De Eurozone en haar problemen

Gestart door KapiteinRob, 02/05/2010 | 22:09 uur

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: onderofficier op 26/07/2011 | 12:39 uur
Citaat van: jurrien visser op 26/07/2011 | 12:06 uur
De SP wil van alles maar krijgt toch niets voor elkaar....

De SP moet eens op houden met schreeuwen, dat is het enigste wat men kan en blijft doen.

Ooit hadden ze 25 zetels en konden ze deelnemen aan de regering, toen paste de SP.  (natuurlijk was het de schuld van een ander  :devil:)



Precies... hier in Oss (mijn woonplaats) en (helaas) de bakermat van de SP worden ze inmiddels uitgekotst.

Maar wees blij dat het bij screeuwen blijft.. als het aan de SP zou ligggen dan wordt defensie volledig verwoest en uitgekleed tot een sociale (?) hulpverlener waar dan ook ter wereld (zo lang het maar niet gevaarlijk wordt)

En als het dan een keer ernstig mis gaat dat zullen zei de eerst zijn die een bekend Duitse kreet zullen brullen (eindigt op gewust)

onderofficier

Citaat van: jurrien visser op 26/07/2011 | 12:06 uur
De SP wil van alles maar krijgt toch niets voor elkaar....

De SP moet eens op houden met schreeuwen, dat is het enigste wat men kan en blijft doen.

Ooit hadden ze 25 zetels en konden ze deelnemen aan de regering, toen paste de SP.  (natuurlijk was het de schuld van een ander  :devil:)

Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

De SP wil van alles maar krijgt toch niets voor elkaar....

Lex

SP wil Kamer terug van reces om blunder Rutte

DEN HAAG - Oppositiepartij SP wil dat de Tweede Kamer zo snel mogelijk terugkomt van zomerreces om opheldering te krijgen van premier Mark Rutte over het nieuwe steunpakket voor Griekenland, omdat onduidelijkheid is ontstaan over 50 miljard euro.

''Ik wil van Rutte horen hoe deze blunder heeft kunnen gebeuren'', aldus SP-Kamerlid Ewout Irrgang dinsdag.

Irrgang: ''50 miljard is bijna drie keer het bedrag dat dit kabinet wil gaan bezuinigen. Daar mag je je niet zomaar in vergissen.''


© ANP
26 juli 2011 11:57

A.J.

De Jager corrigeert premier Rutte

Minister De Jager van Financiën erkent dat de reddingsoperatie voor Griekenland de Europese overheden en het IMF € 109 mrd aan leningen en garanties kosten.

In een brief waar maandag de hele dag en avond aan is gewerkt, maakt hij een einde aan het misverstand dat premier Mark Rutte (VVD) donderdag wekte over de bijdrage van de private sector aan het pakket. Die zit niet in de € 109 mrd, zoals hij veronderstelde, maar komt er bovenop.

'Het totaalplaatje is zeker niet eenvoudig, vanwege het door elkaar lopen van publieke (officiële) en private bedragen en middellange en langere termijn aspecten', zo voert De Jager aan als impliciete verontschuldiging.

Rutte zei donderdag dat € 50 mrd van de € 109 mrd van private instellingen zou komen, maar die bijdrage komt er bovenop, zo beweerden de andere deelnemers aan de top van de eurozone. Zoals ook in de conclusies van de top staat en nu door De Jager wordt erkend, is de € 109 mrd tot 2014 volledig afkomstig van overheden en IMF.

Rekenfout

De rekenfout van Rutte scheelt Nederland een aanzienlijk bedrag aan garanties voor de Europese faciliteit voor financiële stabiliteit (EFSF), die de Griekse operatie samen met het IMF financiert. In Brussel wordt ervan uitgegaan dat de eurolanden daardoor garant staan voor zo'n € 80 mrd via het Europese steunfonds. De rekensom van Rutte zou uitkomen op € 40 mrd.

De Jager zegt dat Nederland garant staat voor 6,2% van het FSF-deel, wat bij een EFSF-aandeel van € 80 mrd overeen zou komen met € 5 mrd. In dat geval zou het IMF goed zijn voor voor € 29 mrd. Het Nederlandse aandeel in het IMF is 2,14%.

Politiek gevoelig

Het verschil van € 2,5 mrd tussen Rutte's uitleg en die van De Jager ligt politiek gevoelig. Dat let nog nauwer nu het kabinet afhankelijk is van de steun van de oppositie. Gedoogpartij PVV is tegen hulp voor Griekenland.

Minister De Jager zei vorige week donderdag al tegen de Kamer dat de tweede steunronde netto € 90 mrd groot zou zijn. Het werd € 20 mrd meer doordat het EFSF mede op Nederlandse aandrang ook een obligatie-terugkoop financiert voor € 20 mrd. De winst daarop van € 12,6 mrd wordt toegevoegd aan de netto bijdrage van de private sector van € 37 mrd, waardoor deze tot 2014 op € 50 mrd uitkomt. Tot 2019 loopt deze volgens De Jager op tot € 106 mrd.

fd.nl

irma

Citaat van: jurrien visser op 25/07/2011 | 19:52 uur
Citaat
Het lijkt er op.... ik ben benieuwd naar de tekst en uitleg van Rutte..... 109 versus 159 mjd.

