Griekenland overweegt hek op grens met Turkije

Gestart door dudge, 03/01/2011 | 23:23 uur


Elzenga

#40
Citaat van: Tanker op 16/02/2011 | 13:12 uur
Als je het artikel leest blijkt dat ze daar dus niet zitten te wachten op klaplopers cq. gelukszoekers, wij laten eenieder maar toe hier.
Pensioenen, sociale stelsel alles staat onder druk, maakt u zich geen zorgen Jan Kaas werkt wel door tot 67 komt u maar binnen met uw knechten......

U spreekt geen Nederlands, geen probleem u krijgt ene tolk, u kunt uw theoriexamen voor de auto afleggen in het Turks, wij drukken folders op het gemeentehuis speciaal voor u in 26 talen, u krijgt met voorrang een huis, Jan Kaas die wacht wel voor u, die is solidair met u.
Heeft u geen geld, geen probleem de sociale dienst betaald uw inboedel en flatscreen.
Geen werk ook geen probleem, u krijgt van ons geld toe !

Als u het maar naar uw zin heeft....
Waar haal je deze verjaarde informatie vandaan? de PVV propaganda-afdeling? Nederland heeft inmiddels 1 van de strengste immigratiewetgevingen. Daarbij maak je geen verschil tussen economisch immigranten en politiek vluchtelingen...welke laatste groep in de hieronder genoemde landen ook speciale behandeling krijgen.

Ironisch ook dat hier zo naar een zondebok wordt gezocht altijd....het ligt altijd aan de ander...hoeven we niet in de spiegel te kijken voor het asociale en normvervagende gedrag dat veel "autochtone" Nederlanders zelf vertonen. Zum kotzen wat ik die vaak zie uitvreten of juist nalaten...gek he dat immigranten dan gaan denken dat hier alles maar mag.

En dat wij zo nodig moeten samenklonteren in de randstad terwijl grote delen van Nederland nog ruimte te over hebben..tja...Nee natuurlijk is het lekker makkelijk naar een land te emigreren waar je genoeg ruimte hebt (ten koste van wat trouwens?) om de ander te kunnen negeren...als ook de grote problemen die ook daar bestaan...zo staat Amerika op de rand van bankroet en daarmee aan de basis zo meteen van een nieuwe diepe economische crisis in de wereld...opnieuw. Nee echt een fantastisch land dus als je je betrokken voelt bij het land...en niet alleen je eigen egocentrische leventje en geluk.

Nederland is een rijk en prachtig land....alleen moet je het wel willen zien, er aan willen meewerken en je bijdrage geven...en dat is blijkbaar lastig als de zeur en klaagcultuur hoogtij viert en alles perfecter dan perfect moet zijn..zij het wel door een ander en met de verantwoordelijkheid bij de overheid.

Nou dan zeg ik met plezier....rot dan maar op naar elders. Blijven hier de echte Nederlanders over....Want dat ben je in je hart...in voor en tegenspoed.

Tanker

Als je het artikel leest blijkt dat ze daar dus niet zitten te wachten op klaplopers cq. gelukszoekers, wij laten eenieder maar toe hier.
Pensioenen, sociale stelsel alles staat onder druk, maakt u zich geen zorgen Jan Kaas werkt wel door tot 67 komt u maar binnen met uw knechten......

U spreekt geen Nederlands, geen probleem u krijgt ene tolk, u kunt uw theoriexamen voor de auto afleggen in het Turks, wij drukken folders op het gemeentehuis speciaal voor u in 26 talen, u krijgt met voorrang een huis, Jan Kaas die wacht wel voor u, die is solidair met u.
Heeft u geen geld, geen probleem de sociale dienst betaald uw inboedel en flatscreen.
Geen werk ook geen probleem, u krijgt van ons geld toe !

Als u het maar naar uw zin heeft....


Tanker

Weg hier: emigreer naar Amerika, Canada of Australië!
maandag 14 februari 2011 11:45

U bent het zat. Altijd die files, het dringen voor de deuren van een propvolle trein, de regeltjes waarmee de overheid u ervan wilt weerhouden een bedrijfje te beginnen: u vertrekt, net als 118.000 Nederlanders het afgelopen jaar, uit de mistroostige Hollandse polder.

In 2010 emigreerden 118.000 Nederlanders
Op de Emigratiebeurs in Houten kunnen Nederlanders met een vertrekwens hun hart ophalen. Elsevier bezocht afgelopen zaterdag stands en presentaties over Amerika, Canada en Australië en geeft u hieronder per land de belangrijkste informatie.

