Duitsland vreest aanslag eind november

Gestart door Ros, 17/11/2010 | 14:14 uur

Lex

Citaat van: Elzenga op 19/11/2010 | 00:48 uur
En waarom niet in Nederland? nu men een nieuwe missie wil...
Dat weten we niet. Misschien omdat we maar een klein land zijn/misschien omdat voor de beleving er een aantal landen zijn die de vorming van de EU en de toekomst daarvan naar hun hand wensen te zetten?

Elzenga

Citaat van: Lex op 18/11/2010 | 23:08 uur
Timing: zou het te maken hebben met de Kerstmarkten, die vele mensen trekken?
Dat hebben ze al eens eerder geprobeerd...
http://en.wikipedia.org/wiki/Strasbourg_cathedral_bombing_plot

(ik poog al een vriendin gerust te stellen die rond deze tijd naar zowel Hamburg als Berlijn reist...haar moeder wil niet dat ze gaat)

En waarom niet in Nederland? nu men een nieuwe missie wil...

Lex

Timing: zou het te maken hebben met de Kerstmarkten, die vele mensen trekken?

Elzenga

Duitsland vreest 'Mumbai-achtige' aanslag
BERLIJN -  Duitsland vreest een terreuraanslag zoals die op een hotel in Mumbai waardoor in 2008 166 mensen om het leven kwamen. Dit zei minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière donderdag op de Duitse tv.

Woensdag had de Duitse regering al een algemener geformuleerde terreurwaarschuwing gegeven. Berlijn zei over concrete aanwijzingen te beschikken dat terroristen voor eind november in Duitsland een aanslag plannen.

Ondanks verscherpte controles op stations en luchthavens is er geen ,,absolute veiligheid", aldus de Maizière donderdag op de publieke omroep ZDF. De bewindsman is bang dat terroristen naar Duitsland reizen en meteen na aankomst zonder waarschuwing vooraf een aanslag plegen in een openbaar gebouw of op een plein waar veel mensen zijn.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/8258892/__Duitsland_vreest_2e_Mumbai__.html?p=1,1

DvdW

#8
'Bomb' found headed for Berlin in Namibian airport
By ASSOCIATED PRESS  
11/18/2010 13:25

Air Berlin flight was delayed after a suitcase with batteries attached by wires to a fuse and a clock were found in Namibia.
An Air Berlin flight from Namibia was delayed after police found a suitcase with a fuse in the luggage hall of the airport in the southern African nation's capital, German authorities said Thursday.

A scan showed batteries attached by wires to a fuse and a clock, Germany's Federal Criminal Police Office said.

According to Spiegel Online, a spokesman for Germany's Federal criminal police office said that only after the conclusion of the technical criminal investigation can it be determined if the device was capable of exploding. The federal criminal police sent its agents from South Africa as well as additional experts to Namibia to support the Namibian authorities.

The suitcase was found in the luggage hall area near where those intended for the Air Berlin flight were, and the Air Berlin flight's luggage was rechecked as a precaution. All passengers on the flight had to identify their own bags, and none were found without an owner, Air Berlin spokeswoman Sabine Teller said.

Teller said she did not know whether Namibian police had determined whose bag contained the device, or what flight it was intended for.

After a lengthy delay the plane was able to leave and arrived with all passengers in Munich Thursday morning.

Concern about the possibility of international flights being targeted by terrorists rose last month when two mail bombs were discovered while being sent on cargo planes from Yemen to the US. One of them went through a German airport before being found in Britain.

The incident came as Germany already was on edge after Interior Minister Thomas de Maizier on Wednesday afternoon raised the country's terrorist threat level, saying that intelligence services had received a tip from an unspecified country about a suspected attack planned for the end of November.

De Maizier also said German authorities had gathered concrete intelligence of their own, pointing to "sustained efforts" by Islamic extremist groups to plan attacks in Germany.

"Besides the previously known findings, we now have additional, relevant indications of possible danger that security authorities agree justify our current assessment that we are now facing a new situation," de Maiziere said.

Benjamin Weinthal contributed to this report.

Bron: http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=195841
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

Elzenga

Ja...maar wat mij ook bezig hield was...stel je bent inderdaad een agent in burger...en ziet zo'n figuur..ziet die hand naar die zak gaan net als het druk wordt...wanneer grijp je in? en hoe?

Maar goed...eind november gaat het er mogelijk dus weer om spannen...nadeel van als de Duitsers extra gaan controleren is dat men uitwijkt naar buurlanden..mogelijk ook Nederland.

Enforcer

Misschien was het een "dry run".......

Elzenga

#5
Ik besefte gisteravond weer even hoe moeilijk het is om zo'n aanslag op zeg een station te voorkomen. Moest op een trein wachten dus postte mezelf in een drukke doorloop op Amsterdam Centraal en ging mensen "scannen". De meeste "voldoen" niet....maar verdomd... op een gegeven moment...een jonge Pakistaans uitziende gast...grote zwarte "vierkante" rugzak op...handen in zijn zakken...buitenlandse "indruk" (dus niet die van een medelander)...nieuwe gymschoenen aan (lijkt niks te zeggen, maar was bij een vorige aanslag ook opvallend detail als ik het me nog goed herinner)...zenuwachtige indruk..zweet licht...draalt rond...ik kijken...vaker kijken...hij ziet dat ik kijk..kijkt terug...loopt op een gegeven moment naar de snackbar half buiten mijn beeld...daar is het drukker...en wacht weer....treinen komen aan en de doorgang wordt voller met aankomende passagiers...en die gast steekt zijn hand in zijn zak en pakt een telefoon..en drukt wat in...en.......gaat bellen.. :angel: En loopt vervolgens roltrap op naar een perron en raakt uit beeld.

