Meer civiele taken voor Defensie?

Gestart door Andros Wald, 25/04/2013 | 20:30 uur

Ros

#48
Ik proef een poging om het bestaansrecht van Defensie te verdedigen door letterlijk banen in de burgermaatschappij in te laten pikken door militairen.

De inzet van Defensie personeel en materieel voor gevallen waar dit echt niet anders kan is wat mij betreft prima. De uitwisseling van ervaringen en opleidingen tussen Defensie en de burgermaatschappij net zo.....kennis is macht.

Het voorstel om militairen toe te voegen aan het politie apparaat is wat mij betreft not done. In de buurt van elke stad, dorp van enige omvang een drone paraat te hebben....waarom ?. Verspilling van tijd en geld en los van het feit dat het wettelijk niet altijd is toegestaan. Big Brother is watching you....schiet mij ineens te binnen

Andros Wald doet het voorkomen als zou de civiele taken nu niet goed uitgevoerd worden.

De militair die een burgerbaan wil hebben....hangt zijn pak en pet aan de wilgen en gaat solliciteren bij de politie, ambulancedienst, brandweer of bij staatsbosbeheer.

De starter van dit topic geeft aan eerst wat meningen te willen horen en dan pas aan te geven waarom hij zo graag civiele taken bij Defensie onder wil brengen. Volgens mij is de vraag "waarom wil jij dit ?" ook onderdeel van de discussie.


onderofficier

#47
Citaat van: Andros Wald op 27/04/2013 | 00:19 uur
Ik vind dat die militaire assistentie veel uitgebreider moet worden dan nu. Er moet rond elke grote woonplaats permanent een Raven drone beschikbaar zijn. Er moeten in elke stad een paar militaire ambulances rondrijden, enzovoort.  
In dorpen gebeurt nooit wat?   Over hoeveel grote woonplaatsen heb je het / wat vind een grote plaats  = het aantal drones + personeel wat dus 24/7 inzetbaar moet zijn..minimaal 5 teams per drone....+ een aantal reserve drones.... =  onbetaalbaar.      

Een paar militaire ambulances per stad: zie het verhaal over de drones........     en het feit dat de particuliere ambulances dan opgedoekt worden...

Citaat van: Andros Wald op 27/04/2013 | 00:19 uurJa, dat verklaart misschien ook een deel van de weerstand in dit topic tegen mijn voorstellen,
Het is gewoon niet betaalbaar.  Kom niet met het verhaal dat militiaren toch al betaald worden.....  Als je militiaren 24/7 in wilt zetten komt er wat geld bij. Onregelmatigheidstoeslag, ZZF uren, onkostenvergoeding e.d.
En extra personeel.

Citaat van: Andros Wald op 27/04/2013 | 00:19 uur
Maar die civiele taken kunnen ook vrijwillig worden aangeboden aan militairen.
En de eigen bedrijfsvoering dan?  

Citaat van: Andros Wald op 27/04/2013 | 00:19 uur
En ik denk dat er ook onnodige koudwatervrees kan zijn bij militairen voor mijn plannen. Er zullen misschien zelfs militairen zijn, die hun nieuwe civiele taak zo leuk gaan vinden, dat ze dat permanent willen gaan doen.  
Dus dan zijn ze militair maar ze werken permanent dan voor de civiele autoriteit....
Overstappen zal niet gaan: die civiele autoriteit is niet gek; die gaat geen kracht betalen als deze gratis voor hen zijn.

Citaat van: Andros Wald op 27/04/2013 | 00:19 uur
Dat hoeft niet, als de militair een heel beperkte civiele functie krijgt, die goed past bij zijn capaciteiten. Politieagenten worden erg geselecteerd op verbale en sociale vaardigheden. Maar ik verwacht niet dat militairen zelfstandig gaan bemiddelen bij huiselijk geweld.
Even voor mijn beeldvorming:  Die militairen die eerder mee wilde laten rijden die blijven dan achter in de politieauto zitten. Op het moment dat het binnen mis gaat; met praten lukt het niet en het geweldspiraal gaat om hoog dan komen de militairen in actie.  Als een soort diensthonden.