Het is belangrijk te beseffen dat er aan emigratie velerlei kosten, haken en ogen zitten. Geen emigratie is hetzelfde en er zijn net zoveel regels als uitzonderingen.
Amerika

Amerika neemt volgens CNN- en TIME-journalist Fareed Zakaria jaarlijks meer legale immigranten op dan de rest van de wereld bij elkaar. Amerika heeft 311 miljoen inwoners en de komende dertig jaar komen daar nog eens honderd miljoen mensen bij. Toch is permanente emigratie naar de Verenigde Staten een moeizaam en voor de meeste Nederlanders bijna onmogelijk proces.

De mogelijkheden in het kort
Trouwen met een Amerikaan. Wanneer iemand de afgelopen twee jaar in contact is gekomen met een Amerikaans staatsburger en met hem/haar wil trouwen, is permanente emigratie mogelijk. Dit gaat via de zogeheten I-130-procedure. Om voorafgaand aan het huwelijk al naar Amerika te vertrekken, moet een K1-visum worden aangevraagd.

Investeren in Amerika. De optie voor ondernemers en rijkaards. Het criterium voor het verkrijgen van deze visa is dat u met uw investering banen creëert. Een persoon komt direct voor een permanente verblijfsvergunning in aanmerking als hij of zij 1.000.000 dollar investeert in een onderneming (EB5-visum).

Handelaren en investeerders met minder geld kunnen gaan voor het E1 of E2-visum. Dit zijn tijdelijke verblijfsvergunningen, maar kunnen wel onbeperkt worden verlengd zolang de investering in stand blijft. Het gaat hier om bedragen vanaf ongeveer 150.000 dollar.

Loterij
De Diversity Lottery. Amerika geeft jaarlijks ongeveer 50.000 verblijfsvergunningen weg met de zogeheten DV-loterij. De winkans voor Nederlanders ligt op ongeveer twee procent. De loterij is voor Nederlanders zonder dikke portemonnee of geliefde in Amerika nagenoeg de enige kans voor directe, permanente emigratie naar de Verenigde Staten.

Een andere optie, via een omweg, is uitgezonden worden door uw werkgever (L1-visum). Na een aantal jaar in Amerika is het mogelijk een aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning op te starten.

Australië

Een land dat 190 keer zo groot is als Nederland en waar slechts 22 miljoen inwoners wonen, heeft ruimte. Dat trekt veel Nederlanders aan, zo bleek tijdens de presentatie van het Migration Bureau op de Emigratiebeurs in Houten. Ook het klimaat, het buitenleven en de goedkope huizen doen nogal wat Nederlanders onderzoeken wat de opties voor emigratie eigenlijk zijn.

Per jaar neemt Australië ongeveer 190.000 immigranten op, voornamelijk via het zogeheten Skilled Independent Program. 'Skilled', want Australië wil kwalitatief goede - het liefst jonge - immigranten.

Puntensysteem
Australië werkt met een puntensysteem. Personen die willen emigreren naar Down Under, verdienen punten met onder meer hun beroepsveld, leeftijd (perfecte leeftijd: jonger dan 32), werkervaring, en beheersing van de Engelse taal. Met 175 punten bent u zo goed als binnen.

Werkt u in de sales of marketing, dan maakt u weinig kans. Australië is vooral op zoek naar mensen in de techniek, research en development, IT, zorg, olie en gas, bouw, en onderwijs. Ook handelaren zijn gewild.

Mocht u de 175-puntengrens niet halen, kan u alsnog extra punten krijgen als u bereid bent u te vestigen in gebieden die door de overheid zijn aangeduid als 'ontwikkelregio's'.

Overheid
Van de emigrant wordt verwacht dat hij alles zelf regelt. De overheid biedt nauwelijks hulp, omdat ze onafhankelijke immigranten wil; mensen die het zelf kunnen rooien. Toch is een MARA-agent in het proces onmisbaar.

Vanuit Nederland solliciteren naar Australische banen kan ook, bijvoorbeeld via careerone.com.au of seek.com.au. Bedrijven moeten dan echter wel in staat zijn aan te tonen dat ze geen Australiër konden vinden voor de baan.

Net als emigratie naar Amerika, is investeren in Australië of trouwen met een Australisch staatsburger ook een optie.

