Verhuizing Marinierskazerne

Gestart door Marskramer, 26/10/2011 | 20:25 uur

Parera

Citaat van: Huzaar1 op 05/04/2018 | 14:30 uur
Volgens mij zijn ze beetje ziek bij GL, allemaal uitspraken en bevindingen over het wel en wee van Defensie en haar personeel, tjonge zeg. Dat ze het uitgesproken kregen. Lijkt bijna wel een normale partij die beseft dat Defensie/veiligheid niet iets van rechts is maar gewoon bij de overhead en nog wel als een prio taak.

Dat GL en defensie niet zo goed samen gaan dat weet iedereen. Maar ik denk dat het goed is dat er een partij uit de kamer aan de bel trekt over de verhuizing.
Zoals eerder geschreven was ik 100% voor de verhuizing vanaf dag 1 maar als ik het zo allemaal hoor/lees is het niet wat er beloofd was en komt er een groot protest vanuit het korps zelf.
Ook zou de verhuizing als eerste enkel nodig zijn omdat uitbreiding in Doorn niet mogelijk was, blijkt het nu alsnog te kunnen dan moet dat serieus heroverwogen worden.

Huzaar1

Volgens mij zijn ze beetje ziek bij GL, allemaal uitspraken en bevindingen over het wel en wee van Defensie en haar personeel, tjonge zeg. Dat ze het uitgesproken kregen. Lijkt bijna wel een normale partij die beseft dat Defensie/veiligheid niet iets van rechts is maar gewoon bij de overhead en nog wel als een prio taak.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Parera

Citaat
Tweede Kamer-fractie GroenLinks: hou marinierskazerne in Doorn

VLISSINGEN - GroenLinks in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Visser van Defensie bekijkt of het besluit om de marinierskazerne in Doorn te verhuizen naar Vlissingen kan worden teruggedraaid.

Bij de mariniers is veel onrust over de verhuizing. Recent is een groot aantal mariniers vertrokken, wat verband lijkt te hebben met de ophanden zijnde verhuizing. ,,Dit gaat om mariniers die al jaren in de omgeving van Doorn wonen en samen met hun gezin een bestaan hebben opgebouwd. Door met een pennenstreek te besluiten dat zij allemaal naar Vlissingen moeten verhuizen worden niet alleen de militairen geraakt, maar ook hun partners en kinderen die van werk of school moeten wisselen", aldus GL-Kamerlid Isabelle Diks. Haar partij is niet overtuigd van de voordelen die het heeft om de marinierskazerne naar Vlissingen te verplaatsen. ,,Voor ons staat bovendien het belang van de mariniers en hun gezinnen voorop".

Diks dient vandaag, donderdag, Kamervragen in waarin zij de staatssecretaris vraagt op de zorgen van mariniers te reageren en te kijken naar de mogelijkheden om het verhuizingsbesluit terug te draaien. De Kamer steunt een voorstel van  Diks om binnenkort op bezoek te gaan bij de kazerne in Doorn om zelf van mariniers te horen welke zorgen er zijn.
[Bron: PZC @ Artikel [

Prima laat er maar wat tegengas komen tegen het plan en kijken hoe vast de plannen zijn.

Ace1

Ruim 8800 handtekeningen voor behoud marinierskazerne Doorn

De petitie tegen de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen is ruim 8800 keer ondertekend. De petitie werd 26 maart online gezet door Miriam Appels uit Doorn. Ze streeft 10.000 handtekeningen en wil de petitie aanbieden aan premier Rutte.

Appels vindt het onzin dat de Van Braam Houckgeestkazerne in 2022 moet verhuizen. Ze was getrouwd met een marinier en heeft nu een oud-marinier als vriend. Volgens haar worden door de verhuizing "gezinnen uit elkaar getrokken en sociale contacten van partners en kinderen verbroken", schrijft RTV Utrecht.

Appels is niet de enige die vraagtekens zet bij de verhuizing van de 1900 personeelsleden van het Korps Mariniers naar Vlissingen. Ook defensievakbonden hopen dat het besluit wordt teruggedraaid en de PVV heeft vragen gesteld in de Tweede Kamer.

Zeeland heeft als tegenreactie een Korpsquiz samengesteld om te laten zien dat de provincie geen uithoek is. De quiz gaat in op bijna alle argumenten die door mariniers zijn aangedragen waarom ze niet naar Zeeland willen verhuizen. Zo komt de werkgelegenheid aan bod, net als de gemiddelde huizenprijs en het aantal toprestaurants.

https://nos.nl/artikel/2225332-ruim-8800-handtekeningen-voor-behoud-marinierskazerne-doorn.html

Op onderstaande link kan men de petitie onderteken.

https://secure.avaaz.org/nl/petition/minister_Rutten_Marinierskazerne_moet_blijven

Umbert

Citaat van: Zander op 27/03/2018 | 22:50 uur
AU!
Politie en justitie zijn twee verschillende takken van sport.(even een principieel zij stapje)

Maar verder wel een logische stap.

