Toekomst lunabev manoeuvre eenheden

Gestart door Zander, 19/10/2015 | 12:05 uur

Umbert

Citaat van: Huzaar1 op 16/04/2024 | 18:09 uurBegrijp niet wat de verbouwing van de 2e kamer hiermee te maken heeft. En alsof de regering geen fatsoenlijk gebouw verdient?

Daarnaast komt zoiets niet op elk militair complex te staan. Heeft ook totaal geen zin.
Nou zet dat bedrag voor wat het is, een super de luxe vergader locatie eens uit tegen de kosten om andere ook rijks ambtenaren van fatsoenlijke werkplekken te voorzien (brakke kazernes) en de bezwaren die dat oplevert door de gebruikers van het super de luxe vergaderhok dan vindt ik een kosten overschreiding op de planning van 300% en waarschijnlijk nog meer als de eindafrekening komt toch opvallend, in mijn ogen als je dicht bij vuur zit krijg je het niet koud, zie dat niet alleen hier maar ook in de civiele wereld. Dus argument er is geen geld wordt steeds ongeloofwaardiger.
Hou in achterhoofd dat deze radars als ze echt zo goed zijn als je omschrijft de hoofddoelen zijn om aan te vallen door een vijand, maar dat hoef ik jou niet te vertellen.


Huzaar1

Citaat van: Kornet43 op 16/04/2024 | 21:19 uurHoe kan een grote, maar relatief simpele verbouwing van de Tweede Kamer 2 miljard euro kosten? Terwijl het hoogste gebouw ter wereld 828 meter hoog slechts 1,5 miljard kost? Het antwoord; systeem corruptie.

Kap eens met dit geblaat.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Kornet43

Citaat van: Umbert op 16/04/2024 | 17:50 uurKan me voorstellen dat er op elke NL basis van enig belang zo'n systeem komt te staan en 2 ter vervanging van de vaste radar stations dan kom je al gauw aan een stuk of 7 dus zo bizar is het eigenlijk niet wel in het licht van we kunnen veel zien en waarnemen nu nog onderscheppen kapotmaken. maar op rare manier heb ik wel gevoel dat heel langzaam het kwartje gaat vallen in Den Haag temeer omdat ik ook al hoorde dat de verbouwing van de 2de kamer ook al 2 miljard gaat kosten ipv die 500 miljoen.
Hoe kan een grote, maar relatief simpele verbouwing van de Tweede Kamer 2 miljard euro kosten? Terwijl het hoogste gebouw ter wereld 828 meter hoog slechts 1,5 miljard kost? Het antwoord; systeem corruptie.

Harald

Citaat van: Harald op 16/04/2024 | 07:19 uur:hrmph: hardop denkend;
En als je 1 MMR koppelt met een (bijvoorbeeld) 4 tal Anti Air wapendragers/voertuigen, dat zouden dan kanonsystemen en/of raketsystemen kunnen zijn, een idee ?

Ik denk juist door deze aankoop ten goede komt van je SA, luchtbeeld en dan gekoppeld aan je Anti Air systemen. Perfect !!

Master Mack

Dit is gewoon een kei goeie zet. Het koninkrijk heeft ogen overal wij zien alles wat de boeven doen. Ook goed voor info ruil en samen met de LCF radars kunnen we een mooi groot beeld opbouwen.

Huzaar1

Citaat van: Umbert op 16/04/2024 | 17:50 uurKan me voorstellen dat er op elke NL basis van enig belang zo'n systeem komt te staan en 2 ter vervanging van de vaste radar stations dan kom je al gauw aan een stuk of 7 dus zo bizar is het eigenlijk niet wel in het licht van we kunnen veel zien en waarnemen nu nog onderscheppen kapotmaken. maar op rare manier heb ik wel gevoel dat heel langzaam het kwartje gaat vallen in Den Haag temeer omdat ik ook al hoorde dat de verbouwing van de 2de kamer ook al 2 miljard gaat kosten ipv die 500 miljoen.

Begrijp niet wat de verbouwing van de 2e kamer hiermee te maken heeft. En alsof de regering geen fatsoenlijk gebouw verdient?

Daarnaast komt zoiets niet op elk militair complex te staan. Heeft ook totaal geen zin.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Umbert

Citaat van: Huzaar1 op 15/04/2024 | 22:29 uurOke, dit brengt ons tot een van de meest  operationeel gevoede en geinformeerde strijkdrachten in zowel vredes als oorlogstijd in de wereld. Met 1 MMR kun je het luchtverkeer van St Petersburg regelen vanuit Scheveningen.  18 systemen is bizar veel.

