Israël; de relatie tot haar buren

Gestart door Lex, 20/08/2010 | 18:39 uur

DvdW

#44
Citaat van: Elzenga op 28/12/2010 | 17:27 uur
Tja...zo ziet geschiedvervalsing er dus uit...Als bezetter creëer je een probleem en schuift dit vervolgens af op de mensen die je bezet houdt.
(...)
(ps..om politiek correct te zijn...die doet niets af aan de radicaliteit van Hamas en de omstreden methodes die zij toepast).
Uhhmm... een lichte contradictio in terminis? Daarnaast is de Gazastrook (sinds augustus/september 2005) niet eens bezet. Hoe kan je dan een 'bezetter' hebben? Of bedoel je grenscontroles? Waarom hebben wij het dan ooit over bijvoorbeeld Egypte?

CitaatArticle Thirteen: Peaceful Solutions,[Peace] Initiatives and International Conferences
[Peace] initiatives, the so-called peaceful solutions, and the international conferences to resolve the Palestinian problem, are all contrary to the beliefs of the Islamic Resistance Movement. For renouncing any part of Palestine means renouncing part of the religion; the nationalism of the Islamic Resistance Movement is part of its faith, the movement educates its members to adhere to its principles and to raise the banner of Allah over their homeland as they fight their Jihad: "Allah is the all-powerful, but most people are not aware.

het Handvest van Hamas (18 augustus 1988)

The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

IPA NG

Citaat van: dudge op 28/12/2010 | 18:24 uur
Maar het is gebeurt, nog voordat veel van de huidige bewoners geboren waren. Terugdraaien kan dus niet. Samenvoegen tot 1 staat gaat (gezien de huidige polarizatie) ook alleen maar problemen opleveren.

Dat zal zeker niet de makkelijkste oplossing zijn maar wel de enige eerlijke oplossing. Overigens zijn er legio voorbeelden te noemen van in harmonie levende Palestijnen (ook niet Israëlische) en Israëlische Joden. Voor en na 1947. Das Geld is het belangrijkst.

De Palestijnen uit de zuidelijke Galilee is bijvoorbeeld eens gevraagd (een poll) of ze niet bij de potentiele Palestijnese staat toegevoegd zouden willen worden in ruil voor het behoud van Oost-Jeruzalem en andere grote nederzettingen voor Israël. Het antwoord was volmondig nee ook al worden zo toch min of meer als tweederangs burgers behandeld in Israël, misschien vooral symbolisch maar toch. Maar waar woon je liever? In een redelijke rijk land waar je op sommige punten door de staat gediscrimineerd wordt of een verpauperd derdewereld land. De keuze is dan duidelijk.
Militaire strategie is van groot belang voor een land. Het is de oorzaak van leven of dood; het is de weg naar overleven of vernietiging en moet worden onderzocht. --Sun Tzu

Elzenga

Tja...zo ziet geschiedvervalsing er dus uit...Als bezetter creëer je een probleem en schuift dit vervolgens af op de mensen die je bezet houdt. Daarbij blijft het best ironisch dat de verdediging van de Israëlische plaatsen rond Gaza al lang geregeld had kunnen zijn...het Amerikaanse aanbod is al van jaren geleden...was het niet dat de bewuste politici de raketbeschietingen goed konden gebruiken in hun verkiezingscampagne en PR naar het buitenland gericht... als ook gewoon wilden wachten tot de eigen industrie met een antwoord zou komen...wat er nu uiteindelijk is...maar tijd nodig heeft op operationeel te worden...(maar ook omstreden is in defensiekringen wat betreft effectiviteit).   

(ps..om politiek correct te zijn...die doet niets af aan de radicaliteit van Hamas en de omstreden methodes die zij toepast).

IPA NG

Citaat van: Soldier 4 Him (Dennis) op 28/12/2010 | 14:01 uur
Er was duizenden jaren geleden (vanaf +/- 1000 v.Chr.) op die plaats al een Joods koninkrijk, met Joodse koningen (Zoals Saul en David), dat rijk viel uit elkaar in (922 v.Chr.) en werd in 722 v. Chr. bezet door Assyrië. Dus woonden de Joden daar al duizenden jaren en hadden zij al een eigen staat.

