Werving defensie

Gestart door Lex, 22/01/2014 | 18:10 uur

MasterChief1971

Citaat van: Ros op 05/08/2019 | 23:04 uur
Die mag Defensie dan hebben want in de burgersector zijn ze nauwelijks te vinden. Die wat kunnen dan.......
Want als je op Kwaku rondloopt kun j niks, of zo?
"Whosoever commands the sea, commands the trade; whosoever commands the trade of the world commands the riches of the world, and consequently the world itself"- Sir Walter Raleigh

Ros

Citaat van: Mindef op 05/08/2019 | 21:40 uur
Op zoek naar nieuwe collega's tijdens Kwaku-festival

Hoe dan ook werden goede zaken gedaan op het festival. Het leverde 35 HBO/WO-sollicitanten op........

Die mag Defensie dan hebben want in de burgersector zijn ze nauwelijks te vinden. Die wat kunnen dan.......

Lex

Dit onderwerp maar even nieuw leven inblazen

Op zoek naar nieuwe collega's tijdens Kwaku-festival

Nieuwsbericht | 05-08-2019 | 15:12

Defensie gaf 4 weekenden acte de présence op het Kwaku-zomerfestival in de Amsterdamse Bijlmer. Op dit multiculturele evenement brachten militairen bezoekers op laagdrempelige wijze in contact met de krijgsmacht. Doel: hen enthousiast maken voor een baan bij Defensie.

Want daar staat voor iedereen de deur open, ongeacht geslacht, seksuele geaardheid en culturele of religieuze achtergrond. Diversiteit maakt de krijgsmacht namelijk sterker. Het Kwaku-festival met zo'n 300.000 bezoekers is dan ook een uitgelezen plek om nieuwe collega's te werven.

Diverser
"Maar het gaat om meer dan dat", zegt kapitein Yaïr da Costa. "Je wilt gewoon het verhaal van Defensie vertellen, laten zien wat we allemaal aan functies in huis hebben. Veel mensen denken namelijk dat het werk bij Defensie alleen uit vechten bestaat. Terwijl je er ook als burger in veel soorten banen aan de slag kunt. Of als reservist. Wat Da Costa betreft mag de krijgsmacht ook best diverser. Net zoals het gemixte team collega's met wie hij op het festival stond.

Goede zaken
Hoe dan ook werden goede zaken gedaan op het festival. Het leverde 35 HBO/WO-sollicitanten op en er meldden zich 40 belangstellenden voor (V)MBO-functies. Daarnaast waren er 110 geïnteresseerd in het werk als reservist.

Zaadje
Ook de kinderen op het festival kregen aandacht van de militairen, die graag vertelden wat de krijgsmacht allemaal doet. Da Costa: "We planten een zaadje. Hopelijk levert dat in de toekomst iets op voor Defensie."

Mindef

solidshag

#5
Citaat van: ZitStuk op 22/05/2014 | 09:31 uur
Als ze naar de 70% vulling van VeVa toe willen mogen ze het niveau ook wel op gaan krikken van die gasten...

Dat was het onderwerp van discussie tussen mij en een ene Adjudant **********. Er zullen gerust jongens en meiden op de VeVa zitten met een goede wil. Defensie gaat in mijn ogen voor kwantiteit en niet voor kwaliteit. Nou is kwantiteit wel nodig bij defensie, maar het mag niet boven de kwaliteit staan. Krik het niveau op de VeVa maar eens minimaal op. Dan zullen er al kandidaten af gaan vallen.

En verhoog de sollicitatieleeftijd eens. Dan heb je opeens een mix van gemotiveerde jongeren en gemotiveerde 'oude' jongeren. Belgie hanteert bijvoorbeeld voor sommige functies een maximale sollicitatieleeftijd van 33 jaar bij aanvang van aanstelling.

EDIT: (Bron website defensiepagina van Belgie, http://www.mil.be/nl/pagina/faq-n)

Je mag nog geen 34 jaar zijn op 31 december van het jaar van je inlijving.

