Alles omtrent Noord-Korea

Gestart door Cobra4, 16/02/2009 | 09:55 uur

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Noord-Korea dreigt met preventieve nucleaire aanval tegen VS

door Jules Seegers / 7 maart 2013

De oorlogsretoriek van Noord-Korea lijkt deze dagen geen grenzen te kennen. Het land dreigt met een preventieve nucleaire aanval tegen een ieder die Democratische Volksrepubliek aanvalt, de VS voorop.

"Aangezien de Verenigde Staten zich klaarmaken voor het beginnen van een nucleaire oorlog, zullen wij ons recht uitvoeren op een preventieve nucleaire aanval tegen het hoofdkantoor van de agressor om ons allerhoogste belang te beschermen." – Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Noord-Korea richt zich met dit nieuwe dreigement tegen "vijandige" landen, zo weet Reuters. Het land is in afwachting van nieuwe sancties die de Verenigde Naties van plan zijn op te leggen.

Pyongyang beschuldigt Washington ervan militaire oefeningen in Zuid-Korea te gebruiken als opmaat voor een nucleaire aanval. Het Noorden dreigt met meer nucleaire wapenoefeningen als reactie op de VN-sancties. Deskundigen gaan er vanuit dat het land niet beschikt over de capaciteiten die nodig zijn om de Verenigde Staten aan te vallen.

http://www.nrc.nl/nieuws/2013/03/07/noord-korea-dreigt-met-preventieve-nucleaire-aanval-tegen-vs/

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Vlieg- en vaarverbod Noord-Korea

woensdag 6 mrt 2013

Noord-Korea heeft een vlieg- en vaarverbod ingesteld langs zijn kuststrook. Dat betekent waarschijnlijk dat het land de komende dagen een reeks militaire oefeningen gaat uitvoeren.

Het is niet bekend wat precies de plannen zijn, maar de vrees bestaat dat Pyongyang nieuwe raketproeven gaat doen. De Zuid-Koreaanse regering zegt dat de verwachting in ieder geval is dat er schietoefeningen op zee plaats gaan vinden.

Tegenaanval

Zuid-Korea en de Verenigde Staten doen sinds vorige week samen militaire oefeningen. Noord-Korea wil dat de twee landen daar direct mee stoppen. Gisteren dreigde Pyongyang de wapenstilstand uit 1953 te beëindigen als het zuiden Noord-Korea blijft provoceren.

Vandaag reageerde Zuid-Korea daarop door te zeggen dat er een tegenaanval volgt als Noord-Korea gevolg geeft aan dat dreigement.

Bron: NOS

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Zuid-Korea dreigt met tegenaanval

Toegevoegd: woensdag 6 mrt 2013

Het leger van Zuid-Korea staat paraat om terug te slaan als buurland Noord-Korea besluit aan te vallen. Dat heeft een Zuid-Koreaanse legerchef gezegd op een persconferentie.

Hij reageert daarmee op het dreigement dat Noord-Korea gisteren uitte. Pyongyang zei toen dat de wapenstilstand uit 1953 kan worden beëindigd als Zuid-Korea blijft doorgaan met de gezamenlijke militaire oefeningen met de Verenigde Staten. Het bestand markeert het einde van de Koreaanse Oorlog, maar een officieel vredesverdrag werd nooit getekend.

Noord-Korea heeft in februari een derde kernproef gedaan. De VN-Veiligheidsraad veroordeelde die actie en noemde het een ernstige overtreding van de VN-resoluties. De raad voert overleg over nieuwe sancties. Noord-Korea vindt dat het Westen zich niet met het nucleaire programma moet bemoeien.

Bron: NOS

Flyguy

Citaat van: jurrien visser op 05/03/2013 | 12:53 uur
Wellicht weer een hoop bla, bla... maar toch

Via Twitter:

Breaking News‏@BreakingNews

North Korea vows to cancel Korean War cease-fire because of sanctions, US-South Korean military drills

Bla, bla, bla...

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Noord-Korea: Westen moet inbinden

Toegevoegd: dinsdag 5 mrt 2013

Noord-Korea heeft gedreigd het bestand uit 1953 met Zuid-Korea op te zeggen. Pyongyang zegt dat de gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid-Korea met de Verenigde Staten moeten stoppen. Ook de sancties tegen Noord-Korea vanwege zijn nucleaire programma moeten van tafel.

