Doden door Amerikaanse raketaanval in Pakistan

Gestart door Ros, 05/09/2008 | 13:05 uur

Lex

Pakistan blokkeert olie troepen Afghanistan

PESHAWAR - De autoriteiten in Pakistan hebben zaterdag een grensovergang met Afghanistan gesloten voor brandstoftransporten.

Met deze maatregel reageren ze op de inval van Amerikaanse troepen met gevechtshelikopters en commando's in een dorp op Pakistaans grondgebied. 
Pakistan is woedend over de aanval, waarbij deze week twintig personen om het leven kwamen, onder wie vrouwen en kinderen.
De aanval was volgens anonieme bronnen binnen het Amerikaanse leger gericht tegen terroristenleiders. Pakistan benadrukt dat geen prominente verdachten zijn aangehouden.

Amerikaanse troepen
Het was voor zover bekend de eerste keer sinds 2001 dat Amerikaanse troepen actief waren op Pakistaans grondgebied.
Doorgaans schakelen de Amerikanen terreurverdachten in Pakistan uit met behulp van met raketten bewapende 'drones', op afstand bestuurbare vliegtuigjes. De afgelopen dagen werd een tiental militanten op deze manier gedood.

(c) ANP Uitgegeven: 6 september 2008 09:03

Ros

MIRANSHAH - Door een vermoedelijk Amerikaanse raketaanval op Pakistaans grondgebied zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Dat meldden Pakistaanse veiligheidsfunctionarissen.

Twee onbemande vliegtuigjes zouden vrijdag boven de aan Afghanistan grenzende regio Noord-Waziristan drie raketten hebben afgevuurd. De vijf slachtoffers zouden moslimmilitanten zijn. 

Eerder deze week kwamen zeker twintig mensen in de grensstreek om het leven door een Amerikaans grondoffensief. Dat leidde tot grote verontwaardiging in Pakistan.

De Amerikaanse ambassadeur werd ontboden.

www.nu.nl