Edit: Dan worden er iemand gearresteerd; dan laat je de diensthonden militairen achter want de gearresteerden moeten met de politiewagen mee of laat je dan een tweede politiewagen komen?.................. Of is het dan aan defensie hoe de diensthonden militairen terug komen.

Citaat van: Andros Wald op 26/04/2013 | 06:45 uur
In een aantal politieauto's kunnen naast twee politieagenten, één of twee militairen meerijden voor assistentie. Die militairen kunnen daarbij een uitschuifbare wapenstok dragen, plus een pistool, pistoolmitrailleur, 12 gauge shotgun of Colt C8.

Citaat van: Andros Wald op 27/04/2013 | 00:19 uur
Militairen die sociaal sterk zijn, kunnen daarbij wel assisteren in het op afstand houden van omstanders. En soldaten die lichamelijk heel sterk zijn, kunnen bijvoorbeeld de ME assisteren. En defensiepersoneel dat lichamelijk minder sterk is, kan bijvoorbeeld helpen bij het uitkammen van een natuurgebied, als er een kind vermist is.
Dus er moeten wel een extra keuringen / andere keuring komen..... en als je nu een combinatie heb van die twee?
En je wilt de militairen dan een kenmerk geven op het uniform zodat de civiele autoriteit weet welke capiciteit een militair heeft.  Een vierkant of een driehoek?  


Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Zeewier

Citaat van: onderofficier op 26/04/2013 | 22:35 uur
Je roept dingen die allang gebeuren.   Verpleegkundige lopen zeer regelmatig rond in ziekenhuizen: dat is verplicht, om de BIG registratie te behouden.  Drones worden ingezet als de politie er om vraagt, er is een defensie helicopter voor de AT beschikbaarals er iemand vermist wordt, kan de SAR worden ingezet.... enz enz
En dan nog beweren dat veel mensen voorbarig allerlei conclusies trekken........ Je weet half niet waar defensie ingezet wordt en hoe.
Klopt, klopt en klopt. De geneeskundige troepen werken doorgaans in civiele ziekenhuizen. Verse medische kennis is onontbeerlijk.

http://www.defensie.nl/cdc/gezondheidszorg/instituut_samenwerking_defensie_en_relatieziekenhuizen/relatieziekenhuizen/

A.J.

Voordat je jezelf volstrekt belachelijk gaat maken, geef nou eens antwoord op de praktische bezwaren die al ruim uitgemeten benoemd zijn. En geef ook eens antwoord op de vraag wat je achtergrond is.

Andros Wald

#44
Citaat van: onderofficier op 26/04/2013 | 22:35 uur
Ik weet niet waar je je info vandaan hebt......  Klinkt leuk surveilleren op de fiets  maar in het gebied waar ik woon is het wel heel prettig dat de twee aanwezige agenten de surveille in de auto doen....
Biker agenten worden worden vooral ingezet in dicht bewoonde gebieden, zoals stadscentra. En ze kunnen makkelijker door een mensenmassa rijden dan een politieauto. Ze zijn inderdaad zeker niet geschikt onder alle omstandigheden.

Citaat van: onderofficier op 26/04/2013 | 22:35 uurJe roept dingen die allang gebeuren.   Verpleegkundige lopen zeer regelmatig rond in ziekenhuizen: dat is verplicht, om de BIG registratie te behouden.  Drones worden ingezet als de politie er om vraagt, er is een defensie helicopter voor de AT beschikbaar als er iemand vermist wordt, kan de SAR worden ingezet.... enz enz.

Ik vind dat die militaire assistentie veel uitgebreider moet worden dan nu. Er moet rond elke grote woonplaats permanent een Raven drone beschikbaar zijn. Er moeten in elke stad een paar militaire ambulances rondrijden, enzovoort.  

