'Westen is juist gevaar voor islam'

Gestart door Elzenga, 06/09/2011 | 21:43 uur

Tanker

Hoop dat ze flink bang zijn voor ons dan in die moslimlanden.....vrouwen in minirokjes en zonder hoofddoeken, alcohol drinken, gemengde klassen, ontkerking, vrijheid van meningsuiting, stemrecht voor mannen en vrouwen, democratie etc.

:devil:

Dat zijn dus onze wapens die we moeten inzetten..... :crazy:

Elzenga

'Westen is juist gevaar voor islam'
Laatste update:  6 september 2011 20:24 info
AMSTERDAM - De islam is geen gevaar voor het westen. Andersom is dat juist wel het geval.
Foto:  ANP

Dat zei oud-VVD-leider en voormalig eurocommissaris Frits Bolkestein dinsdagavond in Amsterdam tijdens de H.J. Schoo-lezing.

''De islam houdt geen gevaar in voor het westen'', zo zei hij. ''Integendeel: het is het westen met zijn ideeën over democratie, individualisme en pluralisme dat een gevaar inhoudt voor de islam.''

Bolkestein ziet de terroristische aanslagen in de VS op 11 september 2001 dan ook ''niet als teken van kracht maar van zwakte''. De islamitische wereld is tegenwoordig machtig noch welvarend en islamisten geven het westen daar volgens de VVD'er de schuld van.

De situatie in de islamitische wereld zal volgens Bolkestein niet snel veranderen. ''En het ressentiment zal ons dienovereenkomstig nog lange tijd blijven vergezellen.''

Islamitische scholen

De VVD'er zei verder geen voorstander van islamitische scholen te zijn. ''Ik verwerp islamitische scholen want ik wil dat moslims en moslima's leren over de Holocaust en de evolutie. Gescheiden scholen zijn een voorbode van een gescheiden samenleving.''

Bolkestein begon tijdens de toespraak maar weer eens over PVV-leider en oud-VVD'er Geert Wilders. Die wordt vaak gezien als zijn 'tovenaarsleerling', maar de oud-eurocommissaris is het daar niet mee eens.

Hij zei dinsdag dat Wilders ''onzinnige dingen'' zegt, maar wel moet kunnen zeggen wat hij wil. Bolkestein vindt niet dat de PVV'er medeverantwoordelijk kan worden gehouden voor het bloedbad in Noorwegen.

Invloedrijkste mensen

De VVD-coryfee is een van de invloedrijkste mensen in het debat over de multiculturele samenleving van de afgelopen 20 jaar. Al in het begin van de jaren '90 zei hij dat compromissen op het gebied van scheiding van Kerk en Staat, vrijheid van meningsuiting en gelijke behandeling niet mogelijk zijn.

De H.J. Schoo-lezing is vernoemd naar de voormalige hoofdredacteur van Elsevier en is een initiatief van dat weekblad.
© ANP