Veel soldaten kampen met een slecht gebit

Gestart door Cobra4, 02/11/2008 | 10:51 uur

sgt Rob

Citaat van: Strada op 03/11/2008 | 10:17 uur
Maar dat mag dus wel, gewoon bij je burger tandarts blijven?

Moet je dan de rekening zelf betalen, of kun je de rekening naar de baas sturen?
Als je de boel een beetje goed verzorgt ben je voor 30 eurie p/j klaar...

noorman

Geef smile ;D!!!

Beetje treurig met allemaal van die verrotte tanden die je - in de houding - toelachen...
"Where no counsel is, the people fall, but in the multitude of counselors there is safety" - Proverbs 11 verse 14

-KMA -back as soon as possible-

JoeMann

Maar dat mag dus wel, gewoon bij je burger tandarts blijven?

Moet je dan de rekening zelf betalen, of kun je de rekening naar de baas sturen?

KapiteinRob

Je moet gewoon zorgen dat je een paar jaar in de west geplaatst wordt. Zowel op Aruba als Curacao zit een militaire tandarts die, met name op Aruba, alle tijd van de wereld heeft. Je komt weer met een keurig bekkie terug naar Nederland.... ;D

sgt Rob

Citaat van: Arjen_d op 02/11/2008 | 23:31 uur
vriendin is Tandartsassistente ik blijf gewoon bij mijn eigen tandarts!

2x goed poetsen per dag is toch niet zo heel moeilijk ::)
Precies, ik heb al jaaaaaren gewoon hier in Amersfoort een tandarts.

Arjen_d

vriendin is Tandartsassistente ik blijf gewoon bij mijn eigen tandarts!

2x goed poetsen per dag is toch niet zo heel moeilijk ::)

Tanker

Roepen commandanten nog steeds bij allerlei happenings als passing-outs etc. dat kwaliteit boven kwantiteit gaat ?

:D

A.J.

Geen wonder, ik heb nu al ettelijke keren een nul op het rekest gekregen als ik een afspraak met de tandarts wilde maken. Geen tijd, vol of kom over 4 maanden maar eens terug... Ja, als dat zo door gaat loopt je sanering wel af. Zelfs toen ik voor mijn uitzending (4 maanden van te voren) een afspraak wilde maken kon ik pas komen op het moment dat ik al 2 maanden in de zandbak zat. Toen ben ik op eigen initatief maar naar de marine (de Kooy) gegaan en daar kon ik meteen terecht.

KapiteinRob

Alles voor de wervingscijfers....... :'(

Elders op het forum ging het al over het aannemen van mensen met een kunstgebit. Zijn we tenminste van al die slechte gebitten af......

Cobra4

zo 02 nov 2008, 05:30 
Veel soldaten kampen met een slecht gebit
door Roy Klopper

Den Haag -  Het is droevig gesteld met de staat van de gebitten van veel jonge Nederlandse militairen.

Om de personeelstekorten binnen defensie te verminderen, wordt bij de medische keuring amper meer kritisch gekeken naar de staat van de tanden en kiezen. Daarmee haalt defensie veel tandheelkundige probleemgevallen binnen. Daar komt nog bij dat deze week duidelijk werd dat de krijgsmacht twaalf procent van de tandartsposten niet gevuld krijgt.

De werkdruk voor krijgsmachttandartsen is mede hierdoor enorm. Vooral veel jonge militairen hebben ingrijpende behandelingen nodig, zo blijkt uit gegevens van de Inspectie Militaire Gezondheidszorg (IMG).

Voornaamste oorzaak is het loslaten van de vroegere keuringsnorm dat binnen één jaar geen gebitsproblemen te voorzien zijn die de inzetbaarheid bedreigen.

Tegenwoordig worden sollicitanten met gebitsproblemen toch tot de krijgsmacht toegelaten als de klachten behandelbaar lijken. "Dit komt de werving ten goede, maar geeft anderzijds een fors grotere druk op de behandelcapaciteit van defensietandartsen", aldus de IMG. Een snelle oplossing lijkt niet voorhanden. Het toegenomen werk moet ook nog eens worden verricht met minder specialisten dan gepland. Defensiestaatssecretaris Jack de Vries meldde deze week dat 52 militaire tandartsen het werk doen dat eigenlijk is berekend voor 59 man. De IMG signaleert voorts dat de nadruk bij defensie ligt op het oplossen van gebitsproblemen, terwijl de civiele tandheelkunde inmiddels meer is gericht op preventie van potentiële malheur. De werving van mondhygiënisten voor de krijgsmacht is echter stopgezet omdat vrijwel alle vacatures onvervuld bleven. In de burgermaatschappij worden voor dit werk veel hogere salarissen betaald. Ondanks de tekorten aan tandartsen en hun hoge werkdruk, blijken de klanten tevreden over de verleende zorg.

bron: www.telegraaf.nl
Peloton 3 602 Sqn