Citaat van: onderofficier op 26/04/2013 | 22:35 uurDaarnaast een persoon kiest om militair te zijn; niet om politie-agent te worden.......of boswachter.
Ja, dat verklaart misschien ook een deel van de weerstand in dit topic tegen mijn voorstellen, en dat vind ik ook begrijpelijk. Maar die civiele taken kunnen ook vrijwillig worden aangeboden aan militairen. En ik denk dat er ook onnodige koudwatervrees kan zijn bij militairen voor mijn plannen. Er zullen misschien zelfs militairen zijn, die hun nieuwe civiele taak zo leuk gaan vinden, dat ze dat permanent willen gaan doen. Misschien is bijvoorbeeld het contact met burgers of politieagenten tijdens het werk leuker dan men nu denkt.    

Citaat van: onderofficier op 26/04/2013 | 22:35 uurDe keuring van militair of politie-agent is anders.  Dus de keuring voor een militair moet strenger worden. ......
Dat hoeft niet, als de militair een heel beperkte civiele functie krijgt, die goed past bij zijn capaciteiten. Politieagenten worden erg geselecteerd op verbale en sociale vaardigheden. Maar ik verwacht niet dat militairen zelfstandig gaan bemiddelen bij huiselijk geweld. Militairen die sociaal sterk zijn, kunnen daarbij wel assisteren in het op afstand houden van omstanders. En soldaten die lichamelijk heel sterk zijn, kunnen bijvoorbeeld de ME assisteren. En defensiepersoneel dat lichamelijk minder sterk is, kan bijvoorbeeld helpen bij het uitkammen van een natuurgebied, als er een kind vermist is.

Citaat van: onderofficier op 26/04/2013 | 22:35 uurJa, er zijn zat militairen die een kantoorfunctie hebben.  Je wilt deze dan 3maanden weghalen uit de functie.... Wat wil je de CDS laten doen?

Ik vind het belangrijk dat de defensietop open staat voor de innovatieve experimenten die ik voorstel. Zie onderstaand persbericht van19-2-2011.

DEN HAAG  
Militairen moeten vaker de straat op om de ervaring die ze in oorlogsmissies hebben opgedaan, ook in Nederland te gebruiken. Dat stelt commandant der strijdkrachten Rob Bertholee. Als belangrijk voorbeeld noemt de generaal terreinverkenningen om bermbommen op te sporen. Zo stelt generaal-majoor Rob Bertholee.

Die kennis kan worden ingezet om bomverkenners van de politie te ondersteunen, maar ook bij zoektochten naar verdwenen mensen of wapens. Verder ziet Bertholee kansen om de vaardigheden van verkenners in te zetten bij het in de gaten houden van verdachte personen.

"We zijn in topvorm thuisgekomen van buitenlandse missies waarbij we veel specialismen hebben ontwikkeld die ook in Nederland inzetbaar zijn," zegt Bertholee in de Telegraaf.


Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/1889677/2011/02/19/Militair-moet-de-straat-op.dhtml

Zander

Dat houd ook een beste wijziging van de politie wet in. Al militairen ineen opsporingsambtenaar moeten worden.
People are sheep

onderofficier

Citaat van: Andros Wald op 26/04/2013 | 23:20 uur
En militairen kunnen in bossen en op stranden gebruik maken van militaire Landrovers, militaire terreinmotoren, militaire ambulances en andere 'lichte' militaire terreinvoertuigen. Dat werkt daar natuurlijk veel beter dan de VW- Tourans van de politie.

Alleen de mariniers hebben nog Landrovers....... De overige  eenheden maken al jaren gebruik van MB's.
De politie heeft ook gewoon terreinwagens...voor op de stranden en in de bossen.


Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

StrataNL

Citaat van: Laurens op 26/04/2013 | 23:43 uur
Je bent hier aan het pleiten voor een hele enge politiestaat, en we hebben never nooit genoeg mensen om dit voor elkaar te krijgen.
Mag ik vragen wat je achtergrond is, werk/opleiding? Ik waardeer de discussie maar ik heb het idee dat je geen enkel idee hebt wat voor effect militaire inzet in een normale civiele samenleving heeft.

Citaat van: onderofficier op 26/04/2013 | 22:35 uur
En dan nog beweren dat veel mensen voorbarig allerlei conclusies trekken........ Je weet half niet waar defensie ingezet wordt en hoe.
Daarnaast een persoon kiest om militair te zijn; niet om politie-agent te worden.......of boswachter.  

Citaat van: Laurens op 26/04/2013 | 23:32 uur
Verder vraag ik me af om je beseft wat voor effect het inzetten van militairen heeft tegen de eigen bevolking. En vraag ik me af om de gemiddelde militair wel zit te wachten om  met alle respect een 'veredelde politieagent' te gaan spelen.

Dit dus. Defensie en politie zijn twee aparte organisaties, ambtenaren en militairen hebben verschillende functies. Dit kun je niet zomaar bij elkaar gooien, werkt gewoon niet. Een apache bij een achtervolging inzetten? Waarom zou je, daarvoor heb je politiehelis, met een apache kan je er een Hellfire in jagen maar dan is de burger alleen maar minder blij omdat rijkswaterstaat een week bezig is met het repareren van het wegdek...
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

A.J.

Citaat van: Andros Wald op 26/04/2013 | 23:20 uur
Dank voor je reactie. Het is ook mogelijk om elke boswachter maar één militaire assistent te geven, eventueel alleen 's nachts. En zelfs als alleen waterpolitie, of boswachters of duinwachters zouden worden geholpen door militairen, lijkt me dat heel waardevol. Want de landmacht is natuurlijk bij uitstek opgeleid en uitgerust voor het werken in natuurgebieden. Bij Defensie werken, zoals je weet, ruim 40.000 militairen en 18.000 burgers.

En die zijn uiteraard allemaal van de landmacht en infanterie... En overdag mogen ze verder met hun normale baan?


Citaat
Veel politieagenten kunnen niet goed navigeren in bossen, zelfs niet overdag. Veel landmachtsoldaten kunnen dat uitstekend, zelfs 's nachts en bij alle weersomstandigheden. En militairen kunnen in bossen en op stranden gebruik maken van militaire Landrovers, militaire terreinmotoren, militaire ambulances en andere 'lichte' militaire terreinvoertuigen. Dat werkt daar natuurlijk veel beter dan de VW- Tourans van de politie.

En ook militaire helikopters en Raven-vliegtuigjes kunnen door militairen worden ingezet, om snel een achtervolging of opsporing te kunnen starten, voordat de vogel gevlogen is. Daarbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een zedenmisdrijf in een bos.

En als 's nachts incidenteel uiterst gevaarlijke criminelen of terroristen worden achtervolgd, en de politie kan ze niet bijhouden of is out-gunned, mag er van mij zelfs een straaljager of Apache worden ingezet, al is het maar om de verdachten (onopvallend) te volgen, tot er een AT ter plaatse kan zijn. Dat is een goede oefening voor de piloten en kost dus niets extra, want die moeten toch oefenen! 

Verder schreef ik eerder in dit topic: "Als er twee militairen meerijden in een politieauto, hoeft er bij een aanhouding of escalatie minder vaak een extra politieauto bij te komen. Daardoor kunnen politieauto's beter verspreid blijven in hun district, en daardoor zullen de aanrijtijden korter worden. Dat vergroot de pakkans."

En als er meer arrestatieteams kunnen worden gevormd, doordat ze worden versterkt met militaire commando's en Bushmaster-voertuigen, kunnen die AT's beter verspreid worden over het land dan nu. Ook dat geeft kortere aanrijtijden.