Canada

Van bruisende metropolen tot oneindige lege vlaktes en de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains: Canada biedt het allemaal A Mari Usque Ad Mare, van zee tot zee, zoals het nationale motto luidt. Van de 34 miljoen inwoners van Canada hebben ruim een miljoen Nederlandse voorouders of zijn zelf geëmigreerde Nederlanders.

Immigratie naar Canada is relatief eenvoudig. Net als Australië werken de Canadezen met een puntensysteem. Het maximaal te behalen aantal is 100, en met 67 punten komt u in aanmerking voor emigratie. Ook hier is het aantal punten gebaseerd op zaken opleiding, werkervaring en beheersing van verschillende talen (Frans en/of Engels).

Loodgieter
Als u minimaal een jaar werkervaring hebt in een van de 29 beroepsvelden waarin in Canada genoeg werk is te vinden, is permanente emigratie mogelijk. De beroepsvelden variëren van tandartsen en koks tot elektriciens en loodgieters.

Het maximaal aantal punten voor leeftijd krijgt u wanneer u jonger bent dan 49 jaar. Een snelle puntentest, om te kijken of u in aanmerking komt, kunt u hier doen.

Permanente emigratie is ook mogelijk voor personen met een aanbod van een Canadees bedrijf, talentvolle sporters, ondernemers/freelancers (waaronder ook artiesten), personen met trouwplannen en investeerders.

bron: www.elsevier.nl


Laurens


Jooop

Gewoon een hek om Nederland, alles afsluiten, uit de EU klaar!

Elzenga

Citaat van: dudge op 13/02/2011 | 14:33 uur
Citaat van: onderofficier op 13/02/2011 | 14:18 uur
misschien moet er maar ook een hek bij Italië komen

Duizenden vluchtelingen overspoelen Italie    voornamelijk jonge mannen uit Tunesie met capuchons......   en daarna het bericht
Weer massaal Tunesiërs gevlucht naar Italië


http://www.ad.nl/ad/nl/3542/Onrust-in-Arabische-wereld/article/detail/568049/2011/02/12/Duizenden-vluchtelingen-overspoelen-Italie.dhtml
http://www.ad.nl/ad/nl/3542/Onrust-in-Arabische-wereld/article/detail/568148/2011/02/13/Weer-massaal-Tunesiers-gevlucht-naar-Italie.dhtml
In EU verband een aantal schepen sturen om daar te patrouilleren. Alles schepen met vluchtelingen rechtsomkeert laten maken...
Sorry gaat niet lukken....we zijn te druk met Afghanistan....en dan hebben we nog Somalië...en oh ja...we bezuinigen ook nog eens een heleboel weg...want tja..compacte overheid creëren he is het devies van onze conservatief liberale vrienden in Den Haag....dus sorry...geen schepen meer over om onze eigen grenzen een beetje knap te bewaken en economisch vluchtelingen tegen te houden...oh ja...Al Qaeda heeft ook weer in de gaten gekregen nu hoe men eigen strijders met weinig belemmeringen Europa in krijgt...ach ja...moeten we ons niet druk over maken volgens onze hoeders in Den Haag...want echt...alle problemen zitten in en komen vanuit Afghanistan...en daar wordt dus voor onze veiligheid gestreden....uuhh oh nee...daar leiden we dus politieagenten voor op.... :sick:

onderofficier

Citaat van: Ace1 op 13/02/2011 | 15:13 uur
Citaat van: onderofficier op 13/02/2011 | 14:18 uur
misschien moet er maar ook een hek bij Italië komen

Duizenden vluchtelingen overspoelen Italie    voornamelijk jonge mannen uit Tunesie met capuchons......   en daarna het bericht
Weer massaal Tunesiërs gevlucht naar Italië


http://www.ad.nl/ad/nl/3542/Onrust-in-Arabische-wereld/article/detail/568049/2011/02/12/Duizenden-vluchtelingen-overspoelen-Italie.dhtml
http://www.ad.nl/ad/nl/3542/Onrust-in-Arabische-wereld/article/detail/568148/2011/02/13/Weer-massaal-Tunesiers-gevlucht-naar-Italie.dhtml

Dan wijkt men wel uit naar Spanje of Malta

Dan maar een hek om Europa
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Ace1

Citaat van: onderofficier op 13/02/2011 | 14:18 uur
misschien moet er maar ook een hek bij Italië komen

