Rusland bombardeert Georgië

Gestart door ThomasDR, 08/08/2008 | 09:45 uur

boekje_pienter

Tactisch erg goed gekozen tijdstip! Alle aandacht in de wereld is gericht op de opening van de Olympische Spelen, dus de Russen - die het opstandige Zuid-Ossetië aan zich willen binden - kunnen nu vuur uitwisselen met de Georgiërs. Georgië, de underdog, op zijn beurt moet zich inhouden, omdat hun NAVO-lidmaatschap anders op de tocht staat.

Op 2 augustus jl. zond de BBC dit bericht uit; vandaag bracht de BBC deze videoboodschap .

georges

Video Russische troepen richting grens Ossetië:

http://life.ru/video/4932



ChrisC7

Die Georgiërs kopen kennelijk Altama ;D
Leuke schoenen dat wel! Uniform USMC en schoenen Army...hmmmm

Maar de Russen bij n00rl00ß? Dacht het niet ;D
Eerder S0VYtArmyßt|_|F hahaha ;)

Enforcer

En die Georgiërs hebben wat van een USMC wagen is afgevallen opgepakt en aangetrokken.

Vraag me af of die Russen Zuid-Ossetië nu bij Rusland willen hebben. Als dat zo is, wil mogelijk Noord en Zuid Ossetië weer los van Rusland. Dus waarom ze nu Georgië willen bombarderen?! Pure machtskwestie?

sgt Rob

detail: bij foto 8 spreekt men van een treffer, mij lijkt het een blunder van een misser...

Ik denk dat de russen trouwens ook bij n00rl00ß kopen

Ros

Citaat van: vanpolc op 08/08/2008 | 11:23 uur
Mensen kunnen zeggen wat ze willen maar dat Russisch materieel blijft mooi!

Inderdaad prachtig mooi spul als je zo'n pijp in je woonkamer krijgt...................


ChrisC7

Mensen kunnen zeggen wat ze willen maar dat Russisch materieel blijft mooi!


ThomasDR

#1
Drie Russische gevechtsvliegtuigen zouden het Georgische luchtruim zijn binnengedrongen en enkele doelen met bommen hebben bestookt. Dat heeft het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten. Een van de doelwitten zou een politiebureau bij de stad Kareli zijn. Enkele personen zouden gewond zijn geraakt.

Staakt-het-vuren

De aanval van de Russen zou een reactie zijn op de gevechten die sinds vanmorgen in Zuid-Ossetië plaatsvinden. Georgische strijdkrachten zijn vanmorgen namelijk Tsinvali, de hoofdstad van de afvallige regio Zuid-Ossetië, binnengetrokken nadat een zojuist overeengekomen staakt-het-vuren was geschonden.

Gevechten

De leider van Zuid-Ossetië, Eduard Kokoity, heeft al laten weten dat zijn troepen nog steeds de controle over Tsinvali hebben. Hij erkende wel dat in de buitenwijken van de stad wordt gevochten. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft nog geen overeenstemming kunnen bereiken over een verklaring over de gevechten in de afvallige Georgische regio Zuid-Ossetië. Wel zegt de Veiligheidsraad zich zorgen te makenn over de strijd tussen Georgische militairen en strijders van Zuid-Ossetië. De raad kwam op verzoek van Rusland bij elkaar.


Bron:Spitsnieuws