ICT-functie's binnen de KM?

Gestart door -Peter-, 29/01/2003 | 09:57 uur

Sidewinder

Een aantal jaren geleden heeft defensie de ICT-inspanningen gebundeld in een nieuwe organisatie DTO genaamd. Zaken zoals ontwikkeling van software, beheer van netwerken, etc. zijn hier ondergebracht. Formeel bestaan er geen ICT functies meer bij de krijgsmachtdelen. Uiteraard zullen er altijd functies zijn waarbij de medewerker een (groot) deel van zijn tijd aan ICT zaken besteedt. Formeel is dit dus oneigenlijk werk.

Omdat het moeilijk zaken doen is tussen klanten en een leverancier die dezelfde baas hebben is momenteel de DICTU organisatie in oprichting. Kortweg kun je stellen dat deze organisatie alle nog achtergebleven ICT werkzaamheden voor alle krijgsmachtdelen bundelt. Denk hierbij aan functioneel beheer van informatiesystemen, lokaal beheer van automatiseringsmiddelen, etc. Deze organisatie verzorgt ook de invulling van de defensie ICT verantwoordelijkheden. Denk hierbij aan de leiding bij de uitvoering van ICT projecten voor defensie en een centraal aankoopbeleid van apparatuur en software.

Door het opzetten van de DICTU organisatie zal de DTO een soort van uitvoeringsorganisatie worden die in opdracht van defensie werkt.

Wil je dus ICT werk gaan doen bij defensie kijk dan voor mogelijkheden bij de DICTU organisatie of de DTO organisatie. Beide bedrijven ressorteren onder het DICO.

DTO = Defensie Telematica Organisatie
DICTU = Defensie ICT Uitvoeringsorganisatie
DICO = Defensie Interservice Commando
Signallers do not die ... they fade away

-Peter-

#1
Is er iemand die meer informatie kan geven, over de mogelijke ICT-functie's binnen de KM? (Denk aan beheer van intranet, aanleggen netwerken e.d.) Ik heb zelf namelijk nog geen plek gevonden waar ze me dat kunnen vertellen  ???

Bvd
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...