geen vacatures vrij

Gestart door janet1989, 03/04/2010 | 22:34 uur

Lex

Instroombeperking

22-10-2010

Door de ingrijpende bezuinigingen bij Defensie valt er aan een tijdelijke beperking van de instroom van nieuw defensiepersoneel niet te ontkomen.
Hierdoor is komend jaar weinig ruimte voor nieuw personeel bij de Koninklijke Luchtmacht. Dit betekent dat een aantal groepen voorrang krijgt bij de instroom. Het gaat hierbij ten eerste om leerlingen vanuit de opleiding 'Veiligheid en Vakmanschap'. Speel je met de gedachte de opleiding 'Veiligheid en Vakmanschap' te gaan volgen omdat je uiteindelijk bij de Koninklijke Luchtmacht wil werken, dan kan dat. De instroom bij de Koninklijke Luchtmacht via deze opleiding gaat namelijk gewoon door. De andere groep die voorrang krijgt bij de instroom bestaat uit aspirant-militairen waarmee de Koninklijke Luchtmacht al verplichtingen is aangegaan. Dit zijn o.m. de kandidaten die al in een vergevorderd stadium zitten van hun keuringstraject.
Daarnaast blijft er een beperkte ruimte over voor nieuw militair personeel. Omdat de ruimte beperkt is, wordt gekeken welke functies het hardst nodig zijn binnen de Koninklijke Luchtmacht. Zodra er meer bekend is, lees je op deze website op welke functies je weer kan solliciteren. Blijf de site dan ook volgen.
Al gesolliciteerd?
Binnenkort krijgt iedereen die heeft gesolliciteerd voor een militaire functie bij de Koninklijke Luchtmacht met een opkomst in 2011 een brief.
Let op, start jouw opleiding bij de Koninklijke Luchtmacht in 2010 dan verandert er niets.

Lex

Aantal vacatures volgend jaar beperkt

In 2011 is de ruimte voor nieuw personeel nog maar zeer beperkt. Alleen leerlingen die de opleiding Veiligheid & Vakmanschap hebben afgerond en medisch specialisten kunnen nog solliciteren voor een baan bij de landmacht. Mensen die al voor 2011 zijn aangesteld hoeven zich geen zorgen te maken, zij kunnen volgend jaar gewoon aan hun opleiding beginnen.

Door verregaande bezuinigingen is er komend jaar erg weinig ruimte voor nieuw personeel bij de landmacht.De opleiding Veiligheid & Vakmanschap blijft bij deze bezuinigingsmaatregel buiten beschouwing. Speel je dus met de gedachte de opleiding 'Veiligheid & Vakmanschap' te gaan volgen omdat je uiteindelijk bij Defensie wil werken, dan kan dat. De instroom via deze opleiding gaat namelijk gewoon door.

Houd contact
Mocht er op dit moment geen vacature voor jou bij zitten, wil dat niet zeggen dat dit over een jaar nog steeds het geval is. Kom dus regelmatig terug op de site om te checken of er al nieuwe functies beschikbaar zijn of vraag een persoonlijk gesprek met een voorlichter van een Banen Informatie Centrum bij jou in de buurt. Als wij je 'geschikt' vinden, maar nu nog niks voor je hebben, kun je wel worden opgenomen in onze Belangstellendenbank. Dan hoor jij het als een van de eersten zodra er een geschikte functie beschikbaar komt.

Voorlichting kan altijd
Let op, een voorlichtingsgesprek aanvragen kan altijd, ook als er (nog) geen vacatures zijn! Kies in dat geval in het aanvraagformulier 'Soldaat/Onderofficier/Officier (alleen inschrijving voorlichting)'. Dan kom je in ieder geval te weten of de landmacht iets voor jou is. Dus graag tot ziens op een van onze Banen Informatie Centra.

Lex

22-11-2010

Beperkte instroom defensiepersoneel 2011 – duidelijkheid voor sollicitanten

Recent is besloten dat het Ministerie van Defensie de komende jaren fors moet bezuinigen. Deze bezuinigingen hebben onder andere tot gevolg dat in 2011 minder mensen kunnen worden aangesteld dan voorzien en dat de Koninklijke Marine voor een kleiner aantal dienstvakken en korpsen sollicitanten nodig heeft in 2011. Door het beperkte aantal vacatures voor 2011 in combinatie met het grote aanbod van sollicitanten kan de marine helaas niet alle sollicitanten een baan aanbieden.

Geannuleerde opleidingen
De volgende opleidingen zijn in 2011 geannuleerd. Voor deze functies zal in 2011 niemand worden aangesteld; alle sollicitaties zijn geannuleerd. De vooropkomsten en opkomsten in 2011 zullen daarom voor onderstaande functies niet doorgaan.

