'Nederland en Noorwegen in vizier terroristen'

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 08/02/2013 | 11:03 uur

Zeewier

Citaat van: Flyguy op 08/02/2013 | 15:50 uur
Waarom alleen Noorwegen en Nederland? Zijn ze bij al qaeda aangekomen bij de N of zo?
HAHAHA!  :lol:

Flyguy

Waarom alleen Noorwegen en Nederland? Zijn ze bij al qaeda aangekomen bij de N of zo?

jurrien visser (JuVi op Twitter)

'Nederland en Noorwegen in vizier terroristen'

08/02/13,  − bron: ANP

Nederlandse en Noorse militaire installaties worden mogelijk op de korrel genomen door terroristen. Die waarschuwing heeft de NAVO vorige week doen uitgaan. Het Noorse leger heeft na grondig onderzoek donderdag besloten het dreigingsniveau te verhogen. Militairen zijn in verhoogde staat van paraatheid gebracht, meldden Noorse kranten vrijdag. .

'Dreigingsniveau A is ingesteld, het laagste niveau van de schaal. Dit houdt alleen in dat verscherpte waakzaamheid wordt gevraagd en verder is er niets dramatisch aan', aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie tegen de krant Dagbladet.

Het departement wil verder niet ingaan op welke grond er is besloten over te gaan tot verhoging van het dreigingsniveau. Noorse militairen in het buitenland hoeven niet extra waakzaam te zijn, aldus de zegsman.

De Noorse veiligheidsdienst PST is op de hoogte gesteld van de verhoogde waakzaamheid bij Defensie maar ziet geen aanleiding het algemene Noorse dreigingsniveau op te schroeven. 'PST ziet de terreurdreiging tegen Noorwegen als onveranderd', aldus een woordvoerder van de veiligheidsdienst.

De gewone politie weet ondertussen van niets. 'Wij vinden het vreemd dat er we niet op de hoogte zijn gesteld van de grond waarop Defensie heeft besloten het dreigingsniveau te verhogen', aldus een hooggeplaatste politiechef in Oslo tegen de krant Verdens Gang.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3390663/2013/02/08/Nederland-en-Noorwegen-in-vizier-terroristen.dhtml

jurrien visser (JuVi op Twitter)

'Nederland en Noorwegen in vizier terroristen'

vr 08 feb 2013

OSLO - Nederlandse en Noorse militaire installaties worden mogelijk op de korrel genomen door terroristen. Die waarschuwing heeft de NAVO vorige week doen uitgaan. Het Noorse leger heeft na grondig onderzoek donderdag besloten het dreigingsniveau te verhogen. Militairen zijn in verhoogde staat van paraatheid gebracht, meldden Noorse kranten vrijdag.

,,Dreigingsniveau A is ingesteld, het laagste niveau van de schaal. Dit houdt alleen in dat verscherpte waakzaamheid wordt gevraagd en verder is er niets dramatisch aan", aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie tegen de krant Dagbladet.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21278932/___In_vizier_terroristen___.html