De waarschuwing volgt op besprekingen in de VN-Veiligheidsraad over nieuwe sancties tegen Noord-Korea. De VS heeft daarover volgens diplomaten overeenstemming bereikt met China, een belangrijke bondgenoot van Noord-Korea. Ook Rusland zou bereid zijn een nieuwe resolutie te steunen.

De Koreaanse Oorlog eindigde in 1953 met een wapenstilstand. Een vredesverdrag is nooit getekend.

Noord-Korea hield op 12 februari zijn derde kernproef. De VN-Veiligheidsraad kwam al snel met een scherpe veroordeling. De raad sprak van een "ernstige overtreding" van drie VN-resoluties die het regime in Pyongyang verbieden kernproeven te houden.

Bron: NOS

jurrien visser (JuVi op Twitter)

N. Korea vows to scrap ceasefire if South, US continue military drill

Published time: March 05, 2013

North Korea has threatened to scrap the armistice which ended the 1950-53 Korean War if the South and US continue with an ongoing military drill.

The Korean People's Army Supreme Command spokesman issued the statement Tuesday, according to the state KCNA news agency. Pyongyang warned it will cancel the Korean War cease-fire agreement on March 11 if the drills are not halted.

Details of the tentative sanctions remained murky, with UN diplomats telling Reuters on condition of anonymity they hoped to receive the draft resolution at Tuesday's council session.

The announcement from Pyongyang comes as South Korean and US troops launched their annual joint military drills on Friday. Some 10,000 US troops and 200,000 South Korean soldiers are currently taking part in the exercises.

North Korea had previously warned the US commander in South Korea of "miserable destruction" if the US military went ahead with the two-month-long exercise, Yonhap News Agency reported on Friday.

The North and South are still technically at war after the civil conflict ended in an armistice rather than a peace treaty.

Pyongyang's threat follows reports that Washington and Beijing have drafted a series of sanctions to be circulated among UN Security Council members in the wake of North Korea's third nuclear test last month. The 15-nation Security Council will hold closed door consultations on North Korea on Tuesday.

DETAILS TO FOLLOW

http://rt.com/news/north-korea-ceasefire-drills-850/

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Wellicht weer een hoop bla, bla... maar toch

Via Twitter:

Breaking News‏@BreakingNews

North Korea vows to cancel Korean War cease-fire because of sanctions, US-South Korean military drills

Elzenga

Zuid-Korea laat militaire spierballen zien
Bewerkt door: redactie − 14/02/13, 10:13  − bron: ANP

Zuid-Korea laat zijn militaire spierballen zien in reactie op de wereldwijd veroordeelde atoomproef dinsdag door buurman Noord-Korea. Donderdag verspreidde het land een video met beelden van een lange afstandsraket die het kantoor van de leiders in het noorden zou kunnen raken.

Verder zijn er sinds woensdag grote militaire oefeningen ter land, ter zee en in de lucht van de Zuid-Koreaanse strijdkrachten. Bij de oefeningen door de luchtmacht doen ook Amerikaanse toestellen mee.

De lange afstandsraket is volgens de woordvoerder van het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie een 'precisiewapen' dat 'het raam van het hoofdkwartier van de Noord-Koreaanse leiders' kan identificeren en raken. Op de video is te zien hoe de raket wordt gelanceerd vanaf een oorlogsschip.

De jongste atoomproef van Noord-Korea heeft de relaties tussen de twee Korea's wederom onder druk gezet.
------------

De raket is de...http://en.wikipedia.org/wiki/Hyunmoo_III

Elzenga

Noord-Korea dreigt met nieuwe kernproeven
Bewerkt door: redactie − 15/02/13, 14:27  − bron: ANP

Noord-Korea is er klaar voor om dit jaar nog een of twee ondergrondse kernproeven te houden en een langeafstandsraket te lanceren. Dat heeft het land tegen zijn bondgenoot China verklaard, meldden bronnen.

Die proeven zouden de Verenigde Staten ertoe moeten brengen met het land diplomatieke onderhandelingen aan te gaan.

Lanceerplatform
Eerder vandaag meldden Amerikaanse deskundigen aan de BBC dat Noord-Korea bezig is een van zijn twee raketlanceerplatformen te moderniseren. Dat gebeurt vermoedelijk om grotere raketten te kunnen lanceren.