Er is geen verschil van mening tussen Nederland en de rest van Europa over de hulp aan Griekenland. We hadden gewoon een andere termijn in ons hoofd, stelt minister Jan Kees de Jager van Financiën vandaag in een brief.

Premier Mark Rutte noemde vorige week een lager bedrag dan zijn Europese collega's. Hij had het over een bedrag van 109 miljard euro, waar andere landen spraken over 215 miljard. Het verschil was echter dat Rutte het had over de hulp die Griekenland krijgt tot en met 2014 en zijn collega's de hulp tot en met 2020 bedoelden.

Griekenland liet haar overheidsfinanciën de laatste jaren gierend uit de klauwen lopen. Het resultaat is dat de Europese Unie moet bijspringen met noodleningen. Ruim de helft van het geld wordt door de belastingbetaler voorgeschoten, de rest door de banken.

Bron: PowNed.


En zo wordt wat krom is weer (een beetje) recht.......  :'(
Privacy....ik heb niets te verbergen maar dat hoeven ze niet te weten ....  (Loesje)

andré herc

Vernieuwd: 25, jul., 2011, 3:57 | Door Z24
Deel banken trekt handen af van steunplan
Een vijftal banken blijkt ondanks eerdere toezeggingen toch niet mee te doen aan het reddingsplan voor Griekenland. De claim van de EU dat banken meebetalen door obligaties in te ruilen of door te rollen, lijkt daardoor boterzacht te worden.

Dat blijkt uit een lijstje banken dat zegt te willen participeren in een uitruil van Grieks staatspapier dat FT Alphaville vandaag publiceerde.

Viijf banken die oorspronkelijk hun medewerking hadden toegezegd, zijn van de lijst verdwenen. Het gaat om Banco de Credito de Peru, BBVA, de Griekse banken EFG Eurobank Ergasias en Piraeus Bank en de Duitse BayernLB.

ING staat nog altijd wel op het lijstje.

http://nieuws.nl.msn.com/economie/deel-banken-trekt-handen-af-van-steunplan
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Ace1 op 25/07/2011 | 19:20 uur
Ik heb het idee dat we genaaid zijn met die 50 miljard euro?

Het lijkt er op.... ik ben benieuwd naar de tekst en uitleg van Rutte..... 109 versus 159 mjd.

Ace1

Ik heb het idee dat we genaaid zijn met die 50 miljard euro?

andré herc

Kabinet werkt zich in het zweet voor euro, PVV twittert dat het niks is

Raoul du Pré − 25/07/11, 10:23


Het beeld is zo illustratief dat het de boekjes in kan als dé schets van de politieke verhoudingen aan het Binnenhof anno 2011: de premier en de minister van Financiën die zich maandenlang het vuur uit de sloffen lopen in hun amechtige pogingen om de euro te redden en de Nederlandse belangen in Brussel veilig te stellen. En dan Geert Wilders, de gedoogpartner, die in zijn luie leunstoel aan de Adriatische kust de ochtendkranten leest, nog even zijn eerste baantje trekt in het hotelzwembad en dan zijn eerste reactie twittert naar het vaderland: 'Grieken blij, Rutte en De Jager blij, gedoogpartner PvdA blij: 109 miljard euro extra voor de Grieken. Maar einde euro komt dichterbij.'

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/2817047/2011/07/25/Kabinet-werkt-zich-in-het-zweet-voor-euro-PVV-twittert-dat-het-niks-is.dhtml
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

KapiteinRob

Citaat van: dudge op 24/07/2011 | 15:27 uur
Het opheffen van België betekend toch dat we weer een zorgenkindje minder hebben in de Eurozone.

Hier heb je een punt. Il stel daarom voor om volgende week Griekenland op te heffen en ook alvast na te gaan denken over Portugal, Spanje en Italie. Waar gaan we die landen dan trouwens aan toevegen, al dan niet in brokken?

Op deze manier komt de VSE akelig dichtbij........

KapiteinRob

Citaat van: Ace1 op 24/07/2011 | 12:41 uur
We hebben er dan wel weer een Marinebasis er bij die een stuk zuidelijker ligt als Den Helder ;)

Die dan vervolgens gesloten wordt. En we verpatsen weer 2 M-fregatten.....  :P

Kan het nu weer over de eurozoneproblematiek gaan i.p.v. wie wat van Belgie erbij wil/krijgt?

Ace1

Citaat van: SMI de Boer op 24/07/2011 | 12:56 uur
limburg moet naar Duitsland

SMI de Boer dan heb ik liever dat de Duiters dan Lotharingen erbij krijgen van de Fransen en dan krijgen wij er Frans-Vlaanderen erbij. ;)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lotharingen_(Frankrijk)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Frans-Vlaanderen

SMI de Boer

PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Ace1

Citaat van: Enforcer op 24/07/2011 | 12:40 uur
Helaas heb je dan weer wel die Fransen aan je zuidgrens staan.....

Ach dat zal wel meevallen met die Fransen, liever Fransen aan de Zuidgrens dan Grieken ;)