Goran Hadzic opgepakt

Gestart door Laurens, 20/07/2011 | 10:29 uur

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Het wordt een "gezellig" kaart clubje in Scheveningen,

Laurens

Laatste verdachte Joegoslavië-tribunaal Goran Hadzic opgepakt

De laatste voortvluchtige die gezocht wordt door het Joegoslavië-tribunaal, de Servische Kroaat Goran Hadzic, is vanochtend gearresteerd. Dat bevestigt de Servische regering tegenover internationale persbureaus. De Servische president Boris Tadic houdt om elf uur een persconferentie.

Goran Hadzic was na de arrestatie van Mladic de laatste nog voortvluchtige oorlogsmisdadiger uit de jaren negentig. Hadzic was indertijd de leider van de Kroatische Serviërs. Hij wordt gezocht wegens oorlogsmisdaden begaan in de periode 1991-1995. "Ik ben ervan overtuigd dat we na de arrestatie van Mladic ook de zaak van Goran Hadzic zullen oplossen", zei Tadic tijdens de persconferentie na de arrestatie van Mladic.

Hadzic was een sleutelfiguur in door Kroatische Serviërs uitgeroepen 'Republiek Krajina' in Kroatië. Hij wordt verdacht van de moord op honderden Kroaten en andere niet-Serviërs in het omstreden gebied tussen de Serviërs en de Kroaten in de periode 1991-1995, tijdens het uiteenvallen van Joegoslavië.

---

gaat opeens snel laatste 3 jaar........wat 'toevallig.'