Marinedagen, 10-11-12 juli 2009

Gestart door Lex, 06/06/2009 | 17:47 uur

Iris

#30
Citaat van: Lex op 11/07/2009 | 00:19 uur
Citaat van: Sgt Rob op 11/07/2009 | 00:08 uur
Goeie foto's man
Ik ben benieuwd hoe Iris hierop zal reageren.  ::)
Miauw

Ik heb nog meer foto's :D (via een andere host, bij Hyves moet je vanaf 500mb betalen)

het waaide erg hard

ff een andere host zoeken... eentje die ze wel plaatst... iemand ideeën?
︻┳テ=一

This is my rifle. There are many like it but this one is mine!

Na 5 jaar lezen op defensieforum, eindelijk gesolliciteerd!

19-9-2011 gesolliciteerd voor matroos operationele dienst
20-9 contact gehad met werving en selectie
??-9 persoonlijke vragenlijst ingevul

Lex

Weer minder bezoekers Marinedagen

Den Helder – Het heeft de Marinedagen dit jaar niet echt meegezeten. Zowel vrijdag als zondag viel er flink wat regen en dat zorgde op beide dagen voor teleurstellende bezoekersaantallen. De zaterdag maakte met 75.000 bezoekers echter veel goed, waardoor het totaal aantal bezoekers dit jaar uitkomt op 130.000.

Naar schatting 35.000 mensen bezochten zondag de Nieuwe Haven, vorig jaar waren dat er op de laatste dag nog 80.000. Het totaal aantal bezoekers neemt de laatste jaren af, zo blijkt uit de cijfers. In 2007 kwamen er nog 195.000 mensen op het evenement af, vorig jaar waren dat er 180.000 en nu dus 130.000. Volgens de marine moeten hier echter geen conclusies aan worden verbonden, want slecht weer heeft, zo leert de ervaring, nadrukkelijk invloed op het aantal bezoekers. En met twee (deels) verregende dagen is een totaal van 130.000 helemaal zo slecht nog niet.

Parachutisten
Het mindere weer zorgde er zondag voor dat de parachutisten aan de grond moesten blijven en op het terrein zelf werd de hindernisbaan afgesloten. "Door de regen was het erg glad geworden en dan is het te gevaarlijk om kleine kinderen toe te laten", aldus marinevoorlichtster Astrid Talma. "De veiligheid van de bezoekers staat voorop, vandaar zondag geen hindernisbaan." Verder zijn de Marinedagen probleemloos verlopen. "Er zijn geen grote incidenten geweest, ook niet tijdens de drukte van zaterdag", aldus Talma. "De EHBO en de Marechaussee hebben het zeer rustig gehad."

MARVO,  12 juli 2009 | 17:56

sgt Rob

Citaat van: Lex op 11/07/2009 | 20:34 uur
Citaat van: Sgt Rob op 11/07/2009 | 19:48 uur
was de vrijdag niet voor genodigden?
Nee rob, daar ben je abuis.  ;)
De Vlootdagen worden ieder jaar gehouden op vrijdag - zaterdag en zondag voor het publiek.
De donderdag is voor genodigden en dat zijn de Veteranen.  8)

Bedankt "Iris"

Naja... Da is het in ieder geval op de efteling iedere vrijdag slecht weer want dan hebben ze altijd de helft van de bezoekers dan op zaterdag

HermanB

De Viking's met de anti-rpg kooien van het Korps zouden er ook moeten zijn. Heeft iemand daar foto's van? Alvast bedankt.

Lex

Citaat van: Sgt Rob op 11/07/2009 | 19:48 uur
was de vrijdag niet voor genodigden?
Nee rob, daar ben je abuis.  ;)
De Vlootdagen worden ieder jaar gehouden op vrijdag - zaterdag en zondag voor het publiek.
De donderdag is voor genodigden en dat zijn de Veteranen.  8)

Piranha

Piranha, een vriendelijk visje met echte tandjes

sgt Rob

was de vrijdag niet voor genodigden?

Laurens

Er is nog niet eens genoeg geld om fatsoenlijke accommodatie te bouwen in Doorn. Trouwens een probleempje wat wel vaker voorkomt. Een nieuwe vloot kunnen we wel vergeten....

mikemans

vlootdagen -> marinedagen -> mariniersdagen.

Opengesteld van Nederland:

onderzeeboot.
2x LPD, met grote nadruk op de mariniers. Rotterdam zeer beperkte rondleiding.
1x m-fregat.

De rest van de show betrof slechts mariniers.

Als de vloot er niet snel aan gaat trekken dan zwaaien we de marine nog eens uit en wordt het restje mariniers bij de landmacht ondergebracht.

Lex

2e Marinedag telt 75.000 bezoekers

Den Helder – De tweede dag van de Marinedagen is door ruim 75.000 mensen bezocht. Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries verwelkomde samen met Commandant Zeestrijdkrachten luitenant-generaal der mariniers Rob Zuiderwijk de kajakkende mariniers die van Maastricht naar Den Helder zijn gevaren. De actie was bedoeld om geld in te zamelen voor het Vrolijk-op-Fonds van het Emma Kinderziekenhuis.

Luitenant-kolonel der mariniers Michiel Posthumus, die onderdeel uitmaakt van de groep kajakkers, overhandigde een symbolische cheque van € 5.237,85 aan Wendy Roos van het Emma Kinderziekenhuis. Staatssecretaris Jack de Vries vroeg om een luid applaus van het publiek voor de geleverde prestatie van de mariniers en zei dat deze enorme verdienste niet alleen bewijst dat de Marine goed is voor haar eigen mensen, maar ook voor mensen buiten Defensie.

Ook zondag 12 juli kunnen de Marinedagen nog bezocht worden. Bezoekers kunnen alle aspecten van de Koninklijke Marine van dichtbij bekijken en meemaken. Het marineterrein is tijdens de Marinedagen van 09:00 tot 17:00 uur gratis voor het publiek geopend. Bezoekers kunnen gratis gebruik maken van pendelbussen tussen het NS-station Den Helder en de Nieuwe Haven.

De eerste dag van de Marinedagen telde aanzienlijk minder bezoekers, namelijk 21.000. Dat had vooral te maken met het slechte weer op vrijdag. Over het weer hadden Marine en bezoekers zaterdag niets te klagen. Het bleef droog en zonnig, waardoor op de tweede Marinedag het complete programma demonstraties kon doorgaan.

MARVO,  11 juli 2009 | 17:16

Laurens


sgt Rob

ehhh, wat was het verschil ook al weer?

Lex

Citaat van: Sgt Rob op 11/07/2009 | 00:08 uur
Goeie foto's man
Ik ben benieuwd hoe Iris hierop zal reageren.  ::)

sgt Rob


Lex

Het zijn mooie foto's geworden. Dank voor het posten.