Duizenden vluchtelingen overspoelen Italie    voornamelijk jonge mannen uit Tunesie met capuchons......   en daarna het bericht
Weer massaal Tunesiërs gevlucht naar Italië


http://www.ad.nl/ad/nl/3542/Onrust-in-Arabische-wereld/article/detail/568049/2011/02/12/Duizenden-vluchtelingen-overspoelen-Italie.dhtml
http://www.ad.nl/ad/nl/3542/Onrust-in-Arabische-wereld/article/detail/568148/2011/02/13/Weer-massaal-Tunesiers-gevlucht-naar-Italie.dhtml

Dan wijkt men wel uit naar Spanje of Malta

onderofficier

misschien moet er maar ook een hek bij Italië komen

Duizenden vluchtelingen overspoelen Italie    voornamelijk jonge mannen uit Tunesie met capuchons......   en daarna het bericht
Weer massaal Tunesiërs gevlucht naar Italië


http://www.ad.nl/ad/nl/3542/Onrust-in-Arabische-wereld/article/detail/568049/2011/02/12/Duizenden-vluchtelingen-overspoelen-Italie.dhtml
http://www.ad.nl/ad/nl/3542/Onrust-in-Arabische-wereld/article/detail/568148/2011/02/13/Weer-massaal-Tunesiers-gevlucht-naar-Italie.dhtml
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Jooop op 04/02/2011 | 11:19 uur
Mij best maar afblijven van mijn belasting geld, laat die luie Grieken eens zelf wat betalen.

Nederland houd bijna geen leger meer over door bezuinigingen en Griekenland heeft bijna het grootste leger van Europa, te zot voor woorden.

We zijn het eens!

Jooop

Mij best maar afblijven van mijn belasting geld, laat die luie Grieken eens zelf wat betalen.

Nederland houd bijna geen leger meer over door bezuinigingen en Griekenland heeft bijna het grootste leger van Europa, te zot voor woorden.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: SMI de Boer op 04/02/2011 | 10:54 uur
Citaat van: jurrienvisser op 04/02/2011 | 10:11 uur
Zolangzamerhand vraag ik me af of democratie de slechts denkbare form van een samenleving is?
Zullen we daar over stemmen?

Haha... ik stel voor nee... gewoon uitvoeren!

SMI de Boer

Citaat van: jurrienvisser op 04/02/2011 | 10:11 uur
Zolangzamerhand vraag ik me af of democratie de slechts denkbare form van een samenleving is?
Zullen we daar over stemmen?
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Zolangzamerhand vraag ik me af of democratie de slechts denkbare form van een samenleving is?

Tanker

Citaat van: Jooop op 04/02/2011 | 09:49 uur
Kan Griekenland wel eens een hek betalen? Of moet Nederland daar weer eens voor dokken?

Ongetwijfeld.....

Jooop

Kan Griekenland wel eens een hek betalen? Of moet Nederland daar weer eens voor dokken?

KapiteinRob

Citaat van: onderofficier op 08/01/2011 | 15:17 uur
Er leven ook Nederlanders onder de armoedegrens want ook wij hebben voedselbanken e.d.  

Sorry hoor, dat zal allemaal wel met die armoedegrens... Maar hoewel ook ik vind dat we in Nederland financieel worden uitgeknepen door met name de overheid maar ook de meeste leveranciers, zie ik hier geen families onder een golfplaat liggen, geen opgezwollen kinderbuikjes die met drommen om me heen komen staan als ik m'n neus laat zien en die juichen als je ze twee boterhammen geeft die ze dan met tienen verdelen terwijl verderop een baby sterft door ondervoeding van de moeder en dat je 10 kilometer moet lopen voor een jerrycan drinkwater. Dat is voor mij armoede, niet die bijstandsmoeder die weliswaar de Nederlandse eindjes moeilijk of niet aan elkaar kan knopen maar nog steeds een bakje koffie naar binnen kan werken en zelfs een peukje kan roken.

Ik denk te begrijpen wat je bedoelt, maar wilde even kwijt dat ik vind dat "armoede" wel wat makkelijk lijkt te worden gehanteerd in ons land.

onderofficier

Citaat van: Oorlogsvis op 07/01/2011 | 13:40 uur
. Equatoriaal Guinee met Obiang als dictator die alle olie inkomsten inpikt en een volk dat zwaar onder de armoede grens leeft. Zo'n dictator zou moeten worden afgezet en vervangen door een VN regering die de olie-inkomsten aan het volk/land doet toekomen.

