Veel kazernekeukens smerig en verouderd

Gestart door bourgondisch, 08/06/2009 | 09:55 uur

Arnout

#6
catering wordt gedaan door supreme...een duits bedrijf en niet amerikaans zoals de teleVAAG zegt

Tanker

Een oom van mijn partner heeft als dienstplichtige gewerkt als kok, hij vertelde mij enkele jaren geleden al een verhaal dat de kazernekeukens smerig waren.
Vooral de Harskamp had een naam hoog te houden v.w.b. de aanwezigheid van kakkerlakken ed.

Enforcer

De NL belastingbetaler gaat dit natuurlijk niet betalen, wel elke individuele militair elke keer dat hij/zij bij Paresto afrekent. De prijzen zijn nu al hoger als menig bedrijfskantine.

De prijs-kwaliteitverhouding:  :'( :'( :'(

ruiz

Voor RC-south en ook op kabul krijg je het voer van Supreme. Prima te nassen! Zeker op kandahar. Daar staan eetzalen met capaciteit voor duizenden. Supreme is een Duits bedrijf, zoals ik begrepen had, en er werken mensen uit allerlei landen. Op TK allemaal kleine Aziatische mannetjes die je helaas maar 1 stukje vlees geven.  >:(


Paresto is een ander verhaal.
Dit bedrijf verzorgd het voer op kazernes.
Niet te vreten die zooi. Smaakt allemaal net niet zeg maar, en de prijzen voor dat voer rijzen de pan letterlijk uit.

Veel kerels van RVS-kazerne gaan naar Best/Ehv, of maken zelf wat klaar in de huiskamer waar maarliefst een 2pits electrisch kooktoestelletje staat.

Dit mogen  ze allemaal wel eens wat beter gaan regelen gezien de belachelijke prijzen die de jongens betalen om binnen te slapen.

Nou helaas geen boterhammen bij me, dus ga ik nu maar weer naar die verdomde eetzaal/hal om toch nog wat te presteren vanmiddag ;)

HermanB

Dacht dat catering in Afghanistan uitbesteed was aan een Duits bedrijf? Maar goed alle zogenaamde bezuinigingen op bepaalde dienstvakken die dan achteraf handen vol geld kosten aangezien ze moeten worden uitbesteed zijn wederom een goed voorbeeld van het korte termijn denken en gebrek aan visie van de politiek

bourgondisch

#1
Veel kazernekeukens smerig en verouderd

DEN HAAG, maandag
       Veel militairen in ons land krijgen na een dag hard werken maaltijden voorgeschoteld die zijn bereid in smerige en verouderde kazernekeukens.
        De Inspectie Militaire Gezondheidszorg (IMG) luidt de noodklok over de erbarmelijke voedselhygiëne binnen de krijgsmacht. De inspectie concludeert in een rapportage over 2008 dat 'een aantal keukenlocaties van de vaste Defensie-cateraar Peresto structureel een onvoldoende scoort'. Defensie meldt desgevraagd 'op korte termijn niet te kunnen achterhalen om welke kazernes het gaat'.
       De koks die de bekritiseerde keukens beheren, melden dat verzoeken om hun werkplekken te verbeteren vaak worden afgewezen omdat de betreffende kazernes op de nominatie staan om te worden vervangen door nieuwbouw. Verder is er volgens de inspectie onvoldoende stafpersoneel beschikbaar om de voedselbereiding optimaal te begeleiden.
       De inspectie maakt zich al langer zorgen over de militaire voeding. In 2007 begon ze met een grootschalig onderzoek. Omdat de bevindingen nog altijd niet over de hele linie positief zijn, worden de controles voorlopig onverminderd voortgezet, zo meldt de organisatie in haar jaarverslag over 2008.

De controleurs zien overigens ook lichtpuntjes. Vooral de mobiele veldkeukens, waarin vooraf geprepareerde diepvriesmaaltijden worden ontdooid, zijn volgens hen een vooruitgang. Wel zijn er te weinig vrieskisten en worden de maaltijden soms te lauw opgediend.
       Defensie-zegsman Maarten Hilbrandie meent dat Defensie het naar de belastingbetaler 'niet kan maken om nieuwe keukens te plaatsen in gebouwen die over twee jaar worden gesloopt'. Volgens de zegsman zijn er nooit incidenten als voedselvergiftiging. ,,Mocht het toch misgaan, dan kunnen mobiele veldkeukens tijdelijk soelaas bieden."
       Afgelopen week werd bekend dat Australische militairen in Oeroezgan weigeren nog langer met onze landgenoten mee te eten vanwege de volgens hen onsmakelijke maaltijden. Overigens treft Nederlandse koks daar geen blaam. Defensie huurt in Afghanistan een Amerikaans bedrijf in voor de catering.

Telegraaf, ma 08 jun 2009, 05:30