Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
KLu / Korporaal Grondverdediging
« Laatste bericht door JelmerK Gepost op 20/03/2018 | 21:53 uur »
Hallo,

Ik wil graag solliciteren naar de functie Korporaal Grondverdediging, en op internet is weinig (recente) informatie te vinden over deze functie. Kunnen jullie mij hier iets meer over vertellen? Bijvoorbeeld over de taken die ze nu hebben en over wat de toekomstplannen zijn.

Verder woon ik in het noorden van het land. Is het mogelijk om na het voltooien van de opleiding in Woensdrecht aan te vragen om in Leeuwarden geplaatst te worden? Bij voorkeur de OGRV.

Ik hoor het graag!
2
KL / PO
« Laatste bericht door StrawberryNL Gepost op 20/03/2018 | 20:15 uur »
Hallo !!

22 maart 2018, heb ik mijn PO aan de Marine kazerne in Amsterdam, zijn er nog meer mensen die dan heen moeten ?

Eventueel nog tips ? :) hoorde ook dat je een capaciteiten test krijgt en heb daarop dus nog een beetje geoefend.


Groetjes

3
Mededelingen / Bronvermelding
« Laatste bericht door A.J. Gepost op 19/03/2018 | 13:25 uur »
Het valt mij op dat de laatste tijd regelmatig lange houtsnijdende stukken/ verhalen/ onderzoeken of wat dan ook (van elders) gepost worden waarvoor uiteraard alle lof, dat komt de kwaliteit van dit forum ten goede. Echter mis ik vaak een bronvermelding... Als ik dan een beetje slim ga zoeken met wat steekwoorden uit een post kom ik meestal wel bij de bron uit maar dat is uiteraard de omgekeerde volgorde.

Verzoek is dan ook, mocht u quoten uit elders verkregen materiaal, om de bron erbij te vermelden zodat iedereen zich in kan lezen in het brondocument en de juiste conclusies kan trekken. Anders is de kans vrij groot dat het cherry picking gaat worden uit andermans werk om zo een punt te maken.

Tot zover,

A.J. Forumbeheer.

4
Vragen, ideeŽn en/of opmerkingen over dit forum? / Complimenten en valkuilen
« Laatste bericht door Duncan1 Gepost op 16/03/2018 | 07:22 uur »
Dit is een erg compleet forum is met veel informatie en uiterst kundige leden. Mijn complimenten aan alle leden en het forum team. Jullie hebben hier iets prachtigs opgebouwd.

Het verbaasd me dan ook dat het forum probeert te voor komen dat men berichten plaatst, het wordt ontmoedigd.

Om een bericht te plaatsen moet ik namelijk een naam invoeren, een wachtwoord, een rare code, letters tellen, en nog eens letters tellen.

Ik heb al gauw 4 pogingen nodig om door deze valkuilen heen te komen. Vooral de rare code is een probleem voor mijn ogen.

Wellich een idee om bij een volgende onderhoudsbeurt het aantal valkuilen te verminderen en het forum gebruiksvriendelijker te maken.

Mvg

D
5
Veteranen & Oud-gedienden / Wij Zijn Gestraft 2_S.R.O.I
« Laatste bericht door Duncan1 Gepost op 15/03/2018 | 21:17 uur »
Hallo Allemaal,

De linker persoon op deze foto vertrok na zijn studie begin jaren dertig, op 23 jarige leeftijd, naar het buitenland, dus ik gok dat dit tafereeltje ergens in de jaren twintig in Nederland is.

Wie kan er meer over deze foto vertellen. ? Alle detials zijn welkom.Hartelijk dank

D
6
Defensie Nieuws & Media (Internationaal) / DIMDEX 2018
« Laatste bericht door Parera Gepost op 13/03/2018 | 20:15 uur »
Het is weer tijd voor de Jaarlijkse Defensiebeurs in Quatar ''DIMDEX''.

Dit jaar zijn op dag 1 o.a. de 3 nieuwe scheepsklasses van de marine van Quatar vertoont welke gebouwd worden door de Italiaanse werf Fincantieri.
- 4 Luchtverdedigings korvetten ( afmetingen vergelijkbaar met Holland OPV's)
- 2 Offshore Patrol Boats
- 1 LHD / LPD met luchtverdedigingscapaciteit

Het concept van de 4 korvetten is dat het voornamelijk shooters zijn en de sensor (SMART-L variant) zit op de LHD, een vreemde keuze want met het uitschakelen van de LHD is de gehele luchtverdediging weg.