Maar dan moet de VN ook de Nederlandse regering afzetten

We hebben gas, dat verkopen we goedkoop aan het buitenland
De burgers betalen veel meer dan het buitenland.
Daarna wordt het leven in Nederland alleen maar duurder....................
Waar gaat de gas opbrengst heen.............niet naar de Nederlandse bevolking

Er leven ook Nederlanders onder de armoedegrens want ook wij hebben voedselbanken e.d.   
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

KapiteinRob

Da's geen antwoord op in ieder geval mijn eerste vraag. Trouwens ook niet op mijn tweede vraag... ;)

Oorlogsvis

Rob, ik heb hier een aantal posts beneden een voorbeeld gegeven over b.v. Equatoriaal Guinee met Obiang als dictator die alle olie inkomsten inpikt en een volk dat zwaar onder de armoede grens leeft. Zo'n dictator zou moeten worden afgezet en vervangen door een VN regering die de olie-inkomsten aan het volk/land doet toekomen.

KapiteinRob

Citaat van: Oorlogsvis op 07/01/2011 | 11:04 uur
Een begin kan worden gemaakt door via de VN de corrupte regeringen te verwijderen

"Interessante" gedachte; wat vind je van bv. Afrikaanse landen die een mening hebben over verderfelijke westerse landen waarvan zij de regering corrupt vinden en die hiervoor eenzelfde procedure voorstaan? Ik kan me zomaar een paar EU-landen bedenken waarvan men zou kunnen denken dat de regeringen niet helemaal zuiver op de graat zijn.  ;)

En ligt de grens alleen bij corruptie?  :angel:

Oorlogsvis

Dat hek is om de instroom in te dammen maar de oorzaak moet ook worden aangepakt, zolang we dat niet doen zal het dweilen met de kraan open blijven want dan komen ze gewoon via Spanje en Italie met bootjes binnen. En Spanje heeft er een handje van om eens in de zoveel tijd iedereen die illegaal is gewoon legaal  te maken. We zouden ook kunnen zeggen dat wij als Nederland geen mensen meer binnenlaten die via dat soort landen een Spaans/italiaans of Grieks paspoort hebben bemachtigd. Als die landen asiel zoekers zo makkelijk belonen moeten ze ze ook zelf houden.

Maar het westen moeten haast maken met het probleem bij de wortels aan te pakken, en mensen in Afrika een betere toekomst geven.
Een begin kan worden gemaakt door via de VN de corrupte regeringen te verwijderen, en bv onder VN toezicht te plaatsen en de rijkdommen van die landen eerlijk onder het volk te verdelen. Een beetje ontwikkelingshulp niet veel maar veel doelgerichter zonder vele tussen schakels...en dan moet het lukken

Lex

Citaat van: Kapitein Rob op 06/01/2011 | 23:28 uur
Zo zie ik eerder de bewaking van een defensieterrein.
Dat moet met DBBO toch gaan lukken?

KapiteinRob

Citaat van: Tanker op 06/01/2011 | 21:55 uur
Een hek is niet genoeg, minimaal 6 rolsconcertina, mijnenvelden, anti-tankgracht van 20 meter breed en oplopend talud, camera's, honden, wachttorens etc.

Zo zie ik eerder de bewaking van een defensieterrein......  8)

SMI de Boer

Citaat van: dudge op 06/01/2011 | 22:04 uur
Citaat van: Tanker op 06/01/2011 | 21:55 uur
Een hek is niet genoeg, minimaal 6 rolsconcertina, mijnenvelden, anti-tankgracht van 20 meter breed en oplopend talud, camera's, honden, wachttorens etc.

Ook over de stranden? Zo'n muur kun je onmogelijk om (heel) Europa heen bouwen. Daarbij de vraag of het wenselijk is, lijkt me niet.

Alleen om Nederland dan?
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Tanker

Een hek is niet genoeg, minimaal 6 rolsconcertina, mijnenvelden, anti-tankgracht van 20 meter breed en oplopend talud, camera's, honden, wachttorens etc.