Volgens mij is dit ook al in Assen, daar maakt Justitie ook gebruik van de infra van de kazerne daar, zal voor een vervoers organisatie anders liggen als een operationele

Zander

Citaat van: Master Mack op 27/03/2018 | 20:39 uur
Deze kazerne dan als gedeeld gebruik met KCT KL Marns en Politie moderniseren zodat de kosten gedeeld kunnen worden met justitie is zo gek nog niet

AU!
Politie en justitie zijn twee verschillende takken van sport.(even een principieel zij stapje)

Maar verder wel een logische stap.
People are sheep

Master Mack

Deze kazerne dan als gedeeld gebruik met KCT KL Marns en Politie moderniseren zodat de kosten gedeeld kunnen worden met justitie is zo gek nog niet

Parera

In de defensienota is het openhouden van de (zeer verouderde) Koningin Wilhelmina kazerne te Ossendrecht aangekondigd. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de verhuizing van het Korps Mariniers naar Vlissingen want dit is slechts op 45 minuten van elkaar met de auto. Waarschijnlijk zullen hier dan de oefen faciliteiten die niet in Vlissingen (kunnen) komen geplaatst, ook de politie academie zit op het terrein van deze voormalige kazerne en het KCT in Roosendaal zit ook op maar 35 minuten afstand.

Dit is enkel een gedachte van mijzelf dus niets uit de geruchtenmolen of wat dan ook.

Parera

CitaatAcht Zeeuwse organisaties heten mariniers welkom in advertentie

VLISSINGEN - Acht Zeeuwse organisaties heten vrijdag in een advertentie in de Volkskrant 'de mariniers & partners van harte welkom'. Ze doen dat naar aanleiding van berichtgeving over de onwil van de mariniers om van Doorn naar Vlissingen te verhuizen.

De mariniers zien het niet zitten om met hun gezin naar Zeeland te verhuizen: ze vrezen dat er geen banen zijn voor hun partners en dat Zeeuwse huizen onverkoopbaar zijn. Ook vinden de mariniers de faciliteiten, waaronder schietbanen, van de toekomstige kazerne in Vlissingen onvoldoende. De onwil leidt tot een leegloop van het Korps Mariniers, meldde het ministerie van Defensie deze week: in het eerste kwartaal zijn al 66 mensen vertrokken tegen 99 in heel 2017.

Welkom
Drie Zeeuwse vacaturesites en vijf Zeeuwse bedrijven en instellingen werpen het beeld ver van zich dat Zeeland geen banen heeft voor partners. Het gaat onder meer om Dow, Roompot, Amadore, Yara en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. De kwaliteit van leven in Zeeland is fantastisch, vinden ze: cultuur en onderwijs zijn goed geregeld en er zijn genoeg interessante en innoverende bedrijven om bij aan de slag te gaan. Per jaar - stellen de acht Zeeuwse organisaties - heeft Zeeland 36.000 vacatures, waarvan een groot deel daadwerkelijk gepubliceerd wordt op vacaturesites. Vooral in de gezondheidszorg, industrie, horeca, dienstverlening en toerisme zijn veel banen beschikbaar.
[Bron: PZC @ Artikel ]


Parera

#809
Citaat van: Huzaar1 op 21/03/2018 | 14:16 uur
Ben je er nog? Nou... je hebt inmiddels antwoord, 73 al!
Hij heeft wel gelijk over de buitenland toelage, op de boulevard in Vlissingen komt het regelmatig voor dat je telefoon opeens van je Nederlandse provider wisselt naar een Belgische.  ;D
Maar verder denk ik nog steeds dat het geen slimme keuze geweest is om te verhuizen naar Vlissingen (al ben ik wel voor indien alle faciliteiten geboden worden aan de mensen) maar nu de keuze wel gemaakt is en de grond ''aangekocht'' zal het lastig worden om de verhuizing te stoppen. En als er wel gekozen word om de verhuizing te stoppen dan zal er alsnog een defensie onderdeel gebruik moeten gaan maken van de nieuw te bouwen (aangepaste) kazerne want anders betaald defensie puur voor de grond de komende 30 jaar of langer waar ze niks mee doen.

Huzaar1

Citaat van: Tanker op 10/04/2012 | 15:32 uur
Benieuwd hoeveel mensen uit den lande zullen zeggen na uitdienen contract of al eerder "de groeten"...
Je zal wekelijks van Groningen naar Vlissingen moeten reizen, kan je bijna buitenlandtoelage aanvragen....

Ben je er nog? Nou... je hebt inmiddels antwoord, 73 al!
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Zander

Citaat van: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 20/03/2018 | 17:20 uur
Premier Rutte: massaal vertrek van mariniers zorgelijk

https://dagblad070.nl/premier-rutte-massaal-vertrek-van-mariniers-zorgelijk/

Jochie toch!
Lopen al die goed getrainde jongens met belabberde arbeidsvoorwaarden die de vloot moeten beveiligen weg.
Wat een geluk dat men vandaag gebruik kan maken van duur betaalde particuliere bewapende beveiligers. Gelukkig zijn deze jongens goed opgeleid door hun voormalige werkgever...........
People are sheep

Umbert

Denk dat de politiek zichzelf maar eens een spiegel moet voorhouden, want jarenlang defensie als sluitpost cq bezuinigingspost te zien, heeft een bijna lege huls zonder tanden achtergelaten.
Nu dus de politiek zelfs de achterblijvers durft te schofferen door in de media dingen te roepen van jullie zien het verkeerd, maar ondertussen wel de plannen van de nieuwe beoogde kazerne naar beneden bijstellen want is toch wel duur in hun zienswijze, maar wel leuk een verbouwing van hun vergaderhok krijgen waar ze van de nieuw te bouwen kazerne een 5 sterren resort kunnen maken met alles erop en eraan.