Brown trekt snel alle Britten terug uit Irak

Gestart door Lex, 20/05/2007 | 17:13 uur

Ton de Zwart

Citaat van: Kapitein Rob op 21/07/2007 | 21:46 uur
Citaat van: Ton de Zwart op 21/07/2007 | 20:57 uur
Maar de strijdmethoden die zowel de Irakezen als de taliban toepassen, n.m.l. sluipmoord en gijzelaars nemen en beestachtig vermoorden,
Nee, dan die eerlijke oprecht manier van oorlog voeren van, ik geef maar een lukraak voorbeeld, de Duitsers en de Jappen. Dat waren nog eens tijden van eer en respect......

De Duitsers noemden het "Der frisschen, frolichen krieg".   Toch is er tijdens "reguliere oorlogsvoering" sprake van "spelregels" hoe je daar ook over moge denken.  Deze spelregels gaan er van uit, dat er zeker geen strijders mogen deelnemen in burgertenue, of in vijandelijke uniformen. Zoals de Irakies en de taliban optreden is sluipmoord, met gebruik van lokale burger kleding.  Of zijn er inmiddels aL Taliban gesignaleerd in een uniform?  Dat heet in de reguliere oorlogvoering "franc tireurs" en in het oorlogsrecht hebben deze figuren geen enkel recht en kunnen ze ter plaatse afgeschoten worden.  Maar daar zijn "wij"weer te beschaafd voor. Ook in Irak zijn de zelfmoord vrijwilligers franc tireurs.  Daar is gewoon geen kruid tegen gewassen.  Westerse militairen kunnen daar met hun mogelijkhden niet tegenop, en daarom zullen ze het ook afleggen op den duur.     Je kunt alleen van deze mensen winnen door minstens zo oneerlijk en smerig te vechten.  En dat zal nooit gebeuren....

KapiteinRob

Citaat van: Ton de Zwart op 21/07/2007 | 20:57 uur
Maar de strijdmethoden die zowel de Irakezen als de taliban toepassen, n.m.l. sluipmoord en gijzelaars nemen en beestachtig vermoorden,

Nee, dan die eerlijke oprecht manier van oorlog voeren van, ik geef maar een lukraak voorbeeld, de Duitsers en de Jappen. Dat waren nog eens tijden van eer en respect......

Ton de Zwart

Ook de Britten bijten op een gegeven moment hun tanden stuk op te veel inzet en niet te vergeten, de kosten.  Uiteindelijk zal de militaire inzet in Irak en Afghanistan het Westen sterk verzwakken, zowel financieel als qua bereidheid van de bevolking om aan zo'n campagne deel te nemen.           Ware het een klassieke strijd geweest dan zouden m.i. de Westerse legers gemakkelijk gewonnen hebben.  Maar de strijdmethoden die zowel de Irakezen als de taliban toepassen, n.m.l. sluipmoord en gijzelaars nemen en beestachtig vermoorden, blijken uiteindelijk toch de doorslag te geven, wie wint of verliest....

Ton de Zwart

(Novum/AP) - De opperbevelhebber van de Britse strijdkrachten, generaal Richard Dannatt, heeft gewaarschuwd dat de troepenreserves van het leger door de inzet in Irak en Afghanistan vrijwel zijn uitgeput. Dat staat in een vertrouwelijk memo van Dannatt die vrijdag op de website van het dagblad The Daily Telegraph is gepubliceerd.

Volgens de generaal is het vermogen van het leger om te reageren op onvoorziene gebeurtenissen 'vrijwel non-existent'. Dannatt, die vorig jaar opperbevelhebber werd, zegt dat het van kritiek belang is om iets te doen aan het niveau van de troepeninzet. Hij noemt de situatie nog steeds hanteerbaar, maar zegt zich zorgen te maken over de gevolgen van dit niveau van troepeninzet op langere termijn op de Britse bevolking, het materieel het toekomstige operationele vermogen van het Britse leger.

Het Britse ministerie van defensie heeft in een reactie op het bericht een verklaring uitgegeven waarin de situatie ook hanteerbaar wordt genoemd. Het ministerie voegt daaraan toe dat de planning mogelijk moet worden bijgesteld als de inzet van Britse militairen in dit tempo doorgaat.

Momenteel zijn er in Afghanistan ongeveer zesduizend Britse militairen, maar tegen het eind van dit jaar zal dat aantal zijn toegenomen tot 7.700. In Irak zijn vijfduizend militairen, maar het ministerie van defensie heeft donderdag bekendgemaakt dat dit aantal met vijfhonderd zal worden teruggebracht. De inzet van militairen in Bosnië en Noord-Ierland zal worden beëindigd.

Bron: nieuws.nl 210707

Ros

Het blijkt dan weer dat zelfs  grote "defensie" landen zich niet zonder goed na te denken in ieder militair avontuur kunnen storten. Met de hartelijke dank aan het follow the leader gedrag van Tony Blair en Co.

