Rusland's Expansie

Gestart door ARM-WAP, 30/07/2007 | 13:26 uur

Huzaar1

Topics draaien weer op volle toeren, het is lente. Zolderkamerpolitcs  8)
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

bergd

Citaat van: Ros op 23/04/2019 | 22:42 uur
Ze zullen toch wel in goed overleg even willen wachten tot 2030, 2040 tot wij de boel een beetje op de rit hebben ?  :silent:
Rusland zal alle zwakheid van Europa benutten om zichzelf sterker te maken. Maar dat is het niet alleen, het kwaad loert overal en ook binnen Europa kunnen er barsten ontstaan omdat we nou eenmaal tot het egoïstische geneigd zijn. En omdat we dus niet weten wat de toekomst brengt is het voor Nederland van belang om het defensie apparaat op peil te houden en te versterken.

Ros

Citaat van: bergd op 23/04/2019 | 16:41 uur
Er zijn tal van spanningsvelden in Europa te noemen die binnen een heel korte tijd uit kunnen lopen op een buitenproportioneel conflict. Als je dan je defensieapparaat niet op orde hebt dan ben je te laat en heb je het nakijken.

Ze zullen toch wel in goed overleg even willen wachten tot 2030, 2040 tot wij de boel een beetje op de rit hebben ?  :silent:

bergd

Nationalisme groeit als onkruid in Europa, een conflict hoeven we niet in Europa's (achter)tuin hoeven we niet alleen van de Russen te verwachten. Er zijn tal van spanningsvelden in Europa te noemen die binnen een heel korte tijd uit kunnen lopen op een buitenproportioneel conflict. Als je dan je defensieapparaat niet op orde hebt dan ben je te laat en heb je het nakijken. Een Screbrenica 2.0 is sneller gemaakt dan je denkt. Als internationaal gemeenschap heb je bij een dergelijk conflict de verantwoording om in te grijpen. Als daarbij tanks van essentieel belang zijn kunnen helpen om een dergelijk conflict de schade te beperken dan moet je dat doen voor de veiligheid van onze jongens en dat van anderen.

Parera

Citaat van: Thomasen op 23/04/2019 | 15:50 uur
Ja, poe poe, super benieuwd. Ondertussen loopt de korvet/fregat bouw voor geen meter, maar er gaan straks wel even moderne kruisers uit komen.
China bouwd in 3 a 4 jaar een type 055. En die zijn groter, komen een stuk moderner over en worden op grote schaal gebouwd. Heel wat anders dan de papieren lider.

RFN is uitgespeeld. Ze weten het alleen zelf nog niet.

Om die reden schrijf ik ook ;

Citaatet is afwachten wat de Lider klasse gaat doen (Project 23560), gaan deze er (ooit) komen en zo ja in welke aantallen.

Als ze er al gaan komen is het nog maar de vraag in welke vorm en/of in welke aantallen. De geruchten zijn ook aanwezig dat de Russen deze willen bouwen met nucleaire aandrijving, wat de kosten alleen maar nog hoger maakt waardoor het aantal te bouwen eenheden nog lager word.

Op dit moment ga ik uit van 2 a 4 stuks ALS ze uberhaupt gebouwd gaan worden met conventionele aandrijving, gaan ze nuclear is het in mijn ogen maximaal haalbaar om er 2 te bouwen.
Daarvoor moet dan ook nog meer geofferd worden van de huidige vloot waarbij ik inzet op de 2 kirov´s + de Kuznetsov (carrier).

Huzaar1

Citaat van: Ros op 23/04/2019 | 14:45 uur
Helaas is dit in veel gevallen ook zo. Zie het gebedel en gesmeek om tanks vanwege de 'dreiging'.

ik heb de AGCDS net doorgelezen in voorbereiding voor het S1a. VAM overleg morgen. Ik ben nog nergens gesmeek tegengekomen.
Dat het een beweging is die jij niet begrijpt maakt het niet meteen een smeekbede omdat we niet in staat zijn het je uit te leggen/je niet de capaciteit hebt het te bevatten.

Defensieforum.nl is niet de werkelijkheid, het is een forum waar we hooguit zetten proberen te duiden die Defensie maakt.
Je zou je eens achter de oren moeten krabben of je houding hier wel klopt als het je daadwerkelijk gaat om het interpreteren van die zetten. Je gedrag is nogal tegenstrijdig indien je hier zit om jezelf ergens mee te verrijken.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Ros

Citaat van: Flyguy op 23/04/2019 | 13:43 uur
Waarom? Dit is ons bestaansrecht, dus hoe meer 'dreiging' hoe beter.

Helaas is dit in veel gevallen ook zo. Zie het gebedel en gesmeek om tanks vanwege de 'dreiging'.

Parera

Activiteiten van de Wagner Group in Afrika vastgelegd door Al Jazeera

Flyguy

Citaat van: MasterChief1971 op 23/04/2019 | 13:36 uur
Wmb. hadden ze lekker aan blijven klooien met die Kirovs. Gooi het daar maar voor over de plint ipv. dat ze nuttige (lees relevante) zaken opbouwen.
Jammer...

