'Blackwater' actief in Afghanistan

Gestart door Elzenga, 19/06/2010 | 17:35 uur

HermanB

Als ze beter werk leveren dan Dyncorp dan lijkt me dat alleen maar positief.

Elzenga

Ik ben al langer fel tegenstander van dit soort "vermenging" van de overheid- en private sector. Het beveiligen van consulaten is mijns inziens gewoon een overheidstaak en dient dus door een overheidsinstantie te worden uitgevoerd. Commerciƫle belangen of een gebrek aan verbondenheid mogen nooit een rol gaan spelen bij dit soort zaken. Om maar even te zwijgen over de vele ernstige geweldsincidenten. Het geweldsmiddel, wat mijns inziens in handen van overheden thuis hoort.

Lex

Citaat van: dudge op 19/06/2010 | 17:45 uur
Het klinkt alsof het om een 'scholingsmissie' gaat, maar als zelfs die al uitbesteeds worden....
Het gaat hier om het beveiligen van twee consulaten in Herat en Mazar-e-Sharif.
Lees hier het artikel van CBS News.

Elzenga

'Blackwater' actief in Afghanistan
AMSTERDAM -  Een onderdeel van het eerder in opspraak geraakte beveiligingsbedrijf Blackwater, heeft een belangrijke opdracht van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in de wacht gesleept. De omroep CBS meldde zaterdag dat de firma US Training Center voor bijna 100 miljoen euro anderhalf jaar lang beveiligingstaken gaat uitvoeren in Herat en Mazar-e-Sharif in Afghanistan. US Training Center is onderdeel van Xe Services, de nieuwe naam voor Blackwater.

Blackwater kwam in september 2007 in het nieuws omdat werknemers op een druk plein in Bagdad veertien ongewapende burgers doodschoten en er achttien verwondden. Irak heeft eerder deze maand nog mensen die eerder voor Blackwater werkten, uitgezet. De Amerikaanse regering laat sinds vorig jaar geen Amerikaanse diplomaten in Bagdad meer door Xe Services beveiligen.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/6993166/___Blackwater__actief_in_Afghanistan__.html?sn=binnenland,buitenland