nederland. Verder is er een compleet bemande Role-2-hospitaal en een Cougar-helikopterdetachement aan boord.
   

Litouwen

Militairen van de eFP tijdens de schietoefening voor anti-tankeenheden. 

50 Nederlandse militairen van de enhanced Forward Presence deden mee aan de Runway Run. Dit sportevenement, met 7.000 renners, was georganiseerd door de vliegende collega’s van de Baltic Air Policing-missie. Er werd gevierd dat Litouwen 14 jaar NAVO-lid is. Duizenden mensen namen daarna een kijkje bij de static show van het zware materiaal van de Nederlandse landmachteenheden.
   
 De militaire aanwezigheid in de Baltische Staten onderstreept de solidariteit van de NAVO met Estland, Letland, Litouwen en Polen.
   

Mali

Duitse militairen in Gao tonen het embleem op hun uniform van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando. 

De langeafstandsverkenningstaakgroep in Mali verzamelde inlichtingen voor de Minusma-missie. Duitse militairen in Gao droegen voor het eerst het embleem op hun uniform van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC). Hun eenheid, de Flugabwehrraketengruppe 61, werd begin april onder bevel gesteld van het Nederlandse DGLC.
   

Lopende operaties buitenland:

Een AWACS-vliegtuig (airborne warning and control system) met aan boord een aantal Nederlandse bemanningsleden helpt vanuit Turkije bij de strijd tegen ISIS. Het radarvliegtuig zorgt voor een actueel luchtbeeld. De operators helpen ook met de coördinatie van het militaire luchtverkeer.
Special operations forces van de marine trainden de afgelopen periode in het Afrikaanse Dakar 45 Senegalese elitecollega’s. De opleiding maakt deel uit van de oefening Flintlock oefening, die wordt geleid door Amerikanen.
Nederland neemt in Afghanistan met ongeveer 100 militairen deel aan NAVO-missie Resolute Support. Vanuit Mazar-e-Sharif en Kaboel verstevigen ze het Afghaanse veiligheidsapparaat. Een Nederlands chirurgisch team werkt in Mazar-e-Sharif.
Zr. Ms. Holland, met aan boord een NH90-maritieme gevechtshelikopter zet zich de komende maanden als stationsschip in voor counterdrugsoperaties, kustwachttaken en eventuele humanitaire hulpverlening in het Caribisch gebied.
Het Forward Support Element Mirage in het Midden-Oosten levert onder meer (logistieke) ondersteuning aan beveiligingsteams van mariniers. Deze vessel protection detachments beschermen in de Golf van Aden Nederlandse schepen tegen piraterij.
Nederlandse militairen helpen voor de United Nations Mission in South Sudan (UNMISS) mee de burgerbevolking in Zuid-Soedan te beschermen. Dat is de prioriteit van de missie volgens het huidige mandaat. Daarnaast richt de missie zich op het monitoren en onderzoeken van mensenrechtenschendingen, schept het voorwaarden voor humanitaire hulpverlening en helpt het de wapenstilstand te handhaven.
Nederlandse militairen werken in het Midden-Oosten mee aan de missies UNIFIL, UNDOC, UNTSO en USSC. Zij leveren ondersteuning aan de VN-missies die het vredesproces in het Midden-Oosten bewaken.
    

Operaties/acties binnenland:

De marine, de luchtmacht en de landmacht hielpen de marechaussee bij de grensbewaking in zeehavens.
De landmacht leverde specialisten voor het doorzoeken van een woning en bijbehorend perceel in de omgeving van Amsterdam.
De marine ondersteunde het Openbaar Ministerie in de vorm van maritieme duikcapaciteit voor het zoeken naar- bewijsmateriaal in de omgeving van Diemen.
Defensie verleende bijstand aan de autoriteiten van Curaçao in de vorm van handhaving van de rechtsorde tijdens 'ta basta awor'. Met deze campagne zet Curaçao zich in om de criminaliteit op het eiland terug te dringen.
Het Korps Marinebrandweer rukte uit voor een CO2-meting in een woning in Den Helder.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10