Migratie problemen in Europa

Gestart door Lex, 18/02/2011 | 15:26 uur

Flyguy

Citaat van: Lex op 25/10/2013 | 15:37 uur
Met een max. van 10 uren daglicht, veel regen en wind in het gebied is het tijdtsip "doordacht" gekozen.
Minimaal inzet, minimaal betalen? Erg krenterig.

Lex

Met een max. van 10 uren daglicht, veel regen en wind in het gebied is het tijdtsip "doordacht" gekozen.

Elzenga

Ok dat is het vliegende onderdeel...nu nog iets dat kan varen...een OPV?

Lex

Citaat van: Telegraaf op 25/10/2013 | 15:27 uur
Nederland levert tijdelijk een patrouillevliegtuig voor de bewaking van de zuidelijke buitengrens van de Europese Unie.
Waarschijnlijk wordt hiermee de Dornier van de Kustwacht bedoeld.

Lex

Nederland levert vliegtuig voor grensbewaking 

BRUSSEL -
Nederland levert tijdelijk een patrouillevliegtuig voor de bewaking van de zuidelijke buitengrens van de Europese Unie. De bemanning moet boten met migranten opsporen op de Middellandse Zee.
 
Nederland reageert daarmee op een verzoek van de Europese grensbewakingsinstantie Frontex, aldus premier Mark Rutte vrijdag in Brussel. Hij maakte dat bekend na een top met andere Europese leiders over onder meer de problemen met migranten die naar Europa willen.

Het is de bedoeling dat het vliegtuig de eerste 3 weken van december wordt ingezet. Nadere details moeten nog worden besproken. Nederland leverde eerder al schepen, vliegtuigen en manschappen voor Frontex.

Telegraaf,
vr 25 okt 2013, 15:12

Lex

Marechaussee levert grenswachten aan Frontex

De Koninklijke Marechaussee levert de komende maanden 11 grenswachtbeambten voor verschillende Europese luchthavens.
Ze staan daar nationale opsporingsdiensten bij in een doorlopende operatie van Frontex, het Europees agentschap ter bewaking van de buitengrenzen. Vandaag is de eerste marechaussee aangekomen op de tijdelijke bestemming. In dit geval de luchthaven van Madrid.
Deze marechaussee werkt gedurende een maand op de Spaanse luchthaven binnen een regulier team van de Guardia Civil. De grenswachter participeert in de controles. Tevens wordt hij ingezet wanneer er problemen zijn met Nederlanders of bij het controleren van vliegtuigen uit Nederland. De komende maanden gaan marechaussees voor dergelijke taken ook naar de luchthavens van Rome, Stockholm, Boekarest en Milaan

Kennis

Buiten deze functie op de vliegvelden ondersteunt de marechaussee sinds een aantal jaren de Griekse autoriteiten bij het bewaken van de landsgrens met Turkije. Hiervoor levert Nederland dit jaar 29 marechaussees. Zij dragen zo kennis en kunde over aan andere grenswachtorganisaties en krijgen op hun beurt informatie over bijvoorbeeld nieuwe smokkelmethoden.

Versterken

Frontex, met als belangrijkste taak het versterken van Europese grenscontroles, is een agentschap waar de marechaussee deel van uitmaakt. De organisatie coördineert gezamenlijke operaties op het land, ter zee en in de lucht. Die staan los van de grenscontroles die de afzonderlijke landen uitvoeren.
De marechaussee beschikt over een 200 medewerkers tellende eenheid om uit te zenden voor Frontex-operaties. De werkelijke bijdrage van de marechaussee aan de verschillende operaties van het agentschap gebeurt in overleg met de Frontex-organisatie in Warschau.

MINDEF,
20 maart 2013, 11.10 uur

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Strata op 22/12/2012 | 00:30 uur
En iedereen maar zeggen dat ze zo zuinig zijn, ondertussen draaien ze op benzine  :crazy:

Op benzine?

Wel goedkoop in dieselverbruik  :cute-smile:

StrataNL

En iedereen maar zeggen dat ze zo zuinig zijn, ondertussen draaien ze op benzine  :crazy:
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

Elzenga

oeps.... ;D

Bevestigt daarnaast m.i. ook weer dat de OPVs beter bij een (versterkte) Kustwacht (typte eerst Lustwacht :crazy:) passen....