Fantastische capaciteit.
Kan me voorstellen dat er op elke NL basis van enig belang zo'n systeem komt te staan en 2 ter vervanging van de vaste radar stations dan kom je al gauw aan een stuk of 7 dus zo bizar is het eigenlijk niet wel in het licht van we kunnen veel zien en waarnemen nu nog onderscheppen kapotmaken. maar op rare manier heb ik wel gevoel dat heel langzaam het kwartje gaat vallen in Den Haag temeer omdat ik ook al hoorde dat de verbouwing van de 2de kamer ook al 2 miljard gaat kosten ipv die 500 miljoen.

Huzaar1

En de Belgen,  stil, niks, geen interesse.. onbegrijpelijk. Ze zijn compleet 'blind' en missen dergelijke systemen. Lijkt me dat juist belgie hierin zou willen meedraaien.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

THALES TO SUPPLY SEVEN ADDITIONAL GROUND MASTER 200 MULTI-MISSION COMPACT RADARS FOR THE DUTCH MINISTRY OF DEFENCE
https://www.thalesgroup.com/en/worldwide/defence/press_release/thales-supply-seven-additional-ground-master-200-multi-mission?fbclid=IwAR07pkEkaDBMjYaLiMf4UfTOgrKApUYkr0A5kPdhlkTCIPeWU4uzH8-Q2M8



- COMMIT (Command Materiel en IT) , de Nederlandse militaire inkooporganisatie, heeft een overeenkomst getekend met Thales voor de levering van zeven Ground Master 200 Multi-Mission/Compact (GM200 MM/C) met twee radars in optie.
- Dit contract is een aanvulling op 9 GM200 MM/C-radarsystemen die eerder in 2019 waren gesloten - en de eerste radar van de serie werd op 14 februari 2024 officieel gelanceerd bij het Ministerie van Defensie.
- De GM200 MM/C is zeer tactisch en mobiel en maakt superieur situationeel bewustzijn en operationele uitmuntendheid mogelijk via de 4D AESA 1 en dual-axis multibeam-technologieën, met vuursteun- en wapenlocatiemogelijkheden, die gelijktijdig nauwkeurige detectie, tracking en classificatie bieden tegen alle huidige en toekomstige bedreigingen op het moderne slagveld, inclusief onbemande luchtvoertuigen (UAV).

Command Materiel en IT (COMMIT), de Nederlandse militaire inkooporganisatie, heeft een overeenkomst getekend voor de aanschaf van zeven extra Thales Ground Master 200 Multi-Mission Compact radars (GM200 MM/C), met een optie voor twee extra systemen. Het contract volgt op negen GM 200 MM/C-radars die eerder in 2019 waren besteld.

Troepen worden vandaag de dag geconfronteerd met een groot aantal steeds evoluerende bedreigingen op het slagveld, waaronder ontwikkelingen op het gebied van indirect vuur (observatie, bereik, snelheid, nauwkeurigheid), waardoor het vermogen van radars wordt bedreigd om doelen in een zeer korte tijdsspanne te detecteren en tegelijkertijd een potentieel doelwit te worden. doel zelf. Om waardevolle bezittingen en troepen te beschermen, biedt Thales time-on-target-oplossingen uit de Ground Master 200 Multi-Mission-familie: radars die kleinere, snellere en wendbaardere doelen op langere afstanden kunnen detecteren, terwijl ze een zeer hoog tactisch vermogen behouden. mobiliteit en een zeer korte inzettijd

Meest flexibele radar op de markt

De GM200 MM/C is ontworpen voor moderne oorlogsvoering met meerdere missies en is een van de meest flexibele radars die momenteel op de markt zijn, waardoor radaroperatoren meer tijd op het doel hebben om zoveel mogelijk informatie over binnenkomende dreigingen te verzamelen. Met de nieuwe generatie 4D Active Electronically Scanned Array (AESA)-technologie en unieke 'dual-axis multi-beam'-technologie, die onbeperkte flexibiliteit in hoogte en richting biedt, biedt het uitstekende theaterbescherming.

Detectie van drones, raketten en vliegtuigen

De radar zorgt automatisch voor gelijktijdige detectie, tracking en classificatie van meerdere UAV's, RAM (raketten, artillerie en mortier), raketten, vliegtuigen en helikopters en is bijzonder geschikt voor het lokaliseren van wapens, luchttoezicht en luchtverdediging. Bovendien zorgt het compacte ontwerp van de GM200 MM/C voor extreem hoge mobiliteit, zeer korte inzettijden en transportgemak op elk platform, afhankelijk van de omgeving waarin het zal worden gebruikt.

Voor de Nederlandse strijdkrachten wordt het radarsysteem op een voertuig geplaatst, de Scania Gryphus-truck. Dankzij de snelle kampeer- en ontkamptijden is de radar zeer tactisch en mobiel. Bij aankomst op de bestemming kan de GM200 MM/C binnen een minuut operationeel zijn en net zo snel weer weg zijn.

