In Memoriam A. van der Schans

Gestart door Lex, 21/10/2012 | 21:57 uur

Lex

Op 18 oktober 2012 is de heer A. (Ton) van der Schans, voorzitter van de Afdeling Den Helder en drager van het teken van verdienste van de Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV, overleden. Hij was 62 jaar.

Op 1 juni 2001 ontving Ton van der Schans het ereteken behorende bij de benoeming tot 'drager van het teken van verdienste'. Ton van der Schans was op dat moment al 30 jaar actief binnen de vereniging.

Ton van der Schans was in 2001 – en bleef dat tot zijn onverwachte overlijden – voorzitter van de afdeling Den Helder, de grootste afdeling binnen de VBM|NOV.

Zijn grootste verdienste was ongetwijfeld zijn vaardigheid op het gebied van het verbreden en verbeteren van de netwerken waarin de vereniging actief is.

Ton van der Schans dwong eveneens respect af vanwege het feit dat hij als een van de weinige afdelingsvoorzitters de traditie van de 'beschouwing' in stand hield. Bij een beschouwing velt een afdeling een – meestal pittig kritisch – oordeel over het functioneren van het Algemeen Bestuur in een afgelopen verenigingsjaar.

De laatste jaren kreeg Ton van der Schans wegens ziekte veel en zware tegenslag te verwerken in zijn persoonlijke leven.

Het bestuur van de VBM|NOV wenst alle nabestaanden, vrienden en goede bekenden veel sterkte in deze voor hen zo verdrietige tijd.

VBM|NOV,
vrijdag, 19 oktober 2012 13:37