Defensie op TV

Gestart door sgt Rob, 19/08/2006 | 10:44 uur

Lex



De video over de bestorming van MV Taipan door NL Marns is zelfs in de VS (bij Fox News) vertoond.

boekje_pienter

Maandag 26 april 2010 om 20.35 uur op FRANCE 3 de documentaire Au coeur de la légion étrangère.

Deze duurt tot 22.00 uur en laat de gehele opleiding van het Vreemdelingenlegioen in Aubagne zien.

Bron: http://guidetv.france3.fr/jsp/prog/fiche.jspx?idProg=33129069

boekje_pienter

Citaat van: Kapitein Rob op 17/04/2010 | 02:25 uur
In Uruzgan is het anders blijkbaar wel perfect geregeld.......  :devil:

Yeah right, en ik ben Captain Caveman ;)

KapiteinRob

Citaat van: Elzenga op 16/04/2010 | 19:21 uur
En dit is dan nog in Kabul.... :(

In Uruzgan is het anders blijkbaar wel perfect geregeld.......  :devil:

Elzenga

En dit is dan nog in Kabul.... :(

Lex

Waar is de 20 miljard dollar aan hulpgeld terechtgekomen die Afghanistan in 2008 ontving op de internationale donorconferentie? Met die vraag ging filmmaker Paul Moreira op pad in het door oorlog geteisterde land. Het resultaat is onthutsend. Zeshonderdtachtig nieuwe scholen zouden er gebouwd worden, maar in de hoofdstad Kabul is er geen enkele te vinden. President Karzai zei op de conferentie in 2008 nog dat de regering nu zijn beloften aan de Afghaanse bevolking moet nakomen en een einde ging maken aan de corruptie. Daar is bitter weinig van terechtgekomen, laat deze aflevering van ZEMBLA zien.

Bijna 2400 hulporganisaties zijn actief in Afghanistan. Maar volgens ex-minister Ramazam van Planning zijn ruim 1900 daarvan regelrechte boeven. Zeventig procent van het hulpgeld bij deze organisaties gaat op aan hoge salarissen, dure kantoren en grote 4wheel-drives. Als parlementslid houdt hij zich vooral bezig met het bestrijden en aankaarten van corruptie binnen de regering. Hij toont documenten waaruit blijkt dat de regering zich op grote schaal corrupt gedraagt.

United States Agency for International Development (USAID) verdeelt het geld voor de bouw van de 680 scholen. Met moeite noemt zij één school in Kabul die wordt vernieuwd. Er hangt een groot bord met de plannen voor de nieuwbouw. Maar dat bord hangt er inmiddels 2 jaar en er is verder nog niets gebeurd. De lessen worden nu buiten in de kou gegeven. In een ander deel van Kabul wordt wel veel gebouwd. Een hele villawijk verrijst er voor de elite, regeringsambtenaren en zakenmensen. Huren van twintigduizend dollar per maand zijn niet ongewoon voor deze villa's. Ondertussen worden de armen die hier al jaren woonden verdreven en gaan hun huizen tegen de grond. Een bewoner zegt dat het in de oorlog tegen de Taliban beter was: "Toen stierven armen door kogels, nu door armoede."

ZEMBLA: 'Het verkwanselde geld in Afghanistan', op zondag 18 april om 21.50 uur bij de VARA/NPS op Nederland 2.

HermanB

Het belangrijkste resultaat van de Nederlandse aanwezigheid is natuurlijk de toegenomen veiligheid. Tientallen hulporganisaties zijn nu actief in Uruzgan waar ze dat een aantal jaar geleden nog niet waren in verband met het feit dat het er te onveilig was. Dat je wat schooltjes en bruggetjes bouwt is leuk maar daarvoor hoef je geen militairen te sturen natuurlijk.

Enforcer

Ben benieuwd of die 3 bruggen allen van de zelfde kwaliteit zijn als die laatst inzichtelijk gemaakt is.......  :sick:

Elzenga

Citaat van: A.J. op 08/04/2010 | 20:07 uur

dit soort cijfers zeggen me weinig....Onder de omstandigheden vind ik dat er voldoende bereikt is. En daar ook hard voor is gewerkt. En offers voor zijn gebracht. Probleem voor mij blijft alleen dat dit op micro-niveau is. Op macro-niveau woedt de burgeroorlog voort, is die er niet minder op geworden, en nemen corruptie en autoritair gedrag van de overheid en Regering Karzai eerder toe dan af. Daarnaast is er geen structurele oplossing voor het structurele probleem van Afghanistan. Dus is er misschien een slag gewonnen maar gaat men de oorlog alsnog verliezen. En dan worden dit soort offers en hoge kosten wel wat wrang.

KapiteinRob

Goh, wat je vandaag de dag voor 1 miljard euro al niet kan doe......

A.J.

8000 legkippen... :silent:


Piranha

'Tjonge, daar vraagt u zowat'
Piranha, een vriendelijk visje met echte tandjes

KapiteinRob

Citaat van: Eenvandaag op 08/04/2010 | 11:47 uur
wat gebeurd er met de successen na het vertrek van Nederland.

Begin maar met de vraag te stellen wat voor successen dat dan zijn, hoe men daar in het buitenland over denkt (en dan niet op het moment dat "ze" met stroop aan het smeren waren vanwege de verlengingsperikelen) en vooral beide vragen van een onderbouwd en tastbaar antwoord te voorzien.

Lex

Wat heeft het gekost, wat opgebracht?

Augustus 2010 vertrekt het Nederlandse leger uit Uruzgan. Vier jaar lang heeft taskforce Uruzgan geprobeerd vrede en veiligheid te brengen in een van de moeilijkse gebieden van Afghanistan. Tijd om de balans op te maken. Wat heeft deze grootste militaire missie van Nederland sinds de politionele acties, gekost. En....wat heeft het opgeleverd?

Is het veiliger geworden, wat is er terecht gekomen van de wederopbouw en wat gebeurd er met de successen na het vertrek van Nederland.

1Vandaag,
Donderdag 8 april 2010,
18:15 uur Ned. 1

Lex

Vanavond in NOVA een interview met Gen. David H.Petraeus. (Commander, U.S. Central Command)

30 maart 2010
22:15 - 22:45 uur op Nederland 2
NOVA.tv