Totale oorlog midden oosten nabij?

Gestart door VandeWiel, 10/05/2008 | 13:31 uur

total-lars

Het drugs probleem in de vorm van strijd om de drugs komt neer op de strijd die gaat woeden om het voedsel. Je gaat strijden van partijen krijgen voor voedsel en die heb je ook om drugs.
Ik zeg niet dat de strijd 1 om 1 is, maar wel vergelijkbaar maar op grotere schaal.

Lex

Citaat van: total-lars op 10/05/2008 | 22:50 uur
De schaarste aan voedsel kan zoals jij het zegt leiden tot een probleem inderdaad zoals we het hebben met drugs en de drooglegging van alcohol in de VS van een tiental jaar geleden.
Het drugs probleem valt in het niet bij het voedselprobleem. Daarnaast is je posting over de draaglegging in tijd niet correct. De drooglegging is "bijna" een eeuw geleden.
Citaat van: total-lars op 10/05/2008 | 22:50 uur
Nu alleen de zuurstof nog verkopen. :D (wordt eigenlijk ook al duur betaald als je de vervuiling van de luchtkwaliteit meetelt)
BS

total-lars

#7
De schaarste aan voedsel kan zoals jij het zegt leiden tot een probleem inderdaad zoals we het hebben met drugs en de drooglegging van alcohol in de VS van bijna een eeuw geleden. Helemaal mee eens.
Prijzen over de kop en illegaal aanbieden op de zwarte markt.
Nu alleen de zuurstof nog verkopen. :D (wordt eigenlijk ook al duur betaald als je de vervuiling van de luchtkwaliteit meetelt)

P.S.Deze tekst is aangepast na een correctie van Lex. sorry voor de fout

Lex

Citaat van: total-lars op 10/05/2008 | 18:42 uur
Als dit zo door gaat, stevenen we flink af op een einde van de wereld.
Daar zijn we reeds mee bezig, maar niet op de manier die jij voorhebt. Het is zeer waarschijnlijk dat deze crises overschaduwt gaan worden door een veel belangrijkere .... en dat is het probleem van het voedsel. We zien nu al dat een land als China in Afrika en Zuid-Amerika land tracht aan te kopen om daar oa rijsrt te verbouwen voor de interne markt. De prijzen van voedingsmiddelen zoals rijst en graan schieten omhoog; het lijkt wel onkruid.
Dit probleem zou kunnen leiden tot een nieuwe "stammenstrijd."
Citaat van: total-lars op 10/05/2008 | 18:42 uur
Wat gaat er gebeuren als het hele Midden-Oosten in oorlog is en het Westen daar weer op inspringt?
Kijkend naar de huidige strijd in Libanon, doet het niemand wat.
Het valt wel op dat het nu gebeurt, aan de vooravond van het bezoek van de president van de VS aan het Midden Oosten.

total-lars

Als dit zo door gaat, stevenen we flink af op een einde van de wereld. Wat gaat er gebeuren als het hele Midden-Oosten in oorlog is en het Westen daar weer op inspringt? Wat gaat er nog in China met alle buurlanden gebeuren? Misschien krijgt Nostradamus nog wel gelijk en is in 2012 alles voorbij. :(
En zeker weten, in oorlogen ken je alleen maar verliezers.

Lex

Citaat van: Piranha op 10/05/2008 | 17:27 uur
Een totale oorlog kent geen winnaars en verliezers, die brengt alleen vernietiging en ontwrichting, en dat op grote schaal.
Dan trek ik alsnog de conclusie dat een oorlog slechts verliezers kent.

Piranha

Israel zal ook deze crisis in het Midden Oosten wel weer te boven komen, maar om dan van 'de winnaar in deze nieuwe oorlog' te spreken? Ik denk dat we de tijd van winnaars en verliezers achter ons hebben. Een totale oorlog kent geen winnaars en verliezers, die brengt alleen vernietiging en ontwrichting, en dat op grote schaal.

Citaat van: Ace1 op 10/05/2008 | 16:09 uur
Israël heeft de zesdaagse oorlog en de jom kimpoer oorlog gewonnen. Ga er nu ook wel vanuit dat ze een nieuwe oorlog wel zullen winnen.
tenzij Syrie of iemand anders biologische wapens of atoom wapens gaan gebruiken. Maar ook dan zal Israël hard terugslaan.
Piranha, een vriendelijk visje met echte tandjes

Ace1

Israël heeft de zesdaagse oorlog en de jom kimpoer oorlog gewonnen. Ga er nu ook wel vanuit dat ze een nieuwe oorlog wel zullen winnen.
tenzij Syrie of iemand anders biologische wapens of atoom wapens gaan gebruiken. Maar ook dan zal Israël hard terugslaan.

VandeWiel

Ik ben benieuwd hoe jullie er over denken, maar de berichten uit Libanon doen me zeer, zeer treurig stemmen op deze mooie dag. Het lijkt er op dat er langzaam aan een coupe gaande is in Libanon en dat Syrie misschien zelfs wel twee divisies de grens over laat gaan (geruchten van DEBKA uit Libanon).

Misschien dat dit gebeurt omdat ze (Syrie / Iran) op korte termijn een aanval op Iran verwachten en vooruitlopend een aantal stukken klaar zetten om het Israel zo moeilijk mogelijk te maken. Door Hezbollah en Hamas komt Israel in ieder geval meer en meer onder druk te staan.


Als dit door gaat dan hebben we strijd in:

1. De Gazastrook (Hamas gesteund door Iran)

2. Libanon (Hezbollah gesteund door Syrie en Iran)

3. Syrië (ofwel Syrische troepen in libanon / golan, ofwel een reactie op een mogelijke aanval op Iran)

4. Israël (raket aanvallen uit god weet welke hoek(en))

5. Irak (sinds 2003)

6. Iran (snel?)

7. Afghanistan (sinds 2001)


Dit kan een chaos worden die we in zeer lange tijd niet meer hebben gezien. Ik had verwacht dat dit alles NA een aanval op Iran zou gebeuren, als reactie daar op, maar het lijkt nu langzaam maar zeker al te voltrekken.