Officieren
Adelborst Zeedienst VWO (krijgswetenschappen)
Adelborst Zeedienst VWO (militaire bedrijfswetenschappen)
Adelborst Zeedienst HAVO
Adelborst Mariniers HAVO
Adelborst Administratie VWO (militaire bedrijfswetenschappen)
Adelborst Administratie HBO/ WO

Onderofficieren
Korporaal Operationele Dienst Verbindingen
Korporaal Logistieke Dienst Administratie
Korporaal Logistieke Dienst Verzorging
Korporaal Logistieke Dienst Goederenbeheer

Manschappen
Matroos Logistieke Dienst Administratie
Matroos Logistieke Dienst Goederenbeheer
Matroos Bijzondere Dienst Automonteur
Marinier Automonteur

Deels geannuleerde opleidingen
De volgende opleidingen gaan wel door, maar er is in 2011 minder plaats dan voor de bezuinigingen. Hierdoor kan een klein aantal personen wel aan de opleiding beginnen, maar veel sollicitaties worden geannuleerd. Voor leerlingen Veiligheid en Vakmanschap geldt een voorrangsregeling. Het is nu niet mogelijk om op onderstaande functies te solliciteren. Zodra dit weer mogelijk is, zal dat zijn voor functies waar de opleiding in (op z'n vroegst) 2012 begint.

Manschappen
Matroos Operationele Dienst
Marinier Algemeen

Informatie voor sollicitanten
Met iedereen die gesolliciteerd heeft voor een functie bij één van de 15 bovenstaande geannuleerde opleidingen, is contact opgenomen. Sollicitanten die in aanmerking komen voor een alternatieve functie, krijgen de mogelijkheid om van voorkeur te veranderen. Mocht je nog niet telefonisch of schriftelijk door een medewerker van Personeelsvoorziening Koninklijke Marine zijn benaderd, neem dan contact op via het telefoonnummer 020-520 2276.

Iedereen die wordt afgewezen krijgt een afwijsbrief op zijn/ haar huisadres. Hier staat ook in hoe je bezwaar kunt maken tegen dit besluit.

Heb je gesolliciteerd voor een functie die niet in bovenstaand overzicht voorkomt? Dan is er niets aan de hand en vervolgen we je sollicitatietraject voor een opkomst in 2011.

Functies die wel openstaan voor 2011
Voor een groot aantal functies is nog wel voldoende plaats in 2011. Voor onderstaande functies kun je direct solliciteren. Een aantal functies blijft nog even gesloten (zoals Matroos ODVB), omdat we hiervoor mensen voorrang geven wiens sollicitatie was geannuleerd.

Direct solliciteren en beginnen in 2011 is mogelijk voor de volgende functies:

Officieren
Adelborst Zeedienst VWO (militaire systemen en techniek)
Adelborst Zeedienst HBO/ WO
Adelborst Zeedienst HNO
Adelborst Mariniers VWO (krijgswetenschappen)
Adelborst Mariniers VWO (militaire bedrijfswetenschappen)
Adelborst Mariniers VWO (militaire systemen en techniek)
Adelborst Mariniers HBO/ WO
Adelborst Technische Dienst VWO
Adelborst Technische Dienst HBO/ WO
Adelborst Elektrotechnische Dienst VWO
Adelborst Elektrotechnische Dienst HBO/ WO
Arts
Apotheker

Onderofficieren
Korporaal Wapentechnische Dienst Vliegtuigtechniek
Korporaal Technische Dienst Elektrotechniek
Korporaal Technische Dienst Vliegtuigtechniek
Korporaal Logistieke Dienst Geneeskundige Dienst 

In 2012 weer meer functies open
Let op! Bovenstaande wijzigingen in het aanbod van functies geldt alleen voor 2011. De verwachting is dat voor een groot deel van bovenstaande functies in 2012 weer wel opkomsten zijn. In 2011 wordt  het dan mogelijk om daar op te solliciteren. Zodra hier meer over bekend is, zal dat via deze website worden gecommuniceerd.

Lex

Defensie heeft de instroombeperking voor 2010/2011 op 22-11-2010 bekendgesteld, via "werken bij ......"

Als service voor de leden van het DF zal deze hier ook [als platte tekst] gepubliceerd worden, in de volgorde KM/KL/KLu/KMAR.

Let wel: dit is de versie van 22-11-2010. Ook hier is van toepassing: Wijzigingen voorbehouden, garantie tot de deur.

Lex
Algeheel beheerder

yelloow

Zou ik niet zomaar op rekenen. Als het gebeurt kost het wel veel tijd die je voor jezelf en voor de organisatie nuttiger kan besteden.

