PVV:het Westen moet Iran aanvallen

Gestart door Lex, 15/12/2010 | 00:12 uur

Gozo

Citaat van: Kapitein Rob op 19/12/2010 | 22:51 uur
Misschien vinden wij ons wel beter en belangrijker dan we zijn......

Zo is dat!

Elzenga

Citaat van: Lex op 20/12/2010 | 00:09 uur
Stel dat dit zo zou zijn. Stel dat de NL Regering openheid van zaken zou hebben gegeven. Zou dat tot een ontwrichting van de NL samenleving hebben kunnen leiden?
Hoe schat jij dat in?

Lex

Citaat van: Elzenga op 20/12/2010 | 00:01 uur
Alleen heeft de Nederlandse overheid een wat patriarchale regenteske traditie om dit soort zaken wat binnenskamers te houden en daar wat geheimzinnig over te doen. Ook omdat men denkt dat dit beter is voor de gemoedstoestand van "het volk". Maakt u zich maar geen zorgen, wij waken over u.
Stel dat dit zo zou zijn. Stel dat de NL Regering openheid van zaken zou hebben gegeven. Zou dat tot een ontwrichting van de NL samenleving hebben kunnen leiden?

Elzenga

Citaat van: Kapitein Rob op 19/12/2010 | 19:17 uur
De praktijk bewijst dat ze in relatie tot Nederland zeer weinig denken en het al 8 jaar lang helemaal niet de moeite waard vinden hier een aanslag te plegen. En dus de koppeling die jij legt tussen aanslagen en missies in ieder geval v.w.b. Nederland niet gestaafd wordt door de praktijk.
Dan volg jij blijkbaar onvoldoende het nieuws...Nederland is al meerdere keren genoemd in meldingen over terroristische activiteiten en bij dreigementen van terroristen (ook in verband met Wilders...wiens uitspraken toch wel een slagje heftiger zijn dan de vage priegels van die Zweedse kunstenaar). En er zijn hier al de nodige aanslagen verijdeld blijkt. Dat is ook al door verschillende bronnen gemeld (zoals Rob de Wijk en Glenn Schoen). Alleen heeft de Nederlandse overheid een wat patriarchale regenteske traditie om dit soort zaken wat binnenskamers te houden en daar wat geheimzinnig over te doen. Ook omdat men denkt dat dit beter is voor de gemoedstoestand van "het volk". Maakt u zich maar geen zorgen, wij waken over u. Radicalisten vinden ons dus wel degelijk de moeite van een aanslag waard. En al helemaal nu we weer op het punt staan voor een nieuwe missie in Afghanistan te kiezen..Het is ze alleen nog niet gelukt. Met dank aan noest speurwerk en preventieve actie...en misschien juist wel de overijverige telefoonlijnaftappers...

KapiteinRob

Misschien vinden wij ons wel beter en belangrijker dan we zijn......

KapiteinRob

Citaat van: Elzenga op 19/12/2010 | 19:07 uur
wat denk je dan dat radicalisten denken over Nederland?!

De praktijk bewijst dat ze in relatie tot Nederland zeer weinig denken en het al 8 jaar lang helemaal niet de moeite waard vinden hier een aanslag te plegen. En dus de koppeling die jij legt tussen aanslagen en missies in ieder geval v.w.b. Nederland niet gestaafd wordt door de praktijk.

Elzenga

Citaat van: jurrienvisser op 19/12/2010 | 18:45 uur
Het is de wens van Iran om Israel terug de zee in te drijven...
Oh ja er zullen best radicalisten in Iran rondlopen die dat willen. Net zoals er ook radicalisten in Israël rondlopen..als ook hier in het Westen...van wie Iran van de aardbodem mag verdwijnen...Maar Iran meer in het algemeen..of laten we zeggen haar regime...wil "slechts" dat Israël als puur Joods zionistische staat verdwijnt....en Palestina wordt wat het in hun ogen vanaf het begin zou worden...een Islamitische eenheidsstaat met daarin wonend een Joodse minderheid. Ook nogal onrealistisch, maar toch net even wat anders dan de doemscenario's die de pro-Israëlische propaganda de media in roeptoetert.

Als het zover komt dat het regime in doodstrijd verkeert, dan zou een nucleaire aanval op Israel, in hun ogen, wellicht leiden tot het martelaarschap.[/quote] waarom zouden ze? Hitler deed het niet...Saddam Hoessein deed het niet....Sovjet- en Oostblokleiders in het nauw deden het niet....Japanse leiders tijdens WO2 deden het niet...gek, maar dit soort leiders hebben meestal niet zo'n behoefte aan het martelaarschap, laat staan flink vuurwerk bij hun ondergang. Ze hopen nu juist dat dit zeer dodelijke vuurwerk hun ondergang voorkomt.