Lex

The head of the Army has warned that British troops are so stretched that the nation's military reserves are "almost non-existent".
In the memo, leaked to the Daily Telegraph, General Sir Richard Dannatt said the Army was undermanned because of operations in Afghanistan and Iraq.
He also said vital equipment was being used "at the edge of sustainability".
A spokesman for the Ministry of Defence said the forces were working hard but the current situation was "manageable".
General Dannatt also said the Army has "almost no capability to react to the unexpected".
He said: "It is difficult to predict the long-term effect of this level of pressure on people. It is critical that we improve manning as quickly as we can."
Revisit planning
There is reportedly just one battalion of 500 troops, called the Spearhead Lead Element, available to be used in an emergency, such as a major domestic terrorist attack or a rapid deployment overseas.
The MoD conceded that if "operations continue at this pace, we will have to revisit our planning assumptions".
Liam Fox, the shadow defence secretary, said the lack of reserves was "an appalling situation and damning indictment" of the way the government handled the Services.
"They are being asked to carry out tasks for which they are neither funded or equipped for. There is an urgent need to review our strategic approach because we cannot continue over-stretching our Forces."
In October General Dannatt said that the presence of UK armed forces in Iraq "exacerbates the security problems" and they should "get out some time soon".
He also said that initial planning for the post-war period had been poor.

BBC NEWS:
Published: 2007/07/20 21:36:11 GMT

Voor het volledige interview, zie:
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml;jsessionid=FK3ADWWA3WPW3QFIQMGSFFOAVCBQWIV0?xml=/news/2007/07/20/ntroops120.xml


Thor

LONDEN - Britse militaire bevelhebbers ontwerpen plannen voor de terugtrekking van Britse troepen uit Irak. De verkozen Britse premier Gordon Brown krijgt bij zijn aantreden aan het eind van de maand het advies de troepen binnen een jaar uit Irak terug te trekken.

Dat meldde de Britse krant The Sunday Telegraph. De hoge functionarissen van Defensie zullen Brown adviseren ,,in snel tempo" uit Irak terug te trekken en de Britse troepenmacht te concentreren in Afghanistan, waar ze al vechten tegen de radicaalislamitische Taliban.

,,Groot-Brittannië is niet in staat om zowel in Irak als Afghanistan oorlog te voeren. De vraag is welke we zullen opgeven. De regering en de bevelhebbers hebben besloten dat we Irak moeten opgeven", zei een hoge militair tegen de krant.

Bron: De Telegraaf 3 juni 2007

Mikemans

Nou in heldere taal lijkt dat me inderdaad de gisting van het gebeuren. Vooralsnog gaat er nog niks radicaal fout in het grote spel. Ikzelf heb altijd gedacht dat het niet verder zou gaan dan destabiliseren. Dan weer eens deze despoot en dan weer die aan de macht helpen. Temeer omdat amerikanisering van de regio niet echt haalbaar is te noemen. Een wekje geen olie en de wereld staat op zijn kop. Er wordt nu dus nog even tijd gekocht met levens en het verloochenen van normen en waarden tot we de kernfusie gereed hebben. Dan kunnen we weer terug naar de luxe van wat we beschaving noemen. Had maslov toch nog gelijk.

Mikemans

Geen complot, tenzij alles wat een regering doet binnenkamers een complot is. Gewoon ook een mogelijkheid. Immers wij weten niet alles, hebben niet alle info en kunnen slechst gissen.

Ros

Citaat van: Mikemans op 21/05/2007 | 15:59 uur
Nee, natuurlijk niet. Maar mischien is dat maar een neven effect, een ingecalculeerd risico om een ander voor ons minder zichtbaar doel te bewerkstelligen.

Aha..........een complot in het spel.

oud_zijde

nee daarvan zou zelfs Bush zich gaan afvragen of de man die zijn speeches schrijft hem niet in de maling neemt
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

Mikemans

Nee, natuurlijk niet. Maar mischien is dat maar een neven effect, een ingecalculeerd risico om een ander voor ons minder zichtbaar doel te bewerkstelligen.

Ros

Citaat van: Mikemans op 21/05/2007 | 15:15 uur
de gehele zaak precies zo is uitgepakt zoals van te voren was ingecalculeerd, dat het geheel dat je nu ziet gewoon de bedoeling was.

Als dit de bedoeling was ?. Een inval/aanval op een land heeft m.i. altijd een doel. Het doel zal in ieder nooit zijn een oneervolle terugtrekking, 3000 a 4000 eigen doden en erger nog een gezichtsverlies tegenover de islamitische wereld.

Mikemans

Nee ik bedoel niet dat het voor 'hen' in de breedste zin ook fout was en dat ze dat alleen niet willen toegeven. Ik bedoel dat het mischien wel zo is dat de gehele zaak precies zo is uitgepakt zoals van te voren was ingecalculeerd, dat het geheel dat je nu ziet gewoon de bedoeling was.

Mikemans

Ik denk dat, voordat je hoopt op geleerde lessen uit deze zaak, je jezelf eerst eens de vraag moet stellen of het in de ogen van de aanstichters nu wel zo verkeerd is gelopen. Of hebben 'ZE' mischien precies voor elkaar wat ze wilden? Want dan doen ze het de volgende keer gewoon weer.