EstherLandmacht

@ Dudge:
De kans dat er dan wel een baan voor me is, is superklein want ik wil graag KW Infanterie gaan studeren.
Als 'spijkerbroek' willen ze volgens mij liever niemand hebben, maar willen ze doorstromelingen hebben.
Dus dan kan ik beter V&V niveau drie gaan doen en dan ben je verzekerd voor een opleidingsplaats aan de KMS..
Doorgroeien kan altijd nog, toch?
~ Vrede is doen. Vrede is niet de afwezigheid van haat, maar een manier van omgaan door er voor elkaar te zijn. ~

samthegreat4

#92
Citaat van: EstherLandmacht op 23/11/2010 | 15:00 uur
Ik ga misschien ook wel mbo vrede en vakmanschap doen, en dan zo proberen door te stromen..
zou jij, Kapitein Rob, dat aanbevelen om te doen??
Het is Veiligheid en Vakmanschap(dacht ik toch). En het ligt er aan hoe graag je het wilt.
Ik zit nu bijvoorbeeld in 6 Atheneum en ik heb toch enerzijds wel een beetje het gevoel dat ik dan voor niks VWO heb gedaan.
Bovendien weet ik ook niet naar welke functie doorstroom gegarandeerd is bij afronding van V&V.

EstherLandmacht

Ik ga misschien ook wel mbo vrede en vakmanschap doen, en dan zo proberen door te stromen..
zou jij, Kapitein Rob, dat aanbevelen om te doen??
~ Vrede is doen. Vrede is niet de afwezigheid van haat, maar een manier van omgaan door er voor elkaar te zijn. ~

KapiteinRob

Het vacatureprobleem is ook al van alle dag. Sinds dat ik in dienst zit, heb ik collega's gehad die Vacature als naam hadden. En dat is een alleen maar toenemend probleem geworden. De dag dat er geen vacatures zijn is de dag dat de CDS als schaal 12 het licht uit mag doen.....

EstherLandmacht

ik denk dat ik het misschien wat cru zei, maar geloof mij, ze hebben zo weer een x aantal vacatures en dan is er weer gezeik over het tekort>> maargoed, ik heb nog ongeveer twee jaar, dus ik wacht af.
~ Vrede is doen. Vrede is niet de afwezigheid van haat, maar een manier van omgaan door er voor elkaar te zijn. ~

KapiteinRob

Citaat van: EstherLandmacht op 23/11/2010 | 07:51 uur
en>> andere kabinetten> andere tijden> andere inzichten :D

Goh, we hebben de afgelopen decennia kabinetten gehad van diverse signatuur en inzichten. Frappant is echter dat in relatie tot defensie het inzicht globaal hetzelfde is geweest. Bezuinigen, afbreken en met minder meer doen.

Blijf maar lekker dromen.....

KapiteinRob

Even voor de duidelijkheid: er worden 10.000 arbeidsplaatsen geschrapt. Met 7.000 vacatures betekent dat dus niet dat er daadwerkelijk 10.000 mensen ontslagen hoeven te worden.

samthegreat4

#86
Ok, danku.
Citaat van: Enforcer op 23/11/2010 | 10:29 uur
De instroom zonder V&V stopt wel, dus er is wel al een instroombeperking.
Stopt de instroom, of is er een instroombeperking?
Ik weet dat de instroom in ieder geval voor dit jaar gestopt is.

Laurens

verder hebben ze volgens mij een contractuele verplichting met de mensen van V&V voor aanname na afronding opleiding.

Enforcer

Citaat van: samthegreat4 op 23/11/2010 | 10:22 uur
Citaat van: Enforcer op 23/11/2010 | 10:18 uur
Daar gaat heel veel tijd inzitten om voor de situatie inzichtelijk te krijgen welke functies geschrapt kunnen worden. Dat wil niet zeggen dat de mensen die op die functies zitten er uit gaan. Ook mensen op een blijvende functie kunnen er uit moeten, omdat ze tegen hun FLO aanzitten. Dat betekent dan weer een hoop heen en weer geschuif met mensen en functies.

Dat rapport van januari wordt een idee. Daarna heb je nog een flinke uitvoeringstijd en is het nog maar de vraag of je mensen gaat binnen halen, of dat je open staande essentiële functies met bestaande personeel vult. Essentiële functies zijn vaak niet geschikt voor beginners.
Ik heb overigens vernomen dat uit de V&V opleiding de instroom gewoon doorgaat.
Hoe zou dit moeten kunnen als we nog geeneens weten hoeveel vacatures er beschikbaar gaan zijn?

Soldaten stromen mogelijk door naar korporaals en daar zijn er relatief veel van. Daarnaast is de verjonging noodzakelijk om een betere leeftijdsopbouw te krijgen waardoor de kosten zakken. Daarnaast stromen er ook veel soldaten weer uit. Bovendien mag je als manschap maar maximaal dienen tot je 35e, maar is het vaker al eerder einde verhaal. Daardoor is de aanvoer vanuit V&V noodzakelijk. De instroom zonder V&V stopt wel, dus er is wel al een instroombeperking.