van matroos OD naar officier

Gestart door AirMax, 09/02/2008 | 15:17 uur

Lex

Citaat van: mikemans op 12/02/2008 | 19:41 uur
Inmiddels zijn voor augustus 2008 de opleidingen Officier van Administratie met VWO (lange opleiding van 5 jaar) en met HBO/ WO (korte opleiding) sinds helemaal vol. Ook zit Officier Zeedienst met HAVO en alle richtingen Zeedienst VWO (behalve MS&T) vol.
Als dit zo is dan is dat een goed teken, voor de KM als werkgever. Maar ik vraag mij af, waarom ik dan nog steeds voor deze opleidingen allerlei vacaturestellingen voorbij zien komen van diverse arbeidsbureaus. zoals oa Ardecco.

mikemans

#6
Inmiddels zijn voor augustus 2008 de opleidingen Officier van Administratie met VWO (lange opleiding van 5 jaar) en met HBO/ WO (korte opleiding) sinds helemaal vol. Ook zit Officier Zeedienst met HAVO en alle richtingen Zeedienst VWO (behalve MS&T) vol. Voor alle andere richtingen is nog voldoende plek.

Ter ondersteuning van mijn eerdere stelling.

KapiteinRob

Ik ben zeer benieuwd hoe AirMax de praktijk zal ervaren met "al die studiemogelijkheden" die de KM in de praktijk "biedt"......

maxell

AirMax, heel goed, pak die vakken op, haal ze en hou ondertussen P&O op de hoogte van je vorderingen. De aanhouder wint! Er is altijd een tekort en anders is wellicht een carriere bij het Korps Mariniers een optie?

Advies: haal de vakken en dien, asap, een verzoek in tot het volgen van de opleiding officier zeedienst!

Timo

Volgens mij kan je gewoon instromen voor ZKV: Zeedienst Kort Verband. Een leeftijd van 28 jaar is daar niet heel ongewoon.

mikemans

#2
Gezien het feit dat er voldoende tot surplus aanwas is in het (overigens makkelijkste) korps zeedienst acht ik die kans minimaal. Zeker gezien het feit dat je de laagste kwalificatie hebt voor dat korps, namelijk havo. Er zijn meer dan voldoend VWO-ers die zich aanmelden.

AirMax

#1
Ik heb een HAVO diploma zonder Wiskunde B en Natuurkunde. Nu heb ik me aangemeld bij de marine als matroos OD.
Tijdens mijn dienstverplichting wil ik dan mijn certificaten halen voor deze vakken om later te solliciteren bij het Korps Zeedienst. Ik weet van mezelf dat ik nogal moeite met deze vakken had en daarom wil ik er rustig op studeren en die ruimte bied de marine volop.

Mijn vraag is nu, als mijn contract als matroos OD verloopt en de opleidingen beginnen op het KIM ben ik net 29 geworden ( ik ben jarig op 9 juni) De uiterste leeftijd voor het OKM op het KIM is 28 jaar.
Is er een kans dat ik aangezien ik dan al 4 jaar in dienst ben, ik toch word aangenomen voor het Korps Zeedienst?