Raket op Kamp Holland: één dode, vijf gewonden

Gestart door OWMRemco, 06/04/2009 | 22:06 uur

A.J.

Citaat van: Kapitein Rob op 06/04/2009 | 22:48 uur
Wederom constateer ik dat de simplistische PR-machine wederom z'n standaard riedel uitbraakt......

Idd het viel mij ook al op, nog niet eens de tijd gehad om zijn pluba uit te pakken en men ouwehoert alweer over een betere toekomst, gedrevenheid, veiligheid, inzet en moedig...


KapiteinRob

Het condoleanceregister vermeldt:

"Soldaat Chadli was pas kort in Afghanistan. Hij maakte deel uit van de Battle Group die op 30 maart van start is gegaan."

Uit het condoleancebericht van de defensieleiding:

"Met het overlijden van Azdin Chadli verliest de Nederlandse krijgsmacht opnieuw een militair die zich met gedrevenheid heeft ingezet voor onze veiligheid en een betere toekomst voor de Afghaanse bevolking."

Wederom constateer ik dat de simplistische PR-machine wederom z'n standaard riedel uitbraakt......

Ook MINBUZA himself deed een duit in het zakje: "Hij verdient het grootste respect voor zijn moedige werk voor een betere toekomst van Afghanistan."




Lex

Nederlandse militair sneuvelt in Uruzgan

Bij een raketaanval op Kamp Holland is vandaag de 20-jarige soldaat der eerste klasse Azdin Chadli gesneuveld. Vijf Nederlandse militairen raakten gewond bij de aanval op de grootste Nederlandse basis in de Afghaanse provincie Uruzgan. Hun toestand is stabiel. Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm heeft dit vanavond bekend gemaakt.



Twee gewonden zijn voor behandeling overgebracht naar het hospitaal op Kandahar Airfield. De anderen zijn op Kamp Holland behandeld. Het gaat om militairen variërend in leeftijd van 19 tot 24 jaar. Onder hen is één vrouw. Soldaat Chadli en vier gewonden zijn afkomstig van 42 Pantserinfanteriebataljon van de Limburgse Jagers. De 5e gewonde zit bij 413 Pantsergeniecompagnie. Beide eenheden zijn gelegerd op de De Ruyter van Stevenickkazerne in Oirschot. De families van de betreffende militairen zijn inmiddels ingelicht.

107 mm raketten
De Nederlandse basis werd rond 18:00 uur Afghaanse tijd onder vuur genomen met vermoedelijk twee 107 mm raketten. Eén raket maakte de Nederlandse slachtoffers, de tweede raket raakte het nabijgelegen kamp van het Afghaanse leger en veroorzaakte lichte verwondingen bij 2 Afghaanse militairen. Naast de raketaanvallen waarbij het dodelijke slachtoffer en de gewonden zijn gevallen, hebben vanavond nog twee andere beschietingen plaatsgevonden. Eén op Kamp Holland, de ander op Kandahar Airfield. Beide beschietingen richtten geen schade aan.

Het condoleanceregister is geopend.

Tekst persconferentie CDS:
http://www.defensie.nl/_system/handlers/generaldownloadHandler.ashx?filename=/media/persconferentie_door_generaal_peter_van_uhm_tcm46-129939.pdf

MINDEF, 6 april 2009, 22.01 uur

KapiteinRob

Waarmee wat mij betreft weer de vraag actueel wordt (is): waarom geen raketafweersysteem als de goalkeeper aanwezig?

Chris81

Klote man.
Heb net de 2e aflevering gezien van Patrick in Uruzgan. En dan dit nieuws

Veel sterkte gewenst aan de nabestaanden.

CHris


OWMRemco

#1
Raket op Kamp Holland: één dode, vijf gewonden

In Afghanistan is een Nederlandse militair omgekomen bij een aanval Kamp Holland in Uruzgan. Het gaat om een 20-jarige soldaat eerste klasse Azdin Chadli, die nog maar enkele dagen in Afghanistan was. Chadli was sinds 30 maart in het land.

Bij de aanslag raakten ook vijf Nederlandse militairen raakten gewond. De toestand van de gewonden is stabiel. De gewonden zijn in de leeftijd van 19 tot 24 jaar.

In totaal werden vier raketten afgeschoten, waarvan er twee in het kamp terecht kwamen. Het is nog niet bekend waar het projectiel precies is ingeslagen.

De familie van de militairen is inmiddels op de hoogte gesteld.

Meer aanvallen
Het is voor het eerst dat Kamp Holland geraakt is door een raket.

Het ministerie van Defensie gaf zojuist een persconferentie waarin Commandant der Strijdkrachten Van Uhm nadere toelichting gaf.

Volgens Van Uhm zijn er vandaag nog twee aanvallen geweest op Nederlandse bases, een op Kamp Holland en een op Vliegveld Kandahar. Daarbij vielen geen slachtoffers.

Nadere informatie volgt.


http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/4/6/060409_militiair_omgekomen.html