Volgens de geleerden zijn er aanwijzingen dat Noord-Korea hierbij hulp krijgt van Iran en kan de lanceerinrichting in Tonghae vanaf 2016 raketten lanceren die 3 tot 4 keer zo groot zijn als de raket die eind vorig jaar werd gelanceerd. Deze test werd veroordeeld door de Verenigde Naties.

Op satellietbeelden is te zien dat er sinds oktober vorig jaar grote vorderingen zijn gemaakt. Noord-Korea voerde dinsdag een atoomproef uit die internationaal werd veroordeeld en de spanningen in de regio deed toenemen. Tegen het stalinistische land zijn VN-sancties van kracht vanwege de tests.

Lex

'Noord-Korea verbetert raketlanceerplatform'

SEOUL - Noord-Korea is bezig om een van zijn twee raketlanceerplatformen te moderniseren. Dat gebeurt vermoedelijk om grotere raketten te kunnen lanceren. Dat hebben Amerikaanse deskundigen gezegd, meldt de BBC vrijdag.

Volgens de geleerden zijn er aanwijzingen dat Noord-Korea hierbij hulp krijgt van Iran en kan de lanceerinrichting in Tonghae vanaf 2016 raketten lanceren die 3 tot 4 keer zo groot zijn als de raket die eind vorig jaar werd gelanceerd. Deze test werd veroordeeld door de Verenigde Naties.

Op satellietbeelden is te zien dat er sinds oktober vorig jaar grote vorderingen zijn gemaakt.

Noord-Korea voerde dinsdag een atoomproef uit die internationaal werd veroordeeld en de spanningen in de regio deed toenemen.

Telegraaf,
vr 15 feb 2013, 12:10

Elzenga

Citaat van: Ros op 14/02/2013 | 13:57 uur
Het non-proliferatieverdrag heeft m.i. geen (weinig) waarde meer.......
+1

onderofficier

Citaat van: Ros op 14/02/2013 | 12:27 uur
Zo lang er mogendheden zijn die zich het recht toe eigenen wel nuke's te hebben en andere landen dit ontzeggen, mag ieder land wat mij betreft zelf de keuze maken kernwapens aan te schaffen of zelf te fabriceren.

Volgens mij word er geroepen dat ieder land het recht heeft om zich te verdedigen.....dus als de buren nukes's (mogen) hebben.....

Totaal mee eens.
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Ros

Het non-proliferatieverdrag heeft m.i. geen (weinig) waarde meer.......

dudge

Citaat van: Ros op 14/02/2013 | 12:27 uur
Ik denk persoonlijk dat Nederland het voortouw moet nemen om te komen tot (uiteindelijk) een wereld zonder kernwapens. En zich voorlopig niet moet bemoeien met de discussie welke landen wel en welke geen kernwapens mogen hebben. Zo lang er mogendheden zijn die zich het recht toe eigenen wel nuke's te hebben en andere landen dit ontzeggen, mag ieder land wat mij betreft zelf de keuze maken kernwapens aan te schaffen of zelf te fabriceren.

Volgens mij word er geroepen dat ieder land het recht heeft om zich te verdedigen.....dus als de buren nukes's (mogen) hebben.....

Nou, wacht even, het zijn niet een paar landen die vinden dat de rest van de wereld geen kernwapens mogen hebben, er zijn ruim 180 landen die vinden dat maar een beperkt aantal landen kernwapens mogen hebben, en zien er dus zelf ook vanaf.

Ros

Citaat van: Elzenga op 12/02/2013 | 21:08 uur
Ik denk persoonlijk dat Nederland daar dus wel degelijk bij betrokken moet zijn....

Ik denk persoonlijk dat Nederland het voortouw moet nemen om te komen tot (uiteindelijk) een wereld zonder kernwapens. En zich voorlopig niet moet bemoeien met de discussie welke landen wel en welke geen kernwapens mogen hebben. Zo lang er mogendheden zijn die zich het recht toe eigenen wel nuke's te hebben en andere landen dit ontzeggen, mag ieder land wat mij betreft zelf de keuze maken kernwapens aan te schaffen of zelf te fabriceren.

Volgens mij word er geroepen dat ieder land het recht heeft om zich te verdedigen.....dus als de buren nukes's (mogen) hebben.....