Elzenga

#14
Citaat van: onderofficier op 06/01/2011 | 15:59 uur
Citaat van: Elzenga op 05/01/2011 | 22:42 uur
.en zien via internet steeds meer hoe de vork in de steel zit...en kiezen steeds vaker voor een radicaal en gewelddadig antwoord daarop...
Hoe zit de vork in de steel?
Even heel kort door de bocht...
Dat Westerse democratieën dictatoriale regimes in o.a. het Midden-Oosten in het zadel helpen of helpen houden omdat dit hun grondstofbelangen/behoeften of andere strategische belangen dient... als ook feitelijk niets doen aan de bezettingspolitiek van Israël terwijl ze die wel "officieel" afwijzen. Ze zien de tegenstrijdigheid tussen waar onze politici steeds publiekelijk voor zeggen te staan... democratie, vrijheid en mensenrechten...maar dat in de praktijk nogal eens negeren of zelfs misbruiken om bijvoorbeeld landen te bezetten.
Citaat van: onderofficier op 06/01/2011 | 15:59 uur
En waarom is een radicaal en gewelddadig het antwoord daarop?
Omdat zij hun geloof in een democratisch antwoord door het ontdekken van die tegenstrijdigheid en hypocrisie hebben verloren. Het zijn niet voor niets vaak intellectuelen/studenten die hier in het Westen wonen en studeren die radicaliseren. Zij zagen eerst democratie en vrijheid als het antwoord voor de misstanden in hun vaderland...maar zijn dat geloof daarin dus kwijt geraakt....en vallen dan vaak in een diep gat en identiteitscrisis. Hun geloof is dan vaak iets wat zij nog wel als puur zien en dan gaan belijden (dat verschijnsel zie je trouwens bij ontgoochelde "autochtonen" ook).

Omdat zij nog steeds betrokken en fel zijn op de misstanden in hun vaderland(en) worden zij gevoelig voor de "bevrijdingsideologie" van organisaties als Al Qaeda (en zo waren en zijn er nog wel meer..AQ is nu de meest bekende)... die van een eigen opgetuigde fundamentalistische variant van de in dit geval Islam uit gaan. En een gewelddadig antwoord als enige middel zien om die dictatoriale regimes te verdrijven. Omdat Westerse landen dit helpen voorkomen en zelfs zo ver zijn gegaan om Islamitische landen (op valse gronden) te bezetten zijn ook zij de vijand geworden en dus doelwit van geweld en aanslagen.

Neemt niet weg dat nog steeds veel activisten tegen de misstanden in deze dictaturen nog steeds de weg naar democratie en geweldloos verzet zien als enige antwoord daarop. Of gedesillusioneerd raken maar niet radicaliseren noch grijpen naar geweld. Maar gewoon ergens in de marge wegkwijnen of heel iets anders gaan doen...

onderofficier

Citaat van: Elzenga op 05/01/2011 | 22:42 uur
.en zien via internet steeds meer hoe de vork in de steel zit...en kiezen steeds vaker voor een radicaal en gewelddadig antwoord daarop...

Hoe zit de vork in de steel?

En waarom is een radicaal en gewelddadig het antwoord daarop?
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Elzenga

Citaat van: Oorlogsvis op 05/01/2011 | 12:11 uur
De echte oplossing voor het hele probleem is natuurlijk geen hek of wat dan ook. Het beste is als het probleem van de grote armoede in Afrika wordt aangepakt in die landen daar en daar ook de opvang van die mensen. De kern van het probleem vindt ik de corruptie van de Afrikaanse regeringen die alle rijkdom in eigen zak steken. Een goed voorbeeld hiervan ik pak er een en dat is Equatriaal Guinee een land met gigi olie reserves en de Amerikaanse oliemaatschappijen boren daar lekker en verdienen goed daar. Ze hebben een van de beste deals ooit gesloten daar met de dictator Obiang en zijn familie maar de bevolking heeft helemaal niets.
Terwijl die familie appartementen en kasteeltjes over de hele wereld bezit, allemaal met meedewerking van de verenigde staten.

Maar zo als dit land zijn er velen in Afrika, de schuldigen zijn de regeringen en het Westen profiteerd daar lekker van mee...dus indirekt zijn wijzelf ook schuldig aan deze situatie.

Oorlogsvis
Precies..ook daar ligt een deel van de oplossing. Maar zoals je schetst is het Westerse beleid hier nogal dubbelzinnig en tegenstrijdig (als ook in strijd met onze eigen spelregels). Maar misschien dat de groeiende dreiging van gewelddadig verzet en radicalisering...de jongere generaties daar zijn ook niet gek...en zien via internet steeds meer hoe de vork in de steel zit...en kiezen steeds vaker voor een radicaal en gewelddadig antwoord daarop...het beleid zal veranderen. Misschien helpt het ook als we echt eens serieus bezig gaan met alternatieve energieopwekking. Om meer redenen een slimme stap.