Elzenga

Citaat van: Oorlogsvis op 19/12/2010 | 18:40 uur
De probleemlanden zijn dus duidelijk, Noord Korea , Pakistan en zo Iran. Ik begrijp dat populaire gedoe niet zo hier op het forum, zo van ..waarom mag Iran geen eigen kernwapen hebben ????? Alsof het een rotje is...nee ..die gekken vertrouw ik totaal niet. Met hun haat jegens het westen en alles wat westers is zie ik ze hem namelijk zo gebruiken in naam van Allah. Het Iraanse regime is een regime van terroristen in mijn ogen
een regime dat super gevaarlijk is en dat in mijn ogen zeker niet over een kernwapen mag beschikken. We moeten er ook rekening mee houden dat ze wellicht Israel op de korrel hebben , maar dat heeft Israel zelf ook al door....gelukkig ! ;)
merkwaardig toch dan, dat al onze grote multinationals en menig Westers land, zelfs Amerika zelf, tot voor kort gewoon uitgebreid handel bedreven met dat "regime van terroristen" in Teheran...

Elzenga

Citaat van: Kapitein Rob op 19/12/2010 | 18:31 uur
Er is hier in al die jaren nog steeds geen aanslag geweest en dus is de directe link tussen onze deelname aan Irak- en Afghanistanmissies en daarom aanslagen in Nederland nog steeds niet te leggen. Ik snap je redenatie en hij is te billijken, maar blijft nog steeds (en hopelijk nog heel lang) alleen maar boven "de markt hangen". Er zal heus kans op een aanslag blijven, maar die vaak gelegde koppeling met specifiek onze deelname aan de missies in Irak en Afghanistan is na bijna 8 jaar (gelukkig) nog steeds niet effectief geworden. En dus kun je een toekomstige actie in Iran niet automatisch in datzelfde kader gaan plaatsen.
Als in Zweden al een bijna geslaagde en niet gestopte aanslag wordt gepleegd op grond van ruim 500 Zweedse militairen aanwezig in Afghanistan...wat denk je dan dat radicalisten denken over Nederland?! Sorry...maar als daarbij alle wel gepleegde aanslagen in Madrid en Londen allemaal direct in verband worden gebracht met de gebeurtenissen in Irak en Afghanistan...dan is die link wat mij betreft niet hypothetisch maar gewoon keihard. En zal hij alleen maar sterker worden als er weer een Islamitisch land wordt aangevallen (hoezeer dat Perzen en sjiieten zijn...en dus niet overal even geliefd). Zeker als deze aanval wordt gepresenteerd als actie om Israël te beschermen. Dan zullen nog veel meer jonge moslim intellectuelen het volslagen kromme buitenlandse beleid van menig Westers land bewust worden en daardoor gaan radicaliseren en erger....of ze nu sympathie voelen met Iran of haar regime of niet. Dat is niet eens belangrijk in deze. Ze zien het zoveelste bewijs van in hun ogen een Joods-Christelijke strijd tegen de Islam en binnendringing in de Islamitische wereld. En zullen zich als vrijwilliger opgeven om daar tegen ten strijde te trekken. Is dat wat we hier in het Westen willen? Ja, een aantal lieden wel ja...maar ik zeer zeker niet. Het is een doodlopende weg...letterlijk.

Elzenga

Citaat van: jurrienvisser op 19/12/2010 | 18:26 uur
Ik zie het regime in Iran als  tijdelijk, dit regime (net als die van N Korea) kan zich nooit instand houden.. geen idee hoe lang dit gaat duren, wat ik wel weet is dat een dier in doodstrijd hele rare sprongen kan maken.
Waarbij tot nu toe nog nooit kernwapens of andere massavernietigingswapens zijn ingezet. Niet door het regime van de USSR, niet door Saddam Hoessein, zelfs niet door Hitler.
Citaat van: jurrienvisser op 19/12/2010 | 18:26 uur
Dus het zou goed zijn als we als NAVO een preventieve aktie ondernemen. Als wij het niet gezamelijk gaan doen dan doet Israel het wel als zelfverdediging en wie weet tot welke ellende dit gaat leiden!
Israël en zelfverdediging? Het is het enige land in de regio dat door het initiëren van oorlogen door haar leiders zichzelf toegekende grond (in het kader van een kolonialistisch te stichten Eretz Israël plan) heeft veroverd en behouden en dat nu heeft geannexeerd of dat wil gaan doen...maar dit internationaal "officieel" niet wordt geaccepteerd...althans niet buiten de grenzen van 1967. Het is de lokale militaire supermacht, die al jarenlang kernwapens heeft...en alleen daarmee al de kernwapenwedloop in de regio heeft geïnitieerd. Een land, of beter gezegd regering, welke nu, om de mythe van het kleine kwetsbare landje, dat van het grote slachtoffer, in stand te houden....een oorlog met Iran wil ontketenen die de wereld waarschijnlijk zware schade zal berokkenen...en de wens om kernwapens te bemachtigen bij haar (feitelijk nu bedreigde) vijanden alleen maar zal laten doen toenemen. Om maar te zwijgen over het effect op radicale terroristische organisaties. Ja, laten we vooral de belangen van een selecte groep Israëli tot die van ons maken en die blindelings dienen. Dan zijn we echt lekker slim bezig. Na twee reeds debacles in Afghanistan en Irak...die deels om dezelfde redenen zijn gestart indertijd. Ja echt slim..NOT.    

