Militair overleden na proef zelfverdediging

Gestart door andré herc, 14/06/2011 | 23:19 uur

Tanker

Mooi klote om dit te lezen in de krant.....gelijk die vakbond weer die om de hoek komt kijken, die kunnen zich beter bezig houden met andere zaken....

VandeWiel

Citaat van: HermanB op 15/06/2011 | 12:13 uur
Wim van der Burg moet zichzelf ook weer profileren over het nog niet koude lichaam van deze soldaat. Wat een verschrikkelijk mens is dat ook.

Als er daadwerkelijk dingen gebeuren die te ver zijn gegaan dan denk ik dat Wim van der Burg volledig in zijn recht staat om dit met grote spoed en in het publiek aan te kaarten. De dood van een collega is meer dan genoeg reden om dat grondig te onderzoeken.

HermanB

Wim van der Burg moet zichzelf ook weer profileren over het nog niet koude lichaam van deze soldaat. Wat een verschrikkelijk mens is dat ook.

Nikehercules

Citaat van: NOS op 15/06/2011 | 11:46 uur
Defensie onderzoekt dood militair

Een onderzoek is prima en moet ook gebeuren, als dit maar niet weer tot in den treuren doorgetrokken word.
Ik ben bang dat dit nu eenmaal dingen zijn die gewoon kunnen gebeuren, en dus ook geen reden zijn om de zwaarte van trainingen naar beneden bij te stellen.

Nikehercules

Defensie onderzoekt dood militair

Defensie onderzoekt de doodsoorzaak van de militair die gisteren in een ziekenhuis in Maastricht overleed.

De man van 20 werd vorige week woensdag na een militaire oefening bij de Luchtmobiele Brigade onwel, vermoedelijk door een bloeding in het hoofd.

De Landmacht doet onderzoek of er een verband is tussen de dood van de man en het parcours van de training voor zelfverdediging. Op het parcours krijgen de militairen klappen, maar volgens de Landmacht dragen ze daarbij wel beschermende kleding.
Coma

De militair werd 1,5 uur na zijn oefening onwel. Hij is toen direct haar het ziekenhuis in Weert overgebracht waar hij bewusteloos raakte. Hij werd vervolgens naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht overgebracht, waar hij tevergeefs werd geopereerd. Sindsdien werd hij kunstmatig in coma gehouden.

De arbeidsinspectie is ingelicht over het incident, maar wil pas inspecteurs naar de militaire basis sturen als het medisch onderzoek is afgerond.

Bron: NOS

michielnr

NR

5m@sh_1up

Damn...

Hoe kan zoiets gebeuren? Echt heel triest.

StormTrooper

Altijd triest om te lezen dit soort berichten.  :'(

andré herc

Ik wens Familie en Vrienden veel sterkte toe.
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

Nikehercules

Tragisch, de omgeving van de militair sterkte gewenst.

andré herc

di 14 jun 2011, 22:55

Militair overleden na proef zelfverdediging

SCHAARSBERGEN -  Een militair van de Luchtmobiele Brigade is dinsdag overleden, waarschijnlijk door een fatale bloeding in zijn hoofd. Die heeft de 20-jarige man vermoedelijk opgelopen tijdens het doorlopen van een militair parcours voor zelfverdediging vorige week woensdag, liet een woordvoerder van het ministerie van Defensie dinsdag desgevraagd weten.

De militair werd 1,5 uur na zijn oefening onwel. Hij is toen direct naar het ziekenhuis in Weert overgebracht waar hij bewusteloos raakte. Om die reden werd hij vervolgens naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht gebracht, waar hij tevergeefs is geopereerd.

telegraaf.nl
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.