Unieke flypast door lancaster uit de Tweede Wereldoorlog op 4 mei boven Lingewaa

Gestart door Ace1, 14/04/2016 | 19:25 uur


Ace1

Deze filmbeelden zijn met een drone gemaakt en dit is voor en na dat de DC3 boven Fort Vuren een flypast gaf.


Ace1

Dakota uit Wo2  flypast op 4 mei 2016 15:30 uur.

De Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal (EGVL) is trots dat dit bijzondere vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog als eerbetoon aan de geallieerde vliegeniers en al degenen die zich voor onze vrijheid hebben ingezet, over Lingewaal zal vliegen. Tijdens de flypast zal het vliegtuig drie rondjes boven Fort Vuren vliegen. Belangstellenden zijn welkom boven op het fort en zullen daar een mooi uitzicht op de laag overkomende Dakota hebben.

http://egvl.nl/nieuws.html




Zeewier

Jammer! Zo'n nog luchtwaardige Lancaster is een bezienswaardigheid. Zo genoten van de scenes in Band of Brothers. Zo'n serie kan je niet produceren zonder alle financiële liefdadigheid en de vrije uren van al die vrijwilligers die het oude materieel functioneel houden. Ze hadden één echte Lancaster en die over het luchtruim gekloond om er een invasie van te maken.

Bedenk dat over 10 jaar de technici zelf ook te oud zijn. Dan komt elke WO II-oorlogsfilm uit de computer of met props. Zelfs een remake van Topgun zou nu om technische redenen al niet meer lukken.

Ace1

Citaat  Peter Den Tek

Lancaster replaced by Dakota.

Ik heb zojuist onderstaand bericht gekregen van de BBMF. Helaas is de Lancaster niet op tijd klaar om op 4 mei naar Nederland en dus Fort Vuren te komen. Echter als vervanging komt de BBMF Dakota nu naar Nederland en voert de flypast uit over Fort Vuren. Eveneens een icoon van de Tweede Wereldoorlog en bekend van de luchtlandingen tijdens D-day en Arnhem. Goed om te vermelden is ook dat de RAF dit kosteloos uitvoert.

bericht/message RAF BBMF

https://www.facebook.com/groups/987579361267338/

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Sparkplug op 14/04/2016 | 19:51 uur
Mooi  8) Vond de flypast van de Lancaster tijdens de open dagen v/d KLu in 2008 al behoorlijk indrukwekkend.

Lekker geluid: 4 x Rolls-Royce Merlin XX V12  :big-smile:

Sparkplug

Mooi  8) Vond de flypast van de Lancaster tijdens de open dagen v/d KLu in 2008 al behoorlijk indrukwekkend.
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Ace1

Unieke flypast door bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog op 4 mei boven Fort Vuren

De Lancaster PA474 " Thumper " van de Battle of Britain Memorial Flight zal op

4 mei 2016 rond 15.00 uur een flypast maken boven Fort Vuren. De exacte tijd zal ongeveer twee weken voor 4 mei bekend zijn.

De Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal (EGVL) is trots dat dit bijzondere vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog als eerbetoon aan de geallieerde vliegeniers en al degenen die zich voor onze vrijheid hebben ingezet, een flypast boven Lingewaal (Fort Vuren) zal maken. Tijdens de flypast zal het vliegtuig drie rondjes boven het fort vliegen. Belangstellenden zijn welkom boven op het fort en zullen daar een fantastisch uitzicht op de laag overkomende Lancaster hebben. De Lancaster zal ook op de dijken langs de Waal vanaf Herwijnen tot Gorinchem alsmede aan de overkant tussen Brakel en Woudrichem goed te zien zijn.

Deze Lancaster met vier Rolls Royce motoren is een bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog en er zijn nog maar twee van in de wereld die vliegwaardig zijn; één in Engeland en de andere is in Canada. Het is heel bijzonder dat dit vliegtuig voor het project Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal komt overvliegen.

Fort Vuren is als locatie voor de flypast gekozen vanwege het feit dat dit fort uitvalsbasis voor het project EGVL wordt.

Voorafgaand aan de onthulling van het vliegeniersmonument Giessenburg op 2 mei 2015 heeft deze Lancaster ook een flypast gegeven:



Meer informatie over de flypast en de Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal via de website: www.egvl.nl de facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/987579361267338/

of Peter den Tek: voorzitter@egvl.nl

http://www.ronddelinge.nl/2016/03/unieke-flypast-bommenwerper-tweede-wereldoorlog-op-4-mei-fort-vuren/