Waarom? Dit is ons bestaansrecht, dus hoe meer 'dreiging' hoe beter.

MasterChief1971

Wmb. hadden ze lekker aan blijven klooien met die Kirovs. Gooi het daar maar voor over de plint ipv. dat ze nuttige (lees relevante) zaken opbouwen.
Jammer...
"Whosoever commands the sea, commands the trade; whosoever commands the trade of the world commands the riches of the world, and consequently the world itself"- Sir Walter Raleigh

Parera

Citaat van: Thomasen op 23/04/2019 | 12:59 uur
De OZB bouw loopt wel redelijk, voor niet-westerse begrippen.
Voor de rest heb ik meelijden met die lui. Wat ik er zo nu en dan van zie is zelfs het nieuwe materieel dat ze hebben gewoon verouderd.
Ook dit is iets dat Rusland nooit kan herstellen. Dat die Kirov's uit de vaart gaan is wel logisch. Ze zijn al oud, het houd een keer op met die dingen. Hoeveel geld ga je er nog tegenaan gooien om ze varend te houden?

Nu is het voor ons wel gunstig. Zolang de Russen aan dat soort schepen vasthouden blijft het een aflopende zaak. Ondertussen lukt het ze met moeite om enigszins varende korvetten/fregatten te bouwen. Die Gorshkov hebben ze twaalf jaar aan gebouwd.

Het is afwachten wat de Lider klasse gaat doen (Project 23560), gaan deze er (ooit) komen en zo ja in welke aantallen. Als deze schepen er gaan komen dan moeten ze bijna de hele grote bovenwater vloot van de russen vervangen. Ze moeten de 4 Sovremenny destroyers (pr.956), 3 Slava kruisers (pr. 1164) en 8 a 9 Udaloy destroyers (pr. 1155 ) vervangen. Dat zijn ongeveer 16 te vervangen schepen door deze nieuwe klasse.

Het worden zware schepen maar de voedselvoorraad is beperkt tot slechts 20 dagen, voor westerse standaard zeer laag. Bij onze LCF's ligt die (openbare info) op 30 dagen, 20 dagen komt overeen met de SIGMA 10514's van Indonesie.

Jellington

Gaat niet geheel lekker aldaar, eerst het enige vliegdekschip, nu deze schepen. Worden er de komende jaren nog grote oppervlakteschepen in de vaart genomen door Rusland? Bedenk met net dat de Russische Marine een aantal jaar geleden ook een aantal Mistral LHD's is misgelopen, dat zal ook niet helpen qua slagkracht.

Huzaar1

Geld voor de maanbasis  8)
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Parera

Russia decides to scrap its legendary nuclear-powered battlecruisers to save money



The Russian Navy with state-owned nuclear power company Rosatom decided canceling planned service-life extensions and modernization on its two legendary nuclear-powered Kirov-class battlecruisers or heavy missile cruisers, according to Izvestiya newspaper.

According to media reports in recent weeks, the Russian Navy has decided to recycled two heavy nuclear battlecruisers of Kirov-class – the Admiral Ushakov and the Admiral Lazarev owing to funding shortfalls.

In 2021, it is planned to scrap of the heavy missile cruisers Admiral Ushakov (factory number 800) of the project 1144 and Admiral Lazarev (factory number 801) of the project 11442 for a long time already withdrawn from the Russian Navy.

It is planned to allocate 400 million rubles ($6,27 million) for the recycled of the first, the second – 350 million rubles ($5,49 million).

The Kirov-class battlecruiser, also know as Orlan-class cruisers, is a class of nuclear-powered warship of the Russian Navy, the largest and heaviest surface combatant warships (i.e. not an aircraft carrier or amphibious assault ship) in operation in the world.

The Kirov-class battlecruisers were designed to neutralize American carrier battle groups during warfare. A secondary mission of the Kirov class was as commerce raider, designed to cut the flow of American and Canadian ground reinforcements to the battleground in Europe.

Total built four ships: Admiral Ushakov, Admiral Lazarev, Admiral Nakhimov and Pyotr Velikiy. Pyotr Veliky currently serves as the flagship of the Russian Northern Fleet. The same-class Admiral Nakhimov cruiser is currently undergoing an upgrade and is due to reach navy ranks in 2021.

In 2014 Russian Navy planned to modernize and returned to service of all four ships.

[Source: defence-blog.com ]

Parera

Zr.Ms. Evertsen verzamelde inlichtingen in de Zwarte Zee
Zr.Ms. Evertsen voer deze week aan het hoofd van het permanente NAVO-eskader SNMG2 in de Zwarte Zee. Marineschepen.nl was de afgelopen dagen aan boord en zag hoe de Russische vloot en luchtmacht de NAVO-schepen bijna voortdurend in de gaten hield, en andersom. De commandant van SNMG2, commandeur Boudewijn Boots: "We moeten ons realiseren dat het werk dat we nu doen, het dichtst komt bij werk waarom een marine er is. Dit is het dichtst bij echt... warfare."

[Bron: marineschepen.nl ]

Het hele artikel@ LINK