Duizenden jaren gelden ja. Na de kruistochten is het hard achteruitgegaan met het aantal Joden in Palestina. Voor de opkomst van het zionisme waren er iets van 18000 Joden Palestina (vooral Jeruzalem). Deze worden de oude yishuv (gemeenschap) genoemd, de zionisten de nieuwe.
De allereerste zionisten kwamen dus pas in Palestina na het jaar 1880. En pas later werden dit echt grote aantallen. Totdat in 1947 er iets van 450000 Joden in Palestina waren. Dus veelal eerste en tweede generatie immigranten. Hebben zij dan het recht om 54% van dat land op te eisen om daar hun op racistische principes (Joodsheid, hetzelfde als wij in onze grondwet blank Germaans zouden zetten) gebaseerde heilstaat te stichten? Blijkbaar dus wel. Ik kan het niet geloven maar toch is het zo.

Vergeet niet dat, destijds de grootste van de Palestijnse volken, de Palestijnse Arabieren veel afstammen van verschillende gearabiseerde volkeren (waaronder Kanaänieten en Israëlieten) en dat Palestina dus al voor duizenden jaren hun thuisland is (en niet dat van de veelal Europese zionisten). En als er dan toch in dit multiculturele land natiestaten moeten komen, waar is dan de Druzische staat, de Bedoeïenen staat en de Armeense microstaat.
Militaire strategie is van groot belang voor een land. Het is de oorzaak van leven of dood; het is de weg naar overleven of vernietiging en moet worden onderzocht. --Sun Tzu

Elzenga

Citaat van: Soldier 4 Him (Dennis) op 28/12/2010 | 14:01 uur
Er was duizenden jaren geleden (vanaf +/- 1000 v.Chr.) op die plaats al een Joods koninkrijk, met Joodse koningen (Zoals Saul en David), dat rijk viel uit elkaar in (922 v.Chr.) en werd in 722 v. Chr. bezet door Assyrië. Dus woonden de Joden daar al duizenden jaren en hadden zij al een eigen staat.
Dat de Joden een grote mate van historische en feitelijke verbondenheid hebben met de regio is waar. Al geldt dat ook voor de betrokken Arabische bewoners. Maar op basis van zulke oude claims een land op kolonialistische wijze heroveren is zeker in de moderne geschiedenisperiode waarin dit gebeurde onrechtmatig en gewoon niet te accepteren. De wereld zou volledig op zijn kop staan als zulke oude claims opeens rechtsgeldig zouden worden.

Door een samenloop van omstandigheden heeft het wel kunnen gebeuren. Heeft de internationale gemeenschap vervolgens besloten een deel van die herovering te accepteren, maar een grens getrokken bij de grenzen van voor 1967. Door halfslachtig beleid vervolgens...deels uit medelijden en medeleven voor de gruwelijke Holocaust (de gecreëerde mythe hielp hierbij)...maar niet in de laatste plaats ook door misplaatste en niet altijd oprechte sympathie van met name Christelijke partijen, politici en sympathisanten (van wie sommige pas later hun fout inzagen als ook de mythe en tot felle tegenstanders van de bezettingspolitiek werden)....als ook politiek-strategische overwegingen gezien de strategische ligging....heeft een internationaal en bij internationaal recht niet geaccepteerde realiteit op de grond kunnen voortduren en zich verder kunnen verstevigen en uitbreiden (door de bouw van nederzettingen). En is daardoor een belangrijke voedingsbodem geworden voor Islamitisch radicalisme als ook voor het beeld van een dubbelzinnig en tweeslachtig Westers buitenlands beleid. 

Dat maakt het oplossen van dit beladen conflict er alleen maar moeilijker op. Zeker nu het ook weer wordt betrokken in een nieuwe ronde van koude en warme oorlogsvoering tussen de twee grootste religies van de wereld.

DvdW

•   Published 12:21 27.12.10
•   Latest update 12:21 27.12.10
Deputy defense minister: Hamas made Gaza into a troublesome abscess
Labor Minister Matan Vilnai says Hamas is trying to conquer Jerusalem instead of taking care of its own people.
By Yanir Yagna

Deputy Defense Minister Matan Vilnai lashed out at Hamas on Monday, accusing the Islamist group turning the Gaza Strip into a "problematic abscess."
"Gaza is like an abscess, a problematic boil. For as long as they [Hamas] don't understand how to act, nothing will move forward here," said Vilnai, while touring the rocket-battered Eshkol region, close to the Gaza border. "Instead of taking care of its people, Hamas is trying to conquer Jerusalem."
Vilnai said that the Defense Ministry is working strenuously to combat security threats from Israel's border with Gaza.
"The IDF is working hard to deal with this issue. I'm not waiting for a disaster to happen," said Vilnai, who went on to express support for the regional councils' push for better defenses in all towns along the border with Gaza.
Despite declarations by both Israel and Hamas that they do not want another escalation, tensions along the Israel-Gaza border have escalated over the past month, marked by a surge in violence and exchanges of fire between IDF troops and Gaza militants. 
Bron: http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/deputy-defense-minister-hamas-made-gaza-into-a-troublesome-abscess-1.333262
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

Elzenga

Citaat van: onderofficier op 28/12/2010 | 09:44 uur
Kan Israël iets goed doen in jouw ogen?
Ik praat zelden over Israël als geheel in deze....maar over bepaalde partijen en politici in dit land en hun beleid en ideeën. Ook een substantieel deel van de Israëli is het namelijk helemaal niet eens met dit beleid en de mening van deze partijen en politici, is zich bewust van de zwarte bladzijden van de ontstaansgeschiedenis van Israël en wil gewoon vrede met de Palestijnen en een tweestatenoplossing.