Dag 1 reportage via NavyRecognition.com


Bezoek aan de schepen in de haven via NavyRecognition.com
7
Midden Oosten / Ontwikkelingen in Afghanistan
« Laatste bericht door Ros Gepost op 28/02/2018 | 12:19 uur »
President Afghanistan wil Taliban politiek erkennen om vrede te bereiken
 
De Afghaanse president Ashraf Ghani wil de Taliban voorafgaand aan mogelijke vredesbesprekingen politiek erkennen als organisatie.
Ghani deed zijn voorstel op een conferentie die gericht is op vredesbesprekingen. Hij zegt dat buurlanden meerdere malen om een veiliger en stabieler Afghanistan hebben gevraagd en dat de Taliban nu klaar lijkt te zijn voor vredesonderhandelingen.

Mogelijke opties om nader tot elkaar te komen zijn een staakt-het-vuren, het vrijlaten van gevangenen, verkiezingen waar de Taliban aan mee mag doen en een herziening van de grondwet. In ruil hiervoor moet de Taliban de Afghaanse regering en wet respecteren, zegt Ghani.

De Taliban wilde tot voor kort alleen met de Verenigde Staten praten, maar toont na "aandringen van bevriende landen" ook de bereidheid om met de regering in Kabul het gesprek aan te gaan. De Taliban beheerst momenteel nog grote delen van Afghanistan.

Terroristen
De opmerkingen van Ghani zijn politiek gezien opmerkelijk omdat de president de Taliban in het verleden "terroristen" en "rebellen" heeft genoemd. Hij doet de handreiking om voor het eerst in ruim zestien jaar voor vrede te zorgen in het land.

De oorlog in Afghanistan begon in 2001 als direct gevolg van de aanslagen van 11 september 2001 op verschillende doelen in Amerika, waaronder het World Trade Center in New York. De Amerikanen, met steun van andere westerse landen, vielen Afghanistan binnen om de Taliban te bestrijden die onderdak bood aan Al-Qaida, de terroristische organisatie die achter de aanslagen van 11 september 2001 zaten.

Sindsdien doet de Taliban haar best de macht in het land weer terug te winnen. Zeker sinds het vertrek van de westerse troepen in 2017, is de terroristische organisatie weer in een groot deel van Afghanistan actief. Uit onderzoek van de BBC bleek onlangs dat de Taliban in 70 procent van het land controle uitgeoefent. Zo'n 4 procent van het land wordt volledig door de Taliban beheert.

De Afghaanse regering herkende de cijfers van de BBC niet, volgens autoriteiten valt het grootste deel van het land onder controle van de republiek.

www.nu.nl
8
Defensiebrede onderwerpen / Definitief afgekeurd voor slaapwandelen
« Laatste bericht door minutelad Gepost op 27/02/2018 | 22:11 uur »
Vandaag ben ik op de psychologische keuring geweest in Amsterdam. Ondanks dat de capiciteitentest en het interview goed verliepen werd ik toch afgekeurd omdat ik ja antwoordde op de vraag of ik recentelijk nog heb geslaapwandeld. Schijnbaar is dat voor de functie waarvoor ik solliciteerde (soldaat pantserinfanterie) een gevaar, omdat je zomaar de basis kan aflopen en jezelf en anderen in gevaar kan brengen. Ik heb nog een nadere verklaring proberen te krijgen maar volgens de psychologen was dit de enige reden dat ik afgekeurd ben. Voor de capiciteitentest en de rest had ik boven gemiddeld.

Ik vroeg mij af of mensen hier vaker definitief voor afgekeurd zijn? Ik vind het apart dat ik een negatief definitief advies heb gekregen. Slaapwandelen lijkt mij prima te verhelpen. Nu zit ik mij af te vragen of het handig is om bezwaar te doen tegen deze uitslag. Lijkt mij namelijk sterk dat ik ook nooit meer bij een niet gevechtsfunctie -of de marechaussee kan solliciteren vanwege slaapwandel problemen.
9
KLu / MLU AH-64's
« Laatste bericht door Parera Gepost op 21/02/2018 | 09:48 uur »
Omdat ik geen topic kon vinden over de aankomende MLU  van onze Apache's hierbij een nieuw topic.

Citaat
Netherlands Ė AH-64E Remanufactured Apache Attack Helicopters

WASHINGTON, FEB. 20, 2018 - The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the Netherlands of items and services to support the upgrade/remanufacture of AH-64D Block II Apache Attack Helicopters to the AH-64E configuration for an estimated cost of $1.191 billion.  The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

Complete FMS HIER

Het meest interessante vind ik de 17 AN/APG-78 Fire Control Radars (Longbow), na jaren van jaloers kijken krijgt ook Nederland eindelijk de Longbow radar voor een deel van de Apache's zoals het er nu uit gaat zien.

10
KMAR / Inzet part time personneel bij paspoort controle
« Laatste bericht door Lex Gepost op 16/02/2018 | 22:03 uur »
Volgens  https://fd.nl/economie-politiek/1241294/marechaussee-laat-burgers-paspoorten-controleren heeft de KMAR een nieuw aanname beleid om de nood te lenigen.
Kan iemand het artikel plaatsen?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10