Militairen moeten ook worden ingezet voor road-blocks met zandzakken en lichte pantserwagens bij bruggen en viaducten, en bij de uitvalswegen rond de grote steden. Die pantserwagens kunnen eenvoudig aan het zicht onttrokken worden, door er verplaatsbare schermen met zeil voor te zetten. Want er zijn mensen die dat niet graag zien, door allerlei oorzaken. Dat respecteer ik.

Als er weer eens zwaargewapende criminelen worden achtervolgd door de politie, kunnen zulke road-blocks snel hermetisch worden afgesloten, om bij de achtervolging te helpen. Daarbij is het wel zo veilig, als die militairen semi-automatische geweren of pistoolmitrailleurs hebben. Natuurlijk moeten die wapens alleen worden gebruikt, als er geen kans is dat er omstanders worden geraakt.

Het wordt steeds gekker... 24/7 materiaal en mankracht op "locatie"... Bushmasters bij de AT... Op elk gewenst moment heli's tot je beschikking...

Zie je zelf echt niet in dat het volkomen onhaalbaar is? Zo niet dan moet je eens naar buiten gaan en de echte wereld eens aanschouwen.

Verder betrap ik mezelf op een behoorlijk déjà vu gevoel.

Laurens

Citaat van: Andros Wald op 26/04/2013 | 23:20 uur
Het is ook mogelijk om elke boswachter maar één militaire assistent te geven

Waarom moet een boswachter hulp krijgen van militairen?

CitaatVeel politieagenten kunnen niet goed navigeren in bossen, zelfs niet overdag.

Wat hebben politieagenten opeens te zoeken in het bos?

CitaatEn ook militaire helikopters en Raven-vliegtuigjes kunnen door militairen worden ingezet, om snel een achtervolging of opsporing te kunnen starten, voordat de vogel gevlogen is.

Enig idee hoe lang het duurt voordat een heli/Raven de lucht in is en ter plaatse kan komen bij de locatie?

CitaatEn als 's nachts incidenteel uiterst gevaarlijke criminelen of terroristen worden achtervolgd, en de politie kan ze niet bijhouden of is out-gunned, mag er van mij zelfs een straaljager of Apache worden ingezet, al is het maar om de verdachten (onopvallend) te volgen, tot er een AT ter plaatse kan zijn. Dat is een goede oefening voor de piloten en kost dus niets extra, want die moeten toch oefenen! 

Die vlieguren zijn ongepland en kosten dus echt extra geld. En serieus....F-16's bij een achtervolging?

CitaatVersterkt met militaire commando's en Bushmaster-voertuigen, kunnen die AT's beter verspreid worden over het land dan nu.
Militairen moeten ook worden ingezet voor road-blocks met zandzakken en lichte pantserwagens bij bruggen en viaducten, en bij de uitvalswegen rond de grote steden.

Je bent hier aan het pleiten voor een hele enge politiestaat, en we hebben never nooit genoeg mensen om dit voor elkaar te krijgen.

Mag ik vragen wat je achtergrond is, werk/opleiding? Ik waardeer de discussie maar ik heb het idee dat je geen enkel idee hebt wat voor effect militaire inzet in een normale civiele samenleving heeft.

Laurens

Vanuit mijn studie heb ik redelijk wat stof/boekwerk doorgelezen over de inzet van militairen in een civiele samenleving en uitzonderingen daargelaten heeft Defensie niks te zoeken in de civiele wereld. Het probleem in je voorstel is dat militairen die deze taak uitvoeren geen of weinig ervaring hebben in het handhaven en uitvoeren van politietaken. Tevens zijn militairen geschoold in de gedachte van optreden tegen vijanden en maximaal gebruik van militaire kracht. Dit terwijl er nu opgetreden wordt opgetreden tegen de eigen bevolking waar je de verstrekte middelen zo proportioneel mogelijk dient in te zetten. Het goed opleiden van een politieagent duurt 3 tot 4 jaar, daaraan kun je niet zomaar militairen aan gaan koppelen.

