Postduif ontvangt postuum eremedaille

Gestart door onderofficier, 25/09/2010 | 16:20 uur

onderofficier

Postduif ontvangt postuum eremedaille


BELFAST - Postduif Paddy is postuum geƫerd voor zijn moed tijdens de geallieerde invasie in Normandiƫ in juni 1944. Paddy was in dienst van de Britse luchtmacht en bereikte als eerste duif Engeland met een gecodeerde boodschap van het front. Hij ontving de dierenvariant van het 'Victoria Cross'.

Paddy vloog in een kleine vijf uur 370 kilometer van Frankrijk naar Engeland. Hij trotseerde talloze Duitse roofvogels die het op de duif en zijn boodschap hadden voorzien. Een woordvoerder van een Britse liefdadigheidsinstelling voor dieren roemde Paddy en zijn collega-duiven. ,,Paddy was een van de 32 dappere, gevleugelde helden die de medaille ontvingen voor hun levensreddende vluchten." Paddy's licht doofde in 1954. Hij stierf van ouderdom. (ANP)

Bron: Algemeen Dagblad http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/514789/2010/09/24/Postduif-ontvangt-postuum-eremedaille.dhtml
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.