Productlancering en presentatie

Thales lanceerde vorige maand de eerste van de serie GM200 MM/C bij het Nederlandse Ministerie van Defensie. Het succes is mede te danken aan het sterke ontwerp, tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Nederlandse leger. Hun veldexpertise en de engineering van wereldklasse van Thales zorgen ervoor dat de radar voldoet aan alle operationele behoeften van een moderne militaire macht. Het systeem, nauw ontwikkeld met de Nederlandse landmacht, biedt een antwoord op zowel traditionele als nieuwe dreigingen, waaronder drones. Snelle en vroege detectie is de sleutel om voorop te blijven lopen en de soevereiniteit en waardevolle bezittingen te beschermen, mogelijk gemaakt door een bereik van maximaal 400 kilometer.

Projectmanager Jarno Ursum bij COMMIT :
" Het Nederlandse ministerie van Defensie heeft groot vertrouwen in de mogelijkheden van deze nieuwe radar. Met deze aanvullende aanbesteding zetten we de sterke samenwerking met Thales voort die de basis heeft gelegd voor de ontwikkeling van deze radar ."

Gerben Edelijn, CEO van Thales Nederland:
"Wij waarderen het enorm dat de Koninklijke Nederlandse strijdkrachten hun vertrouwen in de GM200 MM/C hebben bevestigd door nog eens zeven systemen aan te schaffen, met twee in optie. Thales is er trots op de veiligheid en beveiliging van militair personeel te ondersteunen en om bij te dragen aan de luchtsoevereiniteit van de Europese NAVO-landen. "


Noot voor de redactie:
Ground Master 200 Multi Mission-familie

De Ground Master 200 Multi Mission-familie (GM200 MM) is de nieuwe generatie van Thales' grondradar voor de middellange afstand, inclusief Thales 4D AESA en dubbelassige multi-beam-technologieën. Het profiteert van de technologische achtergrond van Thales GM200 en NS100/200 en vele jaren ervaring met meer dan 20 gebruikersgroepen.

De GM200 MM bestaat in twee verschillende mobiele versies:

De "compacte" versie van de Ground Master 200 Multi Mission (GM200 MM/C) is een palletversie die hogere tactische mobiliteit en snellere inzet biedt, evenals specifieke missiemogelijkheden zoals artillerie-counterbatterij en wapenlokalisatie. Hij past ook goed bij VSHOR/SHORAD-missies, net als zijn GM200 MM/A-broer.

De Ground Master 200 Multi Mission "alles in één" (GM200 MM/A) richt zich voornamelijk op luchttoezicht en GBAD-operaties (tot MRAD op laag niveau). Het beschikt over de bekende GM200 geïntegreerde C2-shelter en biedt ruimte voor de radarmast om hoger te komen voor luchttoezicht op laag niveau en twee operators aan boord.

Beide versies zijn gemakkelijk te transporteren, geoptimaliseerd voor netwerkgerichte bediening op afstand, en besparen uiteindelijk tijd bij planning, training en bediening.

Harald

 :hrmph: hardop denkend;
En als je 1 MMR koppelt met een (bijvoorbeeld) 4 tal Anti Air wapendragers/voertuigen, dat zouden dan kanonsystemen en/of raketsystemen kunnen zijn, een idee ?

Parera

#658
Citaat van: Huzaar1 op 15/04/2024 | 22:29 uurOke, dit brengt ons tot een van de meest  operationeel gevoede en geinformeerde strijkdrachten in zowel vredes als oorlogstijd in de wereld. Met 1 MMR kun je het luchtverkeer van St Petersburg regelen vanuit Scheveningen.  18 systemen is bizar veel.

Fantastische capaciteit.

Nu we het aantal radars goed hebben ingevuld word het tijd om de onderstellen te gaan aankopen. In de basis prima om ze op de Scania te hebben maar een aantal op rups lijkt me ook geen overbodige luxe. Een setje extra in de Carib mag wat mij betreft ook geen luxe zijn, al was het maar voor het geval dat de dreiging ooit in eens oploopt (1 op Cur & 1 op Aru).





Via https://defensiefotografie.nl/voertuigen/multi-mission-radar/

Lynxian

Met nog een optie op 2 meer. Ik weet niet wie dit heeft aangekocht, maar die is goed bezig! Met de lessen uit Oekraïne kan ik me de redudantie heel goed voorstellen.

Huzaar1

Oke, dit brengt ons tot een van de meest  operationeel gevoede en geinformeerde strijkdrachten in zowel vredes als oorlogstijd in de wereld. Met 1 MMR kun je het luchtverkeer van St Petersburg regelen vanuit Scheveningen.  18 systemen is bizar veel.

Fantastische capaciteit.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Master Mack

Wauw dat is een serieus goede 2de order met in totaal 18 stuks heb je een aardige redundantie. Goede zaak.

