Voedingsbodem Islamitisch terrorisme - Waarom Mohammed zichzelf in brand stak

Gestart door Elzenga, 09/01/2011 | 13:04 uur

onderofficier

Moeten wij als Nederlanders maar eens een voorbeeld aan nemen.....
Nee, wij mopperen alleen maar met 10 vingers....(sommige met 2)  dus ik doe maar mee.............:

Niet de voedselprijzen gaan hier ook gigantisch omhoog maar kijk eens naar de brandstofprijzen.

De regering wil dat ik meer dingen ga kopen om de economie op te beuren. Maar waarvan?
Ik betaal nu per week 7 euro meer aan brandstof* x 42 = 294 euro op jaarbasis  en de prijzen gaan nog verder stijgen.............
* dan anderhalf jaar geleden, alleen voor het werkverkeer.   Dus er komt nog een bedrag bij.......

Het geld dat ik uitgeef aan brandstof kan ik niet uitgeven om de economie te stimuleren, maar er zijn 2 "bedrijven" die blij zijn:
Shell en de b.v. Nederland............
Beide weten dat ik (en de rest van NL) toch blijven tanken want ik moet toch naar het werk

Terug naar de voedsel  prijzen Regeringen moeten bijzonder snel in actie komen om de negatieve gevolgen van hoge voedselprijzen te beperken.
Volgens de VN. 
http://www.agd.nl/Artikel/120201/VN-luidt-noodklok-over-gevolgen-hoge-voedselprijzen.htm?t_anon=none

Maar de regeringen vinden het wel best.......als zij het kunnen betalen met hun gigantische salaris...
Als de bevolking echt beginnen te mopperen dan geven ze een kruimeltje: bevolking weer blij...........

Maar ik denk dat dit niets te maken heeft met "de voedingsbodem van Islamitische terrosime"   het speelt niet alleen daar maar overal ter wereld.


Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

SMI de Boer

Er zijn er bij daar wil ik nog wel benzine of  iets wat beter branden kan voor kopen, en dat moet je even op de juiste manier lezen
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Elzenga

Ik heb het hier al vaker genoemd...de voedingsbodems voor het Islamitisch gefocust radicalisme. Hoog opgeleide jongeren in landen waar geen werk is voor hen en dus geen toekomst...met een stinkend rijke en corrupte elite die met steun van Westerse landen aan de macht blijft. De jongeren gaan rellen, of doen zoals dit keer een wanhoopsdaad...of gaan zich focussen op hun geloof en radicaliseren onder invloed van "bevrijdingsideologieën" als die van Al Qaeda.

Als hier niets aan wordt gedaan is het dweilen met de kraan open....en wat we in Afghanistan doen in het kader van "the war on terrorism" volstrekt zinloos.

Elzenga

Opnieuw rellen om voedselprijzen in Algerije
Uitgegeven:    7 januari 2011 19:03
Laatst gewijzigd:    8 januari 2011 17:13
ALGIERS - De voedselrellen vrijdag in Algerije hebben aan zeker twee personen het leven gekost. Ongeveer vierhonderd mensen zijn gewond geraakt, vooral politiefunctionarissen. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

Agenten openden het vuur toen boze jongeren in de provincie Msila, ten oosten van de hoofdstad Algiers, een politiebureau wilden bestormen, aldus minister Dahou Ould Kblia op de nationale radio.

De 18-jarige Azzedine Lebza kwam door politiekogels om het leven. In Bou Smail, een stadje ten westen van Algiers, verloor een 32-jarige man het leven, nadat een traangasgranaat zijn gezicht had geraakt.

In Annaba, 600 kilometer ten westen van Algiers, liepen zeventien personen, onder wie drie agenten, verwondingen op toen betogers stenen gooiden.

Vrijdaggebed

Ook de Algerijnse hoofdstad was vrijdag opnieuw het toneel van rellen uit onvrede over de hoge voedselprijzen, de hoge werkloosheid en de woningnood. Honderden jongeren raakten na het vrijdaggebed slaags met de oproerpolitie, die gewapend was met traangas en wapenstokken. De politie heeft een niet bekendgemaakt aantal arrestaties verricht.

Voetbalwedstrijden waren opgeschort om meer rellen te voorkomen. Verscheidene overheidsgebouwen zijn belaagd en zijn beschadigd geraakt, aldus het Algerijnse staatspersbureau APS.

''We hebben geen werk of toekomst. En nu kunnen we niet eens meer eten'', zei een 18-jarige betoger in de hoofdstad. ''We moeten wel geweld gebruiken want dat is de enige taal die 'zij' kennen.''