Dus tja...ik kan niet zoveel met je generaliserende vraag...zeker niet als het hier specifiek om Netanyahu en zijn regeringsbeleid gaat...

onderofficier

Citaat van: dudge op 28/12/2010 | 13:29 uur
Tja, alleen na deze periode is het begrip thuisland en oorspronkelijke bewoner dermate vaag geworden dat daar over spreken nu zelfs racistisch is.

Ach, binnenkort speelt dat ook in Europa   dat speelt ook al in Europa  en dat na een kortere periode............  :sick:
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

DvdW

#36
Citaat van: dudge op 28/12/2010 | 13:29 uur
Citaat van: IPA op 28/12/2010 | 13:06 uur
Persoonlijk vind ik het niet kunnen dat de oorspronkelijke bewoners minder dan 30% van hun thuisland terugkrijgen en dat de buitenlandse landjepikkende immigranten er met dik 70% vandoor gaan voor hun racistische heilstaat.

Er was duizenden jaren geleden (vanaf +/- 1000 v.Chr.) op die plaats al een Joods koninkrijk, met Joodse koningen (Zoals Saul en David), dat rijk viel uit elkaar in (922 v.Chr.) en werd in 722 v. Chr. bezet door Assyrië. Dus woonden de Joden daar al duizenden jaren en hadden zij al een eigen staat.
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

IPA NG

Persoonlijk vind ik het niet kunnen dat de oorspronkelijke bewoners minder dan 30% van hun thuisland terugkrijgen en dat de buitenlandse landjepikkende immigranten er met dik 70% vandoor gaan voor hun racistische heilstaat.
Militaire strategie is van groot belang voor een land. Het is de oorzaak van leven of dood; het is de weg naar overleven of vernietiging en moet worden onderzocht. --Sun Tzu

Laurens

Citaat van: IPA op 28/12/2010 | 11:06 uur
Citaat van: onderofficier op 28/12/2010 | 09:44 uur
Kan Israël iets goed doen in jouw ogen?

Ik weet niet hoe het met Elzenga zit maar in mijn ogen niet.

Mmwaaa.....de grenzen van 1967 invoeren zou geen slecht idee zijn.

IPA NG

Citaat van: onderofficier op 28/12/2010 | 09:44 uur
Kan Israël iets goed doen in jouw ogen?

Ik weet niet hoe het met Elzenga zit maar in mijn ogen niet.
Militaire strategie is van groot belang voor een land. Het is de oorzaak van leven of dood; het is de weg naar overleven of vernietiging en moet worden onderzocht. --Sun Tzu

onderofficier

Kan Israël iets goed doen in jouw ogen?
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Elzenga

Een nieuwe poging om tijd te rekken zover ik het zie...typische strategie van Netanyahu...tijd creëren om voldongen feiten op de grond te realiseren. Geef ze een kruimel maar hou de rest van de koek zelf. 

Elzenga

Premier Israël oppert interim-akkoord
Uitgegeven:    27 december 2010 22:29
Laatst gewijzigd:    27 december 2010 23:59
AMSTERDAM - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil eventueel een voorlopig akkoord met de Palestijnen sluiten, als de onderhandelingen over een vredesregeling zonder succes blijven.

Als de onderhandelingen vastlopen op de toekomst van Jeruzalem of de terugkeer van Palestijnse vluchtelingen, dan zou een interim-akkoord een uitweg kunnen bieden, zei Netanyahu maandag tegen de televisiezender Kanaal 10.

Minister van buitenlandse zaken Avigdor Lieberman liet zich zondag in soortgelijke zin uit. Een vredesovereenkomst met de Palestijnen is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk en Israël zou zich beter kunnen richten op een langlopend interim-akkoord waarin economische en veiligheidskwesties geregeld worden, zei de hardliner. De Palestijnen wijzen een voorlopig akkoord af.

De jongste ronde directe vredesbesprekingen werd in september afgebroken omdat Israël een aflopende bouwstop voor nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever niet wilde verlengen.
© Novum