Voor militairen is inzet het uiteindelijke doel, daarvoor dienen ze relevant te trainen, en dat is hun werk. Civiele diensten gaan ten kosten van deze trainingen en heeft gevolgen voor de uiteindelijke kwaliteit van een eventuele inzet. Om op enkele van je voorstellen in te gaan. Ik heb begrepen dat de heren van DSI ook al landelijk worden ingezet voor de aanhouding van criminelen. Infanteristen die geplaatst worden in de West krijgen een soort van ME-opleiding verzorgt door de KMar, aangezien er bij eventuele oproer te weinig opgeleide ME'ers op de eilanden zijn. Je voorstel om militairen in te zetten voor grenscontroles gaat hem ook niet worden aangezien hier wettelijke Europese beperkingen zijn. Volgens mij zijn er ook volgens Nederlandse wetgeving nogal wat beperking voor de inzet van militairen, maar die weet ik niet zo uit m'n hoofd.

Verder vraag ik me af om je beseft wat voor effect het inzetten van militairen heeft tegen de eigen bevolking. En vraag ik me af om de gemiddelde militair wel zit te wachten om  met alle respect een 'veredelde politieagent' te gaan spelen. Daarvoor hebben we de KMar al  ;)

Verder nog wat interessant leesvoer, niet direct relevevant voor het onderwerp maar belicht wel de overgangsfases van militaire interventie tot politionele handhaving:
INTERNATIONAL POLICING MISSIONS. Geneva Centre for the Democratic Control of Armed Geneva
Michiel de Weger, 'The potential of the European Genadarmerie
General Sir Rupert Smith. (2007) The utility of force, 'the art of war in the modern World'.

Andros Wald

Citaat van: A.J. op 26/04/2013 | 22:25 uurals ik me niet vergis hebben (hadden?) we zo'n 1000 boswachters in Nederland, plak daar 3 man aan vast en je bent 3000 militairen "kwijt", dat zijn meer mensen dan de complete luchtmobiele brigade... En dan moet de rest van je ondersteuning aan politie, brandweer, ambulance, geldtransport, AT, ME, recce, en searchparties nog ingevuld worden.

Dank voor je reactie. Het is ook mogelijk om elke boswachter maar één militaire assistent te geven, eventueel alleen 's nachts. En zelfs als alleen waterpolitie, of boswachters of duinwachters zouden worden geholpen door militairen, lijkt me dat heel waardevol. Want de landmacht is natuurlijk bij uitstek opgeleid en uitgerust voor het werken in natuurgebieden. Bij Defensie werken, zoals je weet, ruim 40.000 militairen en 18.000 burgers.

Citaat van: A.J. op 26/04/2013 | 22:25 uurDaarbij vraag ik me af hoe je erbij komt dat militairen sneller ter plaatse kunnen zijn, ik heb dat hier en daar voorbij zien komen als argument.

Veel politieagenten kunnen niet goed navigeren in bossen, zelfs niet overdag. Veel landmachtsoldaten kunnen dat uitstekend, zelfs 's nachts en bij alle weersomstandigheden. En militairen kunnen in bossen en op stranden gebruik maken van militaire Landrovers, militaire terreinmotoren, militaire ambulances en andere 'lichte' militaire terreinvoertuigen. Dat werkt daar natuurlijk veel beter dan de VW- Tourans van de politie.

En ook militaire helikopters en Raven-vliegtuigjes kunnen door militairen worden ingezet, om snel een achtervolging of opsporing te kunnen starten, voordat de vogel gevlogen is. Daarbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een zedenmisdrijf in een bos.

