Militairen krijgen gratis internet op kamer

Gestart door KapiteinRob, 12/10/2007 | 19:25 uur

KapiteinRob

Alle militairen die in kazernes en op schepen verblijven, krijgen de komende maanden gratis draadloos internet op hun eigen kamer. De voorzieningen worden tussen oktober en april 2008 aangebracht. Ook komen er meer internetcafé's en sportmogelijkheden in de avonduren.

Dat heeft staatssecretaris Cees van der Knaap (Defensie) vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer gemeld. De nieuwe voorzieningen vloeien voort uit aanbevelingen van de commissie-Staal om ongewenst gedrag binnen de Defensie tegen te gaan. Met de uitbreiding van internet hoopt Defensie verveling onder de manschappen tegen te gaan.

De commissie-Staal deed onderzoek naar de omgangsvormen binnen Defensie na enkele incidenten. Zo ging het mis op het fregat Tjerk Hiddes, waar een sterk geseksualiseerde situatie was ontstaan tussen mannen en vrouwen. Defensie wil sindsdien onder meer niet dat porno wordt bekeken in openbare ruimtes.

De militairen mogen op hun kamer wel seks-sites bezoeken als het op hun eigen laptop is, aldus een woordvoerder. Maar ze mogen dat niet op hun kamer in groepsverband doen.

Volgens Van der Knaap verloopt de uitvoering van de gedragscode die Defensie heeft opgesteld goed. Deze kabinetsperiode is 80 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen, aldus een woordvoerder.

Bron: www.telegraaf.nl dd. 121007