Italiaanse legerheli crasht: 8 doden

Gestart door Cobra4, 23/10/2008 | 22:57 uur

Lex

#3
Het toestel is een Sikorsky HH3F, hedenochtend met nog een kist vertrokken vanuit Rimini en en route naar Florennes vanwege de deelname aan TLP 2008/5. Het toestel wordt gebruikt tbv CSAR.
Na een refuel in Dijon zijn de kisten richting hun eindbestemming vertrokken. Om onverklaarbare reden en zonder noodsignaal is de kist neergestort in een veld.


Cobra4

Aanvulling van het AD

Helikopter stort neer: acht doden

BAR-LE-DUC - Bij het neerstorten van een Italiaanse legerhelikopterin Frankrijk zijn alle acht inzittenden om het leven gekomen.
De helikopter was samen met een tweede toestel van Frankrijk onderweg naar Belgiƫ, meldden Italiaanse autoriteiten.

Over de oorzaak van de crash was nog niets bekend.

Het ongeval gebeurde donderdag in de buurt van Straatsburg in het noordoosten van Frankrijk. Rond half vijf 's middags stortte het toestel plotseling neer in het Maasgebied tussen de plaatsen Lisles-en-Barrois en Vaubecourt. De tweede helikopter bereikte veilig zijn bestemming.

Volgens een woordvoerder van het Italiaanse leger in Rome hadden de twee search-and-rescue helikopters van het type HH3F deelgenomen aan een militaire oefening boven Frankrijk en Belgiƫ.

bron: www.ad.nl
Peloton 3 602 Sqn

Cobra4

do 23 okt 2008, 19:45
Italiaanse legerheli crasht: 8 doden

PARIJS -  Door het neerstorten van een helikopter van de Italiaanse strijdkrachten donderdag bij Straatsburg in het oosten van Frankrijk zijn alle acht inzittenden om het leven gekomen. De helikopter had deelgenomen aan een oefening, meldden Italiaanse autoriteiten.

Over de oorzaak van de crash was nog niets bekend.

bron: www.telegraaf.nl
Peloton 3 602 Sqn