Natuurlijk...zal waarschijnlijk een onschuldige persoon zijn geweest...was ook niet echt een tijdstip voor een aanslag (spits al voorbij)..maar toch...signalement voldeed...opvallend gedrag....en voor hetzelfde geld drukt ie de code in voor een bom...vond dat toch wel een wat ongemakkelijk idee en gevoel...maar besefte dat het zo dus dan ook zal gaan als het wel fout gaat...

Zat me tegelijk dus af te vragen of er meer hem in de gaten hielden...of er "stillen" rondlopen op Centraal...en ja, dat lijk je dan wel te zien...al zal dat wel weer niet...ach ja...was vast niks aan de hand...maar gaf me wel een goede indruk van hoe kwetsbaar we zijn en onvoorspelbaar zoiets is..en dus moeilijk te voorkomen.

Nikehercules

#4
Citaat van: NOS op 17/11/2010 | 14:48 uur
Verder komen er extra politiecontroles en worden agenten zwaarder bewapend.

In http://www.defensieforum.nl/Forum/mumbaistyle_terror_attack_in_europe_foiled-t19607.45.html] dit topic hebben we al eens gediscussieerd of dit in Nederland mogelijk dan wel wenselijk zou zijn bij verhoogde terreurdreiging.
In Duitsland kan het dus wel.


(Ik begrijp niet hoe ik de link zelf onzichtbaar kan maken maar ''dit'' als link aanklikbaar is)

Nikehercules

Verhoogde terreurdreiging Duitsland

De Duitse regering heeft aanwijzingen voor een op handen zijnde terroristische aanslag. De terreurdaad zou eind deze maand "ergens in Duitsland" moeten plaatsvinden. Dat heeft minister De Maizière van Binnenlandse Zaken gezegd op een persconferentie in Berlijn.

De aanwijzingen voor de aanslag zijn afkomstig van een buitenlandse inlichtingendienst. In verband met de dreiging zijn de controles op stations en luchthavens in heel Duitsland verscherpt. Verder komen er extra politiecontroles en worden agenten zwaarder bewapend. De Maizière sloot ook niet uit dat er weer tijdelijke identiteitscontroles komen aan grenzen met Schengen-landen zoals Nederland.
Reden tot zorg

De Maizière heeft tegenover de pers gezegd dat er concrete aanwijzingen zijn dat terroristen een aanslag hebben beraamd. Hij sprak van een "nieuwe situatie" wat betreft de terreurdreiging. Volgens hem is er reden tot zorg, maar niet voor hysterie. "We laten ons door het internationale terrorisme niet beperken in ons dagelijks leven en onze vrijheden", zo zei hij.

Volgens onze correspondent Wouter Meijer is het opmerkelijk dat er een specifiek tijdstip voor de aanslag wordt genoemd, namelijk eind november. Dat is nog niet eerder gebeurd. De minister gaf tijdens de persconferentie aan dat hij nog meer details kende, maar om redenen van nationale veiligheid niet meer kon zeggen.

Verder staat Thomas de Maizière bekend als een rustige man die het beleid voert om mensen niet bang te maken door bijvoorbeeld vaak te waarschuwen. Dat hij dat nu wel doet, geeft ook aan dat er serieuze aanwijzingen voor een aanslag zijn.

Bron: NOS

Ros

#2
En wat doet Nederland ?.

Los van het feit dat wij er "weg" zijn, zijn VVD en CDA voluit aan het lobbyen om een nieuwe missie op poten te zetten. Als dat geen reden is om wat extremistische olie op het vuur te gooien om de besluitvorming te beinvloeden........

Ros

BERLIJN - De Duitse regering heeft aanwijzingen voor een aanslag eind november in Duitsland. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière woensdag gezegd op een inderhaast belegde persconferentie in Berlijn.

De aanwijzingen zijn afkomstig van een buitenlandse inlichtingendienst. De minister sprak over een ''nieuwe situatie'' wat betreft het terreurgevaar in Duitsland. Ook wees hij op de recente onderschepping van uit Jemen verstuurde bombrieven.

De minister kondigde verscherpte controles aan op stations en luchthavens. ''Er is reden tot zorg, maar geen reden tot hysterie'', zei De Maizière.


Identiteitscontroles

De verhoogde staat van paraatheid is van toepassing in het hele land. Sommige van de voorzorgsmaatregelen zullen zichtbaar zijn voor de burger, andere niet.

De Maizière sloot ook niet uit dat er weer tijdelijke identiteitscontroles komen aan grenzen met Schengen-landen zoals Nederland. Berlijn zet extra mensen in om bij te houden wie Duitsland binnenkomt.


Militairen

De afgelopen maanden waren er al aanwijzingen dat uit Duitsland afkomstige moslimfundamentalisten die trainingen volgen in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan, zich opmaken om naar Duitsland terug te keren.

Duitsland ziet zichzelf als mogelijk doelwit van moslimterreur, mede vanwege de circa 4600 Duitse militairen in Afghanistan. Dat is het op twee na grootste contingent bij de internationale troepenmacht van 150.000 man.

www.nu.nl