En als 's nachts incidenteel uiterst gevaarlijke criminelen of terroristen worden achtervolgd, en de politie kan ze niet bijhouden of is out-gunned, mag er van mij zelfs een straaljager of Apache worden ingezet, al is het maar om de verdachten (onopvallend) te volgen, tot er een AT ter plaatse kan zijn. Dat is een goede oefening voor de piloten en kost dus niets extra, want die moeten toch oefenen! 

Verder schreef ik eerder in dit topic: "Als er twee militairen meerijden in een politieauto, hoeft er bij een aanhouding of escalatie minder vaak een extra politieauto bij te komen. Daardoor kunnen politieauto's beter verspreid blijven in hun district, en daardoor zullen de aanrijtijden korter worden. Dat vergroot de pakkans."

En als er meer arrestatieteams kunnen worden gevormd, doordat ze worden versterkt met militaire commando's en Bushmaster-voertuigen, kunnen die AT's beter verspreid worden over het land dan nu. Ook dat geeft kortere aanrijtijden.

Militairen moeten ook worden ingezet voor road-blocks met zandzakken en lichte pantserwagens bij bruggen en viaducten, en bij de uitvalswegen rond de grote steden. Die pantserwagens kunnen eenvoudig aan het zicht onttrokken worden, door er verplaatsbare schermen met zeil voor te zetten. Want er zijn mensen die dat niet graag zien, door allerlei oorzaken. Dat respecteer ik.

Als er weer eens zwaargewapende criminelen worden achtervolgd door de politie, kunnen zulke road-blocks snel hermetisch worden afgesloten, om bij de achtervolging te helpen. Daarbij is het wel zo veilig, als die militairen semi-automatische geweren of pistoolmitrailleurs hebben. Natuurlijk moeten die wapens alleen worden gebruikt, als er geen kans is dat er omstanders worden geraakt.

onderofficier

Citaat van: Andros Wald op 26/04/2013 | 19:53 uur
Politieagenten kunnen voedingsadviezen krijgen tegen overgewicht. En ze zouden vaker op de fiets kunnen surveilleren. Daardoor kunnen ze tijdens hun werk tegelijk aan hun conditie werken. Ook zou er op politiebureaus wat geoefend kunnen worden in vechtsporten tijdens de wachttijden 's nachts. Dat kan dan zonder vechtsporttrainer.

Als er meer sollicitanten komen bij de politie,  kunnen die strenger worden geselecteerd. Mogelijk kunnen daardoor betere politieagenten dan nu worden aangenomen, als het politiewerk aantrekkelijker en veiliger wordt in de beleving van sollicitanten. Ook dat kan mogelijk worden gerealiseerd door militaire assistentie aan de politie.

Ik weet niet waar je je info vandaan hebt......  Klinkt leuk surveilleren op de fiets  maar in het gebied waar ik woon is het wel heel prettig dat de twee aanwezige agenten de surveille in de auto doen....  die hebben in de nacht géén tijd om te oefenen in vechtsporten.

De politie heeft genoeg sollicanten.  De keuring is streng.   En deze sollicitanten zijn niet te dik.....  Dat is net bij militiaren .....    Maar als men een tijdje rondloopt sluipen de kilootjes er bij in.   Zeker als men van een active functie naar een kantoorfunctie wordt geplaatst...

Ja, er zijn zat militairen die een kantoorfunctie hebben.  Je wilt deze dan 3maanden weghalen uit de functie.... Wat wil je de CDS laten doen?

Je roept dingen die allang gebeuren.   Verpleegkundige lopen zeer regelmatig rond in ziekenhuizen: dat is verplicht, om de BIG registratie te behouden.  Drones worden ingezet als de politie er om vraagt, er is een defensie helicopter voor de AT beschikbaarals er iemand vermist wordt, kan de SAR worden ingezet.... enz enz
En dan nog beweren dat veel mensen voorbarig allerlei conclusies trekken........ Je weet half niet waar defensie ingezet wordt en hoe.

Daarnaast een persoon kiest om militair te zijn; niet om politie-agent te worden.......of boswachter.  

