Baangarantie weg voor defensieopleiding Vitalis College

Gestart door Lex, 12/10/2011 | 12:13 uur

Ipkiss

Als je door de keuringen komt en je de fysieke eisen haalt is er een baangarantie, net als voor ieder ander. Voor dit college en de 29 andere ROCá die in het VeVa traject zitten is er dus eigenlijk geen bijzondere regeling. Je voldoet aan de eisen en je haalt de keuringen. De instroom van spijkerbroeken is wel veel lager geworden omdat men nu de meeste instroom uit VeVa leerlingen haalt. Er is immers altijd behoefte aan nieuw personeel, omdat er ook constante uitstroom is. (en de komende tijd wellicht meer ivm oudere kpl's die eruit moeten).
Huz-Huz1-Kpl-Kpl1-Knt-Tlnt-Elnt-Ritm-Maj

onderofficier

Citaat van: omroep brabant op 12/10/2011 | 12:13 uur
Het opleidingsinstituut, dat onderdeel is van het ROC West-Brabant, zegt zwart op wit te hebben dat Defensie zich heeft verplicht om jaarlijks een aantal militairen in spé toegang te verlenen tot sollicitatieprocedures voor openstaande functies bij Defensie.


De mensen hadden al geen baangarantie...........dus de titel klopt al niet

De enige verplichting die defensie had was/is "een aantal militairen in spé" leerlingen tot de sollicitatieprocedure toe te laten.
maar wat als er geen vacatures zijn?     

Ik denk dat wat de school "zwart op wit" heeft staan geen waarde heeft.
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Ros

Met de juiste papieren/vooropleiding heb je altijd voorrang bij een sollicitatie procedure, niet alleen bij Defensie. Een baangarantie kan nooit gegeven worden. Ik heb dit nooit begrepen en kan mij ook niet voorstellen dat er ooit sprake is geweest van een echte "garantie".

Lex

Baangarantie is er niet meer 

BREDA - Ondanks aangekondigde bezuinigingen bij Defensie blijven ze bij het Vitalis College in Breda toch studenten klaarstomen voor een militaire loopbaan.

Weg met de tanks, minder dienstauto's en minder personeel. Minister van Defensie Hans Hillen kwam dit voorjaar met een inktzwarte boodschap. Zijn departement gaat voor ruim 600 miljoen euro bezuinigen op materieel en mensen.

In een reportage van Omroep Brabant blijkt dat de militaire opleiding op het Vitalis College, ondanks de enorme bezuinigingen bij Defensie, enorm populair is en blijft onder jongeren. Is het daarmee een fop-opleiding geworden die je rechtstreeks bij het uitkeringsloket brengt, of toch echt het voorportaal voor een militaire loopbaan?

Ook nu de garantie voor een toekomstige baan is vervangen door de belofte dat afgestudeerden 'voorrang' krijgen bij vacatures in het leger, blijven jongeren toestromen. Het opleidingsinstituut, dat onderdeel is van het ROC West-Brabant, zegt zwart op wit te hebben dat Defensie zich heeft verplicht om jaarlijks een aantal militairen in spé toegang te verlenen tot sollicitatieprocedures voor openstaande functies bij Defensie.

Omroep Brabant,
woensdag 12 oktober 2011 - 08:50