Iran vergeldt agressie met tegenaanvallen

Gestart door Maj Fred, 27/04/2007 | 10:45 uur

Maj Fred

#2
Even voor de goede orde: hier staat precies de volgorde die in andere fora ook aanhaalde: Israel wordt gezien als bondgenoot van Amerika en moet daarvoor de klappen krijgen, niet andersom dus.

Haalt meteen het argument onderuit dat deze houding aan de bezetting van de Palestijnse gebieden te danken is en dat Amerika tot doelwit wordt verklaard voor de steun aan Israel.

Nee Elzenga ronhje, dit bericht komt niet uit de Israelische propagandamachine.

Maj Fred


TEHERAN (ANP) - Iran zal Amerikaanse doelen en Israël bestoken indien het wordt aangevallen naar aanleiding van het conflict over Iraanse nucleaire projecten. Dit zei donderdag onderminister van Binnenlandse Zaken Mohammed Baqer Zolghadr die in Iran belast is met veiligheidskwesties.

Hij zei volgens het persbureau IRNA dat met Iraanse langeafstandsraketten van het type Shahab-3 Iran moeiteloos duizenden raketten per dag kunnen worden afgevuurd op Amerikaanse bases in de Golf en op de Amerikaanse bondgenoot Israël.

Baqer Zolghadr beklemtoonde dat Iran kernenergie wil gebruiken om elektriciteit op te wekken en niets anders. Westerse landen, vooral de VS en Israël, stellen dat het Iran in werkelijkheid om kernwapens te doen is.

'Doorbraak'

De Iraanse onderhandelaar voor het nucleaire geschil, Ali Larijani, spreekt donderdag in Ankara voor de tweede achtereenvolgende dag met buitenlandcoördinator Javier Solona van de Europese Unie. Larijani zei dat ze het op sommige punten roerend eens zijn.

Solona zei donderdag geen grote doorbraak te verwachten, maar hij hoopt later verder te kunnen praten.

Iran heeft een resolutie van de Veiligheidsraad naast zich neergelegd die eist dat het land stopt met het verrijken van uranium. De VN hebben sancties tegen Iran afgekondigd. Teheran houdt voet bij stuk en stelt dat het land het volste recht heeft uranium te verrijken voor vreedzame doeleinden.

www.bnr.nl