De keuring van militiar of politie-agent is anders.  Dus de keuring voor een militair moet strenger worden. ......  
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

A.J.

Kortom, TS wil gewoon een pulletje gratis BOA's genereren uit het militaire bestand, eea verpakt in een goed ogend verkooppraatje, dat moet ik TS nageven.

Laten we nu alleen de assistentie van de boswachters eruit pikken, als ik me niet vergis hebben (hadden?) we zo'n 1000 boswachters in Nederland, plak daar 3 man aan vast en je bent 3000 militairen "kwijt", dat zijn meer mensen dan de complete luchtmobiele brigade... En dan moet de rest van je ondersteuning aan politie, brandweer, ambulance, geldtransport, AT, ME, recce, en searchparties nog ingevuld worden. Daarbij vraag ik me af hoe je erbij komt dat militairen sneller ter plaatse kunnen zijn, ik heb dat hier en daar voorbij zien komen als argument.

Andros Wald

#34
Citaat van: Thomasen op 26/04/2013 | 21:15 uurvoor Defensie is het rampzalig. Jij wilt 10% van de commando's een half jaar onderbrengen bij een AT.
Nee, dit is slechts een voorbeeld van de talloze mogelijkheden die er op dit gebied zijn. Ik wil stimuleren dat er meer innovatief gedacht wordt over civiele taken voor militairen, en dat er kansrijke onderzoekshypothesen worden opgesteld voor effectonderzoek op dit gebied. En ik vind het niet constructief en onwetenschappelijk, dat veel mensen over dit onderwerp voorbarig allerlei conclusies trekken, zonder zich te baseren op onderzoeksrapporten daarover.

Nog een paar voorbeelden: Militairen van het geneeskundig bataljon kunnen praktijkervaring opdoen met echte gewonden bij een civiele ambulancedienst.

En infanteristen kunnen meehelpen met het controleren van onze landsgrenzen, bossen en duinen. Ook tijdens buitenlandse missies moeten militairen vaak wekenlang wachten en waakzaam observeren, tot er daadwerkelijk gevochten word. Dat maakt ze ook niet direct ongeschikt voor hun werk.

Citaat van: Thomasen op 26/04/2013 | 21:15 uurMaar, dat is een andere tak van sport. Ze kunnen het leren, daar niet van, maar dat kost tijd. Bovendien moeten het minimaal BOA's worden. Kost tijd, dus ben je 6 maanden aan kwijt, na die periode moeten de defensietaken weer geleerd worden. Bedenk, als jij af en toe in het weekend een potje tennis doet, dan merk je er weinig van dat je een paar maanden niet traint. Maar commando's, die hebben een trainingsschema als een olympisch atleet, als je daar zomaar even 2* 6 maanden uitknipt, heb je aardige tijd nodig om dat weer te herstellen. m.a.w., voor je het weet ben je 30% van je commando's kwijt. Met als direct gevolg dat bij inzet de druk op de overgebleven lui enorm toeneemt.

Die rekensom klopt niet. Als je 10% van de commando's zes maanden per jaar laat meewerken aan arrestatieteams, blijven ze ook tijdens dat werk zo nodig te mobiliseren voor buitenlandse missies, die 'lichter' zijn dan het werk van andere commando's. Desnoods na een extra militaire training van een week om de militaire kennis op te frissen.

Het werk van commando's is zelf ook erg afwisselend. En zo nodig kan Nederland zijn militaire buitenlandse ambities wat verminderen.  

Citaat van: Thomasen op 26/04/2013 | 21:15 uurIncidentele inzet binnen de kaders van ICMS, en binnen de nuttige kaders, zeker, maar deze tactiek is m.i. inefficiënt ten opzichte van het te bereiken doel.

Ook dat is speculatie, die je niet onderbouwt met onderzoek. Ik stel voor dat dat wel onderzocht wordt.