Basisvoedsel dubbel zo duur

In verschillende plaatsen in het Noord-Afrikaanse land is het al dagenlang onrustig door protesten. Basisvoedsel zoals suiker, meel en olie is in enkele maanden tijd dubbel zo duur geworden.

Ongeveer 75 procent van de 36 miljoen Algerijnen is jonger dan dertig jaar en volgens het Internationaal Monetair Fonds is 20 procent van de jeugd werkloos.

Gefrustreerd

Veel burgers zijn gefrustreerd omdat ze niets merken van de olierijkdom van het land. Ook komt de regering haar beloften niet na zoals de bouw van honderdduizenden nieuwe woningen.

Volgens Algerijnse experts is het niet waarschijnlijk dat de 'spontane protesten' lang zullen aanhouden, omdat er geen sociale of oppositiebewegingen achter zitten.
© ANP
http://www.nu.nl/buitenland/2417887/opnieuw-rellen-voedselprijzen-in-algerije.html

Elzenga

Waarom Mohammed zichzelf in brand stak

Toegevoegd: woensdag 5 jan 2011, 12:19
Update: donderdag 6 jan 2011, 14:59

Tunesië, het land in Noord-Afrika, dat Europeanen vooral kennen uit reisfolders met goudgele zandduinen en ruisende palmen op witte stranden, is al wekenlang het toneel van protesten. Die braken half december uit na de zelfmoordpoging van de 26-jarige Mohammed Bouazizi.

Dat was een gewone Tunesische jongen met een universitaire opleiding. Na zijn afstuderen kon hij geen werk vinden. Omdat hij inkomsten nodig heeft, gaat Bouazizi op straat groente en fruit verkopen. Bij een controle neemt de politie zijn spullen in beslag, omdat hij geen vergunning heeft. Dat drijft hem tot wanhoop.

Op 17 december overgiet hij zichzelf met benzine en steekt zichzelf in brand. Bouazizi belandt op de intensive care met ernstige brandwonden. Hij is op 4 januari overleden.

Herkenbaar

De wanhoopsdaad van Bouazizi leidt tot protesten in het hele land. Zijn verhaal is herkenbaar: een goede opleiding, maar geen werk en geen toekomstperspectief. Het officiële werkeloosheidscijfers ligt rond de 13 procent, maar zeker onder jongeren ligt het werkelijke cijfer veel hoger. Volgens de Wereldbank is in delen van Tunesië 30 procent van de jongeren werkloos.

Het zijn vooral hoogopgeleiden, zoals Mohammed Bouazizi. Tunesië heeft een goed onderwijssysteem, maar slaagt er niet in voldoende banen te creëren. Het land heeft veel hoogopgeleiden, maar een arbeidsmarkt met voornamelijk banen voor laagopgeleiden. Veel afgestudeerde jongeren zitten zonder werk, zonder inkomen, zonder toekomstperspectief.

Zeldzaam

Uit protest tegen die werkloosheid gaan de Tunesiërs nu massaal de straat op. Volgens schattingen gaat het om zo'n 10.000 tot 20.000 mensen en hebben de protesten zich uitgebreid tot de hoofdstad Tunis. De politie treedt hard op. Bij confrontaties zijn twee demonstranten omgekomen.

Protesten op deze schaal zijn een zeldzaamheid in Tunesië, dat sinds 1987 met ijzeren vuist wordt geregeerd door president Zine al-Abidine Ben Ali. Het land presenteert zichzelf al decennia als het succesverhaal in de regio. Nu is er opeens de andere kant van Tunesië: hoge werkloosheid, armoede en een groeiende afkeer van de macht.

Officieel protesteren de Tunesiërs tegen de werkloosheid, maar daarachter schuilt een grote onvrede over het regime van de president. Dat schendt mensenrechten en de bevolking wordt onderdrukt. In het land is geen ruimte voor kritische geluiden en tegenstanders worden geïntimideerd of verdwijnen in de gevangenis. Onder de elite groeit de corruptie. Het is jarenlange onvrede die nu op straat ligt.

Imago

De president bezocht Bouazizi in het ziekenhuis. Ben Ali doet er op dit moment alles aan om zijn imago te redden. Om aan te geven dat hij meeleeft met zijn bevolking, erkende hij dat de werkloosheid een probleem is in het land en beloofde hij flink te gaan investeren in werkgelegenheid. Maar de vraag is of dat nu nog voldoende is om de bevolking tevreden te stellen.
http://nos.nl/artikel/209553-waarom-mohammed-zichzelf-in-brand-stak.html