Oorlogsvis

De echte oplossing voor het hele probleem is natuurlijk geen hek of wat dan ook. Het beste is als het probleem van de grote armoede in Afrika wordt aangepakt in die landen daar en daar ook de opvang van die mensen. De kern van het probleem vindt ik de corruptie van de Afrikaanse regeringen die alle rijkdom in eigen zak steken. Een goed voorbeeld hiervan ik pak er een en dat is Equatriaal Guinee een land met gigi olie reserves en de Amerikaanse oliemaatschappijen boren daar lekker en verdienen goed daar. Ze hebben een van de beste deals ooit gesloten daar met de dictator Obiang en zijn familie maar de bevolking heeft helemaal niets.
Terwijl die familie appartementen en kasteeltjes over de hele wereld bezit, allemaal met meedewerking van de verenigde staten.

Maar zo als dit land zijn er velen in Afrika, de schuldigen zijn de regeringen en het Westen profiteerd daar lekker van mee...dus indirekt zijn wijzelf ook schuldig aan deze situatie.

Oorlogsvis

Ace1

Als je voor die hekken een diepe betonnen gracht plaats dan kom niemand  illegaal  Griekenland of Bulgarije binnen

Elzenga

#9
Maatregelen lijken me nodig...maar of een hek alleen daar helpt?...Er is namelijk ook nog een Turks-Bulgaarse grens van 240 km lang...Sluit men de Turks-Griekse grens van 206 km af dan wordt het EU-lidstaat Bulgarije voor de illegalen.....dus dat wordt dan minstens het dubbele aan barrière...En je praat niet over zomaar een hek...als je ziet welke hekken er inmiddels staan rond de Spaanse enclaves in Marokko!!...de kleinere hekken daarvoor werden gewoon bestormd en met allerlei hulpmiddelen bedwongen...een lastig vraagstuk..

onderofficier

Citaat van: Oorlogsvis op 04/01/2011 | 10:15 uur
die 3 meter hoog is niet genoeg, er moeten ook mijnen velden worden aangelegd en van die automatische schietijzers en dan nog een laantje waar de herdershonden kunnen lopen !

Wat een stoere taal weer.......

Maar het blijkt dat je niet op de hoogte bent van internationale afspraken cq overeenkomsten: (het verdrag van Ottowa)
Wat het gebruik van anti-personeelsmijnen verbied, net als het erin handelen, opslag en productie van deze mijnen.
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

ARM-WAP

Citaat van: VandeWiel op 04/01/2011 | 08:37 uur
Voor Griekenland is het wel bijzondere psyops naar Turkije toe: een hek, Turkije komt er niet in!
:angel:
Niet enkel voor Griekenland... Ik denk dat er velen in de rest van Europa net hetzelfde denken.
Ik denk dat de Duitsers met een groot ei zitten... Ze hebben daar nu al meer dan 2 miljoen Turken wonen.
Eens Turkije bij de EU zou komen komt er nog een hele bende binnen in het land...

De EU is wat mij betreft al veel te groot geworden (uitbreiding naar het Oosten toe was een flater van jewelste).
Het "Europese project" is verworden tot een wangedrocht dat enorm veel geld opslokt en het quasi ongecontroleerd besteed aan
vanalles en nog wat. Zie de CAP... Welk geld daar niet verdwijnt in de zakken van verschillende lidstaten...
En de "verhuis" van parlementsleden met hun achterban tussen Brussel en Straatsburg...
Een torg van jewelste waar al die Europarlementsleden lekker met hun snoet inzitten. Mooi postje trouwens voor hen die nationaal uitgerangeerd/moegestreden (haha) zijn...

Enfin, voor mij mag die Griekse muur meer dan 200 km lang worden en wordt het een permanent bouwsel. En ja, voor mij part draagt de rest van Europa daar ook aan toe. Kunnen ze er ook een plaketje aan hangen "Part funded by the EU..."

Oorlogsvis

die 3 meter hoog is niet genoeg, er moeten ook mijnen velden worden aangelegd en van die automatische schietijzers en dan nog een laantje waar de herdershonden kunnen lopen !, gewoon een hek wordt toch doorgeknipt en dan gaan ze er alsnog door.

VandeWiel

Citaat van: dudge op 03/01/2011 | 23:42 uur
Vorig jaar kwamen circa 128.000 illegale immigranten Griekenland binnen, van wie ongeveer 40.000 via de grens in de noordoostelijke regio Evros, die grenst aan Turkije.

De Grieks-Turkse landsgrens is ruim 200 kilometer lang, maar loopt grotendeels langs de rivier de Evros.

Pffft, dat zijn zeer serieuze aantallen. Ik heb er geen problemen mee als daar Europees geld naar toe gaat. Het zijn nu ook onze grenzen en Nederland hoeft aan de grenzen met de buurlanden zelf niet meer te doen wat het vroeger deed met kantoortjes en veel mensen.