Uitzonderingen:

Voor de volgende jobs gelden deze leeftijdsbeperkingen op 31 december van het jaar van inlijving: piloot: 26 jaar, officier EVMI: 27 jaar, onderofficier EVMI: 25 jaar,soldaat EVMI: 25 jaar, soldaat werving beperkte duur: 27 jaar, reservist laterale bijzondere werving: 50 jaar, reservist soldaat: 26 jaar
It does not matter how many times you get knocked down, but how many times you get up.

Nunc aut nunquam

mikemans

Citaat van: Ros op 22/05/2014 | 10:50 uur
Defensie heeft "geluk" met de aanhoudende werkloosheid. Als dit begint te herstellen zal het voor Defensie nog moeilijker worden om de vacatures te vullen waar een technische vooropleiding een vereiste is.  Eerst maar beginnen met het herstellen van de salarissen en arbeidsvoorwaarden. Die in de burgersector, zelfs bij de meest slechte werkgever, stukken beter zijn als bij de krijgsmacht.

Als het je als organisatie, na het schrappen van 10000 functies, in tijden van hoge werkeloosheid nog steeds niet lukt om je organisatie te vullen en het vullingspercentage op sommige onderdelen zelfs zakt, dan heb je een reusachtig groot urgent PROBLEEM. Zeker als je merkt dat de economie en de arbeidsmarkt aan gaat trekken en de werkeloosheid gaat dalen.

Als daarbij, ondanks dat je jezelf volledig hebt gericht op het verjongen van je bestand, de gemiddelde leeftijd met ruim een jaar oploopt, kun je jezelf ook afvragen hoe al je beleid nu uiteindelijk rendeert.

Ros

Defensie heeft "geluk" met de aanhoudende werkloosheid. Als dit begint te herstellen zal het voor Defensie nog moeilijker worden om de vacatures te vullen waar een technische vooropleiding een vereiste is.  Eerst maar beginnen met het herstellen van de salarissen en arbeidsvoorwaarden. Die in de burgersector, zelfs bij de meest slechte werkgever, stukken beter zijn als bij de krijgsmacht.

ZitStuk

Als ze naar de 70% vulling van VeVa toe willen mogen ze het niveau ook wel op gaan krikken van die gasten...
De ogen van een vrouw horen te zijn als de voeten van een infanterist, Groot, Zwart en Vochtig

Lex

3200 nieuwe militairen in 2013: veel, maar nóg te weinig

De werving van van nieuwe militairen door het ministerie van Defensie liep vorig jaar een stuk beter dan voorgaande jaren. Toch is het nog steeds te weinig.

Bij Defensie, een van de grootste werkgevers van Nederland, werden vorig jaar 3200 militairen geworven. Hiermee werd 85 procent van de wervingsopdracht vervuld.

3200 militairen

"De werving is scherp aangetrokken'', aldus een woordvoerder. In 2012 ging het om 2200 en in 2011 nog om 1600 militairen. Minpuntje blijft het aantal gegadigden voor techniek- en zorgfuncties. Net als in het bedrijfsleven blijft ook Defensie hier met een tekort kampen.

De komende jaren heeft Defensie nog jaarlijks 3500 nieuwe mensen nodig. Daarbij zal extra aandacht uitgaan naar mensen met een achtergrond in de techniek. Eind vorig jaar probeerde het departement al met een groot techniekfestival in Amsterdam jongeren uit deze hoek aan zich te binden.

VEVA-opleiding

Verder moeten soldaten vooral geworven worden op de VEVA-opleiding. Dit zijn opleidingen van Veiligheid & Vakmanschap die Defensie samen met de Regionale Opleidingscentra verzorgt. Momenteel komt al 33 procent van de soldaten van de VEVA-opleiding. Dit moet in de toekomst groeien naar 70 procent.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert spreekt morgen met de Tweede Kamer over het personeelsbeleid bij Defensie.


RTL Nieuws , 22-01-2014