onderofficier

Citaat van: Kapitein Rob op 19/12/2010 | 18:49 uur
Citaat van: onderofficier op 19/12/2010 | 18:45 uur
ik vind de VS ook gek:  kijk maar eens hoe ze om gaan met homofielen  (net Islamieten.............)

Dan vind je driekwart van de wereld gek. En je kletst uit je nek v.w.b. "kijk maar eens hoe ze omgaan met homofielen". Onderbouw deze generaliserende opmerking maar eens.......  ;)

driekwart van de wereld leeft niet "volgens de westerse maatstaven"   (wat dat ook mogen zijn)
De VS wil wel de rest van de wereld opleggen hoe men zou moeten leven  maar heeft (nog steeds) de regel "don't tell, don't ask"   
ook heeft een mondvol van vrijheid van meningsuiting maar heeft wel om uitlevering gevraagd om de wikeleaks-oprichter gevraagd
De grootste porno industrie is in de VS maar als er een tepel te zien is schreeuwt men moord en brand.
Allemaal zaken die tegenstrijdig zijn
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

KapiteinRob

Citaat van: onderofficier op 19/12/2010 | 18:45 uur
ik vind de VS ook gek:  kijk maar eens hoe ze om gaan met homofielen  (net Islamieten.............)

Dan vind je driekwart van de wereld gek. En je kletst uit je nek v.w.b. "kijk maar eens hoe ze omgaan met homofielen". Onderbouw deze generaliserende opmerking maar eens.......  ;)

onderofficier

Citaat van: Oorlogsvis op 19/12/2010 | 18:40 uur
De probleemlanden zijn dus duidelijk, Noord Korea , Pakistan en zo Iran. Ik begrijp dat populaire gedoe niet zo hier op het forum, zo van ..waarom mag Iran geen eigen kernwapen hebben ????? Alsof het een rotje is...nee ..die gekken vertrouw ik totaal niet. Met hun haat

voor de overige landen is het dan wel een "rotje"?  

wie bepaalt wie gek is??

ik vind de VS ook gek:  kijk maar eens hoe ze om gaan met homofielen  (net Islamieten.............)
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Oorlogsvis op 19/12/2010 | 18:40 uur
De probleemlanden zijn dus duidelijk, Noord Korea , Pakistan en zo Iran. Ik begrijp dat populaire gedoe niet zo hier op het forum, zo van ..waarom mag Iran geen eigen kernwapen hebben ????? Alsof het een rotje is...nee ..die gekken vertrouw ik totaal niet. Met hun haat jegens het westen en alles wat westers is zie ik ze hem namelijk zo gebruiken in naam van Allah. Het Iraanse regime is een regime van terroristen in mijn ogen
een regime dat super gevaarlijk is en dat in mijn ogen zeker niet over een kernwapen mag beschikken. We moeten er ook rekening mee houden dat ze wellicht Israel op de korrel hebben , maar dat heeft Israel zelf ook al door....gelukkig ! ;)

Het is de wens van Iran om Israel terug de zee in te drijven...

Als het zover komt dat het regime in doodstrijd verkeert, dan zou een nucleaire aanval op Israel, in hun ogen, wellicht leiden tot het martelaarschap.

Aleen als Tel Aviv "genuked" wordt dan gaat Teheran ook in rook op (na schatting heeft Israel vele tientallen kernkoppen)

Kort om... dan zitten we met z'n allen in de shit!

onderofficier

Citaat van: Kapitein Rob op 19/12/2010 | 18:35 uur

Volgens mij is Noord-Korea nog steeds niet helemaal zeker en Iran heeft naar wat ik begrepen heb helemaal nog geen kernwapens. Verder heeft Zuid-Afrika volgens een aantal internetartikelen blijkbaar ooit atoomwapens gehad en of die nu daadwerlijk ontmanteld zijn? En dan zijn er nog landen als Brazilie die op de nucleaire deur schijnen te kloppen....

Er is nog een lijst beschikbaar  met landen die er van verdacht of waarvan er dacht worden dat zij kernwapens hebben of een onderzoeksprogramma hebben lopen (of hebben gehad)
Het is te lang om het hier neer te zetten van daar een link:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kernmacht
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.