Citaat van: dudge op 03/01/2011 | 23:42 uur
Negen van de tien illegale migranten gebruiken Griekenland als springplank om de EU in te komen. Athene klaagde jarenlang dat Turkije te weinig doet om illegalen tegen te houden.

Ook weigert Ankara illegalen terug te nemen omdat het hen zou aanmoedigen de Turkije-route te nemen. Beide landen kwamen onlangs overeen meer samen te werken om het illegalenprobleem aan te pakken.

Ik heb zo'n vermoeden dat Turkije graag "iets" terug wil voor het stoppen van deze toestroom. Ik heb in Marokko gezien hoe ontwrichtend deze groepen gelukzoekers zijn voor de plaatsen waar men vandaan de oversteek wil maken en Turkije zit nu zelf ook met een groot probleem.

Voor Griekenland is het wel bijzondere psyops naar Turkije toe: een hek, Turkije komt er niet in!

:angel:

Ace1

Citaat van: dudge op 03/01/2011 | 23:35 uur
Citaat van: Lex op 03/01/2011 | 23:33 uur
Citaat van: SMI de Boer op 03/01/2011 | 23:28 uur
Wie betaalt dat hek?
Naar alle waarschijnlijkheid de EU, dus jij-ik etc.

Met alle bezuinigingen op de gesloten grenzen lijkt me dat het niet zo'n probleem is daar wat geld voor op tafel te krijgen. Of het werkt is een tweede, als het niet werkt wordt het een erg duur project.

een diepe gracht voor dat hek helpt zeker

Lex


SMI de Boer

PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

dudge

Griekenland overweegt hek op grens met Turkije
print  rss - door Redactie op 03-01-2011 @ 21:54

Griekenland overweegt een hek te bouwen langs de grens met Turkije. Dat heeft de minister van openbare orde Christos Papoutsis maandag gezegd. De grens tussen Turkije en Griekenland wordt door illegale immigranten vaak gebruikt om de Europese Unie binnen te komen.

Het hek moet onderdeel worden van een bredere aanpak om de stroom illegale immigranten tegen te houden. "We zijn ook van plan de Griekse kustwacht te moderniseren", zo zei Papoutsis in een interview. "De Griekse gemeenschap heeft haar maximum bereikt wat betreft de capaciteit om illegale immigranten op te vangen. Griekenland kan dit niet langer toestaan."

Volgens het ministerie is er nog geen officieel besluit genomen over het hek, dat over een lengte van ongeveer 12,5 kilometer moet worden gebouwd. De rest van de Grieks-Turkse grens wordt gevormd door de rivier de Evros. Linkse oppositiepartijen hebben felle kritiek op het plan. De Communistische Partij noemde het 'inhumaan en niet effectief'.

Het Turkse ministerie van buitenlandse zaken zei informatie over het hek in te winnen bij de Griekse regering. Gokhan Sozer, de gouverneur van de Turkse grensprovincie Edirne, verdedigde de pogingen die Turkije doet om illegale immigratie tegen te gaan. "Soevereine staten hebben de vrijheid de maatregelen te nemen die ze willen, maar fysieke barrières kunnen ook worden overwonnen. Er is een tweehonderd kilometer lange rivier die in de winter per boot kan worden overgestoken en per voet in de zomer, als het water laag staat."

Vorige maand stuurde Frontex, de Europese grensbewakingsdienst, een tweehonderd man sterke troepenmacht naar de Grieks-Turkse grens om Griekenland noodhulp bij de immigratieproblemen te bieden. De troepenmacht blijft tot 3 maart in het land.

Het aantal immigranten dat vanuit Turkije Griekenland binnenkomt, steeg gedurende 2010 en bereikte in oktober een hoogtepunt. Die maand kwamen er 245 immigranten via Griekenland de Unie binnen. In heel 2010 kwamen 128 duizend immigranten illegaal Griekenland binnen.

Vanuit Brussel kwam geen directe reactie op de opmerkingen van Papoutsis. "We hebben duidelijk gemaakt dat Griekenland stevige maatregelen en hervormingen op de lange termijn nodig heeft om beter om te kunnen gaan met de landsgrenzen en om de problemen die gekoppeld zijn aan de migratiestromen aan te pakken", aldus een woordvoerder van de Europese Commissie.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/423063/1/1/50/griekenland-overweegt-hek-op-grens-met-turkije.html