NL krijgsmacht in het Caribisch gebied

Gestart door KapiteinRob, 06/06/2007 | 10:05 uur

A.J.

Citaat van: Kapitein Rob op 01/06/2012 | 10:15 uur
De mariniers van Aruba zijn naar de Sierra Nevada geweest en nu dus op jungletraining. Wordt het geen tijd dat de KL-compagnie op Curacao ook eens wat anders gaat doen dan zaken als schooltjes verven?  :angel:

Bij gebrek aan mariniers mogen die de kutklussen opknappen...

KapiteinRob

Met orkanen loopt het wel los op de Benedenwindse eilanden....  ;)

Lex

Noodhulpverlening tijdens orkaanseizoen

CURAÇAO – De eenheden van Defensie in het Caribisch gebied zijn gereed voor noodhulpverlening tijdens het orkaanseizoen. Dit is één van de hoofdtaken van Defensie, meldt Vanessa Strijbosch, woordvoerder van de Koninklijke Marine. Het orkaanseizoen gaat morgen van start en loopt tot 1 december.

Het weer op Curaçao wordt door de medewerkers van de Afdeling Operaties van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied (CZMCARIB) in de gaten gehouden en elke depressie en storm wordt in kaart gebracht. Ter voorbereiding op het orkaanseizoen zijn er verschillende controles uitgevoerd op de Bovenwindse Eilanden. Ook heeft er overleg plaatsgevonden met de gezaghebbers, lokale autoriteiten en leden van de rampenstaf van Sint Maarten, Saba en St. Eustatius.

Militaire bijstand
Bij een dreigende orkaanpassage kan de gouverneur, Frits Goedgedrag, een verzoek voor militaire bijstand indienen. Na inzet van het orkaannoodhulpdetachement ligt de prioriteit bij het opzetten van een communicatienetwerk. Wanneer de telefoonlijnen uitvallen kan er namelijk geen hulp worden aangevraagd.

Medische assistentie
Als het communicatienetwerk goed is, worden de mariniers ingezet voor het verlenen van medische assistentie, het ruimen van puin en voor het bewaren van openbare orde en veiligheid. Als het nodig is zal het noodhulpdetachement worden aangevuld met Hr.Ms. Pelikaan. Dit is het stationsschip in het Caribisch gebied en de landmachtcompagnie in de West.

Versgeperst,
31-05-2012 17:30

KapiteinRob

De mariniers van Aruba zijn naar de Sierra Nevada geweest en nu dus op jungletraining. Wordt het geen tijd dat de KL-compagnie op Curacao ook eens wat anders gaat doen dan zaken als schooltjes verven?  :angel:

Lex

Start Caribische jungletraining

WILLEMSTAD - Het Korps Mariniers in het Caribisch gebied is gestart met een jungletraining. De marinierscompagnie uit Aruba arriveerde maandag 28 mei in Martinique voor de eerste kennismaking met de jungle.

De komende week leren de mariniers om te bewegen en overleven onder extreme omstandigheden. In een uitdagende jungle omgeving worden ze op de proef gesteld door een instructiegroep van de Franse commando mariniers. Daarnaast ligt de nadruk op amfibische operaties die samen met de mariniers van het bootpeloton en het ondersteuningsschip Hr.Ms. Pelikaan – de vaste eenheden van de marine in het Caribisch gebied – worden uitgevoerd.

Na deze fysieke en tactische voorbereiding verplaatsen de eenheden zich volgende week naar Frans Guyana. Daar worden de mariniers in de ondoordringbare vochtige jungle van het Zuid-Amerikaanse land verder afgetest op hun vaardigheden op het gebied van leven, overleven en vechten onder extreme omstandigheden, het kennisdomein van het Korps Mariniers.

De training wordt georganiseerd vanuit de Koninklijke Marine in het Caribisch gebied en vindt in nauwe samenwerking plaats met de Franse marine die samen met de Nederlandse marine verantwoordelijk is voor een grote maritieme presentie in het Caribisch gebied.

Antilliaans Dagblad,
30 mei 2012 - 6:12 pm

Lex

Mariniers volgen bergtraining in Amerika

CURAÇAO – Een samengestelde eenheid van de 32e infanteriecompagnie op Aruba heeft afgelopen maand een bergtraining doorlopen bij Bridgeport in Amerika. Voor veel mariniers was deze manier van trainen, op grote hoogten, nieuw.
Het Korps Mariniers is overal ter wereld inzetbaar en daarom moest ook deze training met succes worden doorlopen. De mariniers uit Aruba trokken naar Sierra Nevada, een uitloper van de Rocky Mountains. Tijdens de marsen en de overnachtingen in de bergen was er de nodige aandacht voor de vaardigheden op het gebied van leven, overleven en bewegen in bergachtige gebieden.