Flyguy

Citaat van: Lex op 19/12/2012 | 15:27 uur
Zie de vraag van het Kamerlid ten Broeke over het eventueel beschikbaar stellen van "ocean petrol vessels".  ;D En nee, ik heb geen typfout gemaakt.
:lol:

Lex

Beantwoording Kamervragen over begroting ministerie van Buitenlandse Zaken

PDF document | 8 pagina's | 133 KB

Kamerstuk: Kamervragen | 19-12-2012 | BZ

Antwoorden van de ministers Timmermans (BZ) en Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) op Kamervragen die zijn gesteld bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken op 18 december 2012.

Zie de vraag van het Kamerlid ten Broeke over het eventueel beschikbaar stellen van "ocean petrol vessels".  ;D En nee, ik heb geen typfout gemaakt.

Lex

Onderzoek naar Europees grensbewaker Frontex

BRUSSEL -  Het EU-agentschap voor grensbewaking Frontex wordt zelf het lijdend voorwerp van een onderzoek. De Europese Ombudsman gaat na of het EU-agentschap handelt naar de letter van de wet.

Kritiek is er onder meer op de manier waarop Frontex handelt aan de Grieks-Turkse grens. De grensbewaker is mede verantwoordelijk voor de wantoestanden bij de opvang van vluchtelingen in Griekenland, omdat Frontex hen uitlevert aan Griekse opvangcentra, waar de omstandigheden erbarmelijk zijn. Het Europese hof voor de Rechten van de Mens tikte het EU-agentschap daarover al op de vingers.

Telegraaf,
di 13 mrt 2012, 11:38

Lex

Kritiek op EU-rol in Griekse opvang migranten

BRUSSEL - Het EU-agentschap voor grensbewaking Frontex is medeschuldig aan de wantoestanden bij de opvang van vluchtelingen in Griekenland.

Frontex levert hen uit aan Griekse opvangcentra, waar de omstandigheden erbarmelijk zijn.

Dat staat in een woensdag verschenen rapport van Human Rights Watch. Volgens de mensenrechtenorganisatie zijn de cellen in de Griekse centra overbevolkt, worden minderjarigen er bij elkaar gezet met volwassenen en zijn de sanitaire voorzieningen er belabberd.

Frontex bewaakt mee de Grieks-Turkse grens, een belangrijke toegangsweg voor illegalen die de EU in willen. Volgens Human Rights Watch is Frontex daarmee medeplichtig aan mensenrechtenschendingen.

Verantwoordelijkheid

De Europese Commissie liet woensdag weten dat de opvang van vluchtelingen in Griekenland een verantwoordelijkheid is van de Griekse autoriteiten. Als de Grieken in gebreke blijven, kan Frontex daarvoor niet verantwoordelijk worden gesteld, zei een woordvoerder.

Komende dagen praten de EU-ministers voor migratiebeleid over nieuwe regelgeving voor Frontex. Daarbij komt ook het handhaven van de mensenrechten aan de orde.

© ANP
21 september 2011 15:09

Lex

EU gaat buitengrenzen beter bewaken

STRAATSBURG (ANP) - De buitengrenzen van de Europese Unie worden vanaf uiterlijk 2012 strenger bewaakt door Europese ploegen van grenswachters. Dat heeft het Europees parlement in Straatsburg dinsdag besloten, nadat al overeenstemming was bereikt met de lidstaten van de unie.

De speciale Europese grenswachtploegen gaan bijvoorbeeld helpen bij een onverwachte toestroom van illegalen. Ze komen onder toezicht van Frontex, het grensbewakingsagentschap van de EU. Op verzoek van het parlement zal een speciale inspecteur erop toezien dat Frontex de grondrechten respecteert.

ANP,
13 september 2011 - 12:32 pm

Lex

Lampedusa moest van Kaddafi een 'hel' worden

ROME - Kaddafi heeft ''duidelijke en precieze bevelen'' gegeven om het Italiaanse eiland Lampedusa om te vormen tot een 'hel' door het te overspoelen met Afrikaanse immigranten. 

Dat zou blijken uit documenten die de Nationale Overgangsraad (NTC) in Tripoli heeft gevonden.

Dat heeft de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Frattini vrijdag gezegd. Hij heeft de informatie van de NTC ontvangen die het bewijs zal publiceren.

Italië

Kaddafi zou Italië hebben willen straffen voor zijn medewerking aan de NAVO-operaties tegen het Kaddafibewind. Frattini wil dat Kaddafi ook voor het Lampedusaplan terechtstaat voor het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

Dat vaardigde in juni een arrestatiebevel uit tegen Kaddafi wegens onder meer moord. Volgens Frattini kan het Lampedusaplan worden gekwalificeerd als misdaad tegen de mensheid, omdat ''helaas duizenden vluchtelingen in de zee zijn gestorven''.

© ANP
26 augustus 2011 18:43