Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Nieuwe ontwikkelingen op Defensiegebied / Internationale ontwikkelingen maritiem
« Laatste bericht door Parera Gepost op 17/04/2018 | 18:32 uur »
In de diverse topics over ontwikkelingen of andere specifieke topics past niet altijd alles vandaar een nieuw topic waar breed alle ontwikkelingen gepost kunnen worden op marine / maritiem gebied.

3
Verzamelingen / Baret embleem en kraagspiegels infanterie
« Laatste bericht door Arno Verstegen Gepost op 09/04/2018 | 23:01 uur »
Gezocht voor mijn zoon baret embleem en kraagspiegels van infanterie
4
Defensie Nieuws & Media (Nationaal) / [Schiet] incidenten versus veliligheid
« Laatste bericht door Lex Gepost op 05/04/2018 | 23:40 uur »
Nederlands gevechtsvoertuig schiet per ongeluk bij oefening op militairen 

Een Nederlands infanteriegevechtsvoertuig heeft bij een oefening in Duitsland per ongeluk een schot afgevuurd op een terrein waar nog drie militairen liepen. Niemand raakte gewond. 

Het incident, dat plaatsvond op 22 maart, zou ontstaan zijn door concentratieverlies. Dit meldt het ministerie van Defensie na uitgebreid onderzoek.

"Defensie gaat dit voorbeeld gebruiken in de opleidingen en opnemen in veiligheidsbriefings voorafgaande aan schietoefeningen", staat in een op donderdag gepubliceerde verklaring.

Defensie kwam eerder al zwaar onder vuur te liggen nadat twee militairen in Mali overleden tijdens een oefening met een mortier. Zowel de veiligheid van de granaten als de medische gezondheidszorg was niet op orde, concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid in september vorig jaar.

Ossendrecht

Ook een dodelijk ongeval tijdens een schietoefening in Ossendrecht in 2016 zorgde voor een storm van kritiek. Een 35-jarige instructeur in opleiding kwam om het leven toen hij werd getroffen door kogels op de oefenlocatie van de politieacademie. Hij stond op het moment dat een deelnemer vuurde in de gang achter het doel en achter een dunne niet-kogelstoppende wand.

Vorige week stuurde Defensie daarom een plan van aanpak naar de Kamer met maatregelen die genomen worden om de veiligheid in de organisatie te verbeteren.

Nu.nl, 05-04-2018
5
KM / De marine van morgen
« Laatste bericht door Parera Gepost op 03/04/2018 | 12:38 uur »
Net als het topic over de landmacht van morgen leek het mij verstandig om een zelfde topic te hebben voor de marine waarin allerlei innovaties, ontwikkelingen geplaatst kunnen worden die niet in een specifiek topic passen en ook om discussies te kunnen voeren over de invulling van de toekomst van de KM.

Ook met het oog op de defensienota waar verschillende projecten werden aangekondigd kunnen we hier voorlopig discussiŽren over de verschillende projecten tot ze officieel aangekondigd worden (A-brief / DMPO)

6
Defensie Nieuws & Media (Nationaal) / Kantine Koninklijke Marine per direct dicht
« Laatste bericht door Parera Gepost op 31/03/2018 | 14:07 uur »
Citaat
Kantine Koninklijke Marine per direct dicht

DEN HELDER - De Koninklijke Marine en defensiecateraar Paresto hebben kantine het Meeuwennest in Den Helder per direct gesloten. Personeel kwam eerder deze week naar buiten met ernstige klachten over de hygiŽne. Onder andere over knaagdieren en de kwaliteit van het drinkwater.

Het waren volgens een woordvoerder van de marine niet een van deze klachten waarom de kantine tot nader order dicht gaat. Tijdens een ingelaste extra controle werd gisteren een rioollek geconstateerd. Daardoor kon volgens de marine de voedselveiligheid niet meer worden gegarandeerd. Het Meeuwennest, waar dagelijks drie- tot zeshonderd militairen en burgermedewerkers eten, mag pas weer open als de hygiŽne wel verzekerd is. De eters kunnen in de tussentijd elders op het marinecomplex terecht. Er zijn volgens de Onafhankelijke Defensiebond (ODB) voldoende alternatieven in de Nieuwe Haven. Het was de ODB die afgelopen week de klachten van cateringmedewerkers in de openbaarheid bracht. Ze hadden volgens bestuurder Erik JurriŽns al langere tijd met hun klachten geleurd, maar zouden nergens gehoor hebben gevonden. De marine stelde in een eerdere reactie dat de zaak al wel de aandacht had en er meerdere keren grote schoonmaakbeurten zijn geweest. Het Meeuwennest is een verouderde kantine. Door slijtage is het moeilijk de voedselveiligheid daar te garanderen.

[Bron: Telegraaf @ Artikel]

Triest  :sick:
7
Er is brand uitgebroken op Hr.Ms. Van Amstel.

27 maart 2018

Op dit moment is geen sprake van open vuur, maar er is wel hevige rookontwikkeling. Twee ambulances zijn naar de Nieuwe Haven gegaan. De brand is ontstaan in de achterste machinekamer van het M-fregat.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/brand-op-van-amstel-marinehaven

8
Defensie Nieuws & Media (Nationaal) / Defensie Nota 2018; de toekomst van de Krijgsmacht
« Laatste bericht door Lex Gepost op 25/03/2018 | 22:34 uur »
Er is verschenen de Defensie Nota 2018.
Dit topic is in het leven geroepen om de discussie te voeren over deze nota en de toekomst van de NL-Krijgsmacht.
Het topic zal worden opengesteld na publicatie van de Defensie Nota.
9
Mededelingen / Defensie Nota 2018; aanpassingen Defensie Forum
« Laatste bericht door Lex Gepost op 25/03/2018 | 21:00 uur »
Geachte leden,

Gezien het feit dat maandag 26 maart de Defensie Nota 2018 verschijnt, zijn wij voornemens om hier separaat aandacht aan te besteden in een nieuw topic welke de naam zal krijgen: 'Defensie Nota 2018; de toekomst van de Krijgsmacht'.
Daartoe zal in de loop van maandag een aantal topics gesloten worden.
De topics die gesloten zullen worden zijn o.a.: Rijksbegroting, de diverse topics betreffende vervanging etc.
Reden hiervoor ligt in het gegeven dat de bijdragen in deze topics veelal topic overschrijdend zijn, waardoor het onoverzichtelijk is geworden.
We rekenen op uw begrip hiervoor.

Namens het beheersteam,

Lex
Algeheel beheerder
10
KLu / Korporaal Grondverdediging
« Laatste bericht door JelmerK Gepost op 20/03/2018 | 21:53 uur »
Hallo,

Ik wil graag solliciteren naar de functie Korporaal Grondverdediging, en op internet is weinig (recente) informatie te vinden over deze functie. Kunnen jullie mij hier iets meer over vertellen? Bijvoorbeeld over de taken die ze nu hebben en over wat de toekomstplannen zijn.

Verder woon ik in het noorden van het land. Is het mogelijk om na het voltooien van de opleiding in Woensdrecht aan te vragen om in Leeuwarden geplaatst te worden? Bij voorkeur de OGRV.

Ik hoor het graag!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10