Bewijzen
Op één marinier na, hebben alle deelnemers de bergtraining met succes afgerond. "Het belang van deze vorm van trainen in extreme omstandigheden is wederom duidelijk geworden", stelt de compagniescommandant majoor der mariniers Jan Willem van Dijk. "Door de bergen lopen met een zware rugzak en dan ook nog in het duister vergt veel van de mariniers. Ze moeten zich bewijzen, zowel fysiek, vakinhoudelijk en op het gebied van leiderschap."

Versgeperst,
31-05-2012 18:04

onderofficier

Citaat van: Kapitein Rob op 21/05/2012 | 18:14 uur
Defensie: voor alle klusjes die niets mogen kosten.

Waar kan ik deze bestellen?
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

jurrien visser (JuVi op Twitter)


KapiteinRob

Defensie: voor alle klusjes die niets mogen kosten.

dudge

Handig, zo'n cie gecertificeerde schoonmakers.

Lex

Citaat van: Caribiana op 21/05/2012 | 17:27 uur
Een groep Nederlandse militairen van de Koninklijke Landmacht die normaal op Curaçao gestationeerd zijn, oefenen momenteel op Bonaire. Onderdeel van hun opdracht is het schoonmaken van historisch-culturele locaties en het toegankelijke maken van een paar grotten in de natuur.
Andermans rommel opruimen behoort ook tot het oefenprogramma?  :sick:

Lex

Militairen ontsluiten toegang tot historische locaties

KRALENDIJK - Een groep Nederlandse militairen van de Koninklijke Landmacht die normaal op Curaçao gestationeerd zijn, oefenen momenteel op Bonaire. Onderdeel van hun opdracht is het schoonmaken van historisch-culturele locaties en het toegankelijke maken van een paar grotten in de natuur. Dat is een goede zaak want deze locaties zijn de laatste jaren zo overwoekerd dat het moeilijk was ze te zien of te bereiken.

De militairen staan onder leiding van Majoor Ruud Theunissen. Die begeleidt dit project. Hij heeft contacten gelegd via de organisatie van militaire veteranen. Eén daarvan is Theo Knevel die nu al bijna tien jaar op Bonaire woont.

De Stichting Historisch en Cultureel Bonaire heeft samen met Crystal Tours de locaties uitgekozen waar de soldaten het nodige werk moeten verrichten. Crystal Tours is gespecialiseerd in exclusieve excursies met speciale aandacht voor de Bonairiaanse cultuur, geschiedenis en natuur.

Zaterdag is er begonnen met het vrijmaken van de toegang tot twee grotten aan de Kaminda Broertje Janga. Deze grotten waren nog amper te bereiken. Er lag veel vuil en afval, autowrakken en kabelresten waar het koper uitgehaald was. In één dag hebben de militairen een totale schoonmaak gehouden en het onkruid weggehakt. Nu kunnen zowel bewoners als toeristen deze plaatsen weer bereiken.

Zondag is het gebied 'Krus' in Nort di Saliña schoongemaakt. In het verleden werd dit gebied door de buurtbewoners beschouwd als een gewijde plek. De laatste jaren is deze plaats overwoekerd en aan het zicht onttrokken. Je kon er niet meer komen en er lag veel vuil. Deze plaats wordt nu niet meer gebruikt door gelovigen maar blijft toch een plek van historisch-culturele waarde.

Deze week zal ook schoongemaakt worden rond de trap in de bocht van Onima. Daar klom Harry Holten, hoofd van de Ambachtschool, de rotsen op om te controleren of het zwaailicht op Seru Bentana het wel deed. Zo hoefde hij niet helemaal naar de plek zelf te rijden.

Ook zullen de militairen een kortere toegangsweg creëren naar de Grot van de Heilige Maagd, op de voormalige plantage Colombia.

Caribiana,
21 mei 2012 - 4:35 pm

Marc66

Onbekend maakt onbemind.

Het is vreemd dat de marine blijkbaar jaren gelegerd is geweest in barakken etc. die voor de CLAS not done waren en dus ook zijn aangepast.

Het is ook vreemd dat de CLAS (weer?) in de West is. De precieze reden is mij onbekend, maar het zal vast een goede reden hebben.

Maar, als ik het goed begrepen heb, oefenen de mariniers samen met de CLAS en voert personeel van de CLAS dus ook landingen vanuit zee uit? Misschien een optie om de CLAS op te nemen in de marine?

yelloow

Ik heb zo het donkerbruine vermoeden dat er niet heel veel van het Korps overblijft als dat bij de KL gevoegd wordt. Ken meerdere mariniers die naar aanleiding van uitzendervaringen zeiden dat als ze bij de KL gevoegd zouden worden ze nog liever naar de vloot gaan.

dudge

Citaat van: Kapitein Rob op 18/05/2012 | 15:41 uur
Ga jij dus maar een briefje sturen aan De Kruijf waarom zijn mannen en vrouwen het vertikken om in een KM-goedgekeurde legering te snurken?

Was het een paar jaar terug niet zo dat een KL kazerne verbouwd moest worden, omdat deze niet voldeed aan de eisen van de daar toen ondergebrachte asielzoekers?