Parera

#654
NEDERLANDSE LANDMACHT BESTELD ZEVEN EXTRA THALES GROUND MASTER 200 MULTI-MISSION COMPACT RADARS
  • COMMIT (Commando Materieel en IT), de Nederlandse defensie inkoop en materiaal organisatie, heeft een overeenkomst met Thales getekend voor de levering van zeven  Ground Master 200 Multi- Mission/Compact (GM200 MM/C), met een optie op twee meer.
  • Dit contract is een aanvulling op een contract uit 2019, waarin de levering van negen systemen werd vastgelegd. Het eerste systeem uit de serie, geboren uit een samenwerking tussen het Nederlandse Ministerie van Defensie en Thales, is op 14 februari 2024 aan de wereld gepresenteerd.
  • Tactisch inzetbaar en zeer mobiel, de GM200MM/c stelt de gebruiker in staat een duidelijk luchtbeeld te creëren, dreigingen te lokaliseren en een breed scala aan doelen te detecteren, te volgen en te classificeren dankzij 4D AESA  en 'dual axis multibeam' technologieën. De GM 200MM/C is uitermate geschikt om te reageren op moderne dreigingen.

Nederlandse defensie inkoop en materiaal organisatie COMMIT heeft een overeenkomst met Thales gesloten over de levering van zeven extra Ground Master 200 Muli-Mission Compact radar systemen (GM200 MM/c). Het contract biedt de optie tot twee extra systemen. Het contract volgt de in 2019 afgesloten overeenkomst waarin al eerder de levering van negen GM 200MM/C's werd beslagen.

Tegenwoordig moeten militairen voorbereid zijn op constant ontwikkelende dreigingen. Ontwikkelingen op het gebied van observatie, afstand, snelheid en nauwkeurigheid intensiveren de dreiging. De radar moet in staat zijn doelen te classificeren zonder zelf als doel geïdentificeerd te worden. Om troepen en waardevolle doelen te beschermen, biedt de Thales radar oplossingen met een verhoogde 'time on target'. Het is in staat kleinere, snellere en bewegelijke doelen te identificeren vanaf een grote afstand, met hoge mobiliteit, en kan snel operationeel beschikbaar zijn.

De GM200 MM/C is een van de meest flexibele radarsystemen op de markt. Het systeem biedt operators meer time-on-target om zoveel mogelijk informatie in te winnen over mogelijke dreiging. De hypermoderne 4D Active Electronically Scanned Array (AESA) en unieke 'dual-axis multi-beam' technologie biedt een compleet lucht- en omgevingsbeeld.

Het radarsysteem is in staat doelen automatisch te detecteren, volgen en te classificeren. Zo kunnen doelen zoals drones, artillerie, vliegtuigen, en helikopters duidelijk in beeld worden gebracht. Het systeem is uitermate geschikt voor het lokaliseren van doelen en het bewaken en beveiligen van het luchtruim. Daarnaast is het systeem dankzij het compacte ontwerp snel en makkelijk te verplaatsen en is in korte tijd operationeel. Voor de Nederlandse gebruikers wordt het systeem op een voertuig, een Scania Gryphus, geïnstalleerd.

Product lancering en presentatie
Op 14 februari 2024 presenteerden Thales en COMMIT de eerste GM200 MM/C aan het grote publiek. Het succes van deze radar ligt in een sterk ontwerp, mogelijk gemaakt door een nauwe samenwerking met de Nederlandse landmacht. De ervaringen uit het veld en Thales' ervaringen op het gebied van radarontwikkeling maakten het mogelijk een systeem te ontwikkelen dat alle operationele benodigdheden van het hedendaagse strijdtoneel beantwoordt. Het systeem is in staat om zowel traditionele als toekomstige dreigingen, waaronder drones, te weerstaan. Snelle en vroege detectie, mogelijk gemaakt door een bereik van zeker 400km, is cruciaal om de soevereiniteit van landen te beschermen.

Jarno Ursum project manager van COMMIT: "Het Nederlandse ministerie van Defensie heeft veel vertrouwen in de capaciteit van deze nieuwe radar. Met deze extra systemen borduren we voort op de sterke samenwerking met Thales die ten grondslag van de ontwikkeling van deze radar ligt."

Gerben Edelijn, CEO of Thales Netherlands: "We waarderen het enorm dat de Koninklijke Landmacht haar vertrouwen in de GM200 MM/c bevestigt met de aankoop van deze zeven extra systemen, met een optie op twee meer. Thales is trots om bij te dragen aan de veiligheid van militairen en het beveiliging en bewaken van het Europese luchtruim." 

https://www.thalesgroup.com/en/countries-europe/netherlands/news/nederlandse-landmacht-besteld-zeven-extra-thales-ground-master