Aanslagen voorkomen

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 11/10/2011 | 19:58 uur

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Aanslag Iraniërs in VS verijdeld
»
De Amerikaanse minister Holder van Justitie
AP Toegevoegd: dinsdag 11 okt 2011, 20:49
Update: dinsdag 11 okt 2011, 21:30

In de Verenigde Staten zijn twee Iraniërs aangeklaagd die plannen hadden voor een terreuraanslag.

Ze waren volgens de Amerikaanse politie van plan bomaanslag te plegen op de ambassadeur van Saudi-Arabië in Washington.

Minister van Justitie Holder zegt dat het complot werd bedacht in Iran. De twee verdachten, Manssor Arbabsiar en Gholam Shakuri liepen al in mei in de val.

Onderzoek
Volgens de nieuwszender ABC dachten de Iraniërs dat ze in contact waren gekomen met een Mexicaanse huurmoordenaar van de gevreesde drugsbende Los Zetas, maar die bleek een Amerikaanse politie-infiltrant te zijn.

Ze zouden de infiltrant anderhalf miljoen dollar geboden hebben voor een bomaanslag, waarbij mogelijk nog meer slachtoffers dan alleen de ambassadeur zouden vallen.

President Obama is in juni op de hoogte is gebracht. Daarna is uitgebreid onderzoek gedaan en gebleken dat de aanslag vanuit Iran werd geleid.

"Nieuwe propaganda"
De twee verdachten zouden lid zijn van de Quad, een speciale Iraanse eenheid. Arbabsiar is in het bezit van een Amerikaans paspoort werd afgelopen maand in New York gearresteerd. Shakuri is nog voortvluchtig.

Amerika houdt Iran dan ook verantwoordelijk voor de mislukt aanslag.

Teheran ontkent. INRA, het officiële Iraanse persbureau, noemt de beschuldiging "nieuwe propaganda" tegen Iran.

Problematisch
Minister van Buitenlandse Zaken Clinton zegt dat de VS de sancties tegen Iran verder zal uitbreiden. Ze verwacht dat Iran door het voorval verder geïsoleerd zal raken.

Saudi-Arabië en Iran zijn grootmachten in de regio rond de Perzische Golf. Saudi-Arabië is een hechte bondgenoot van Washington. De relatie tussen de twee landen is problematisch.

Bron NOS

jurrien visser (JuVi op Twitter)

#5
Citaat van: Oorlogsvis op 11/10/2011 | 21:00 uur
Ze hebben geluk dat Bush daar nu niet de baas is, want die zou meteen samen met Rumsfeld  Iran zijn binnen gevallen !....lijkt alsof het circus begint te draaien....messen worden geslepen.....

Als je alle berichten op dit formum van de laatste tijd bekijkt (Iran, Syrië, Israel, Syprus, Turkije, Saudii Arabie, de Arabische lente, Libanon, de palestijnen etc) en deze combineerd, dan kijken we naar een mogelijke explosieve herfst en winter.

Oorlogsvis

Ze hebben geluk dat Bush daar nu niet de baas is, want die zou meteen samen met Rumsfeld  Iran zijn binnen gevallen !....lijkt alsof het circus begint te draaien....messen worden geslepen.....

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Aanslagen Iraniërs in VS verijdeld
»
De Amerikaanse minister Holder van Justitie
AFP Toegevoegd: dinsdag 11 okt 2011, 20:35

In de Verenigde Staten zijn twee Iraniërs opgepakt die plannen hadden voor een serie terreuraanslagen.

Ze waren volgens de Amerikaanse politie van plan bomaanslagen te plegen op onder meer de ambassades van Israël en Saudi-Arabië in Washington.

Minister van Justitie Holder zegt dat het complot werd bedacht in Iran en ook vanuit dat land werd geleid. De twee verdachten liepen in mei in de val.

Volgens de nieuwszender ABC dachten de Iraniërs dat ze in contact waren gekomen met een Mexicaanse huurmoordenaar, maar die bleek het een Amerikaanse politie-infiltrant te zijn.

later meer

Bron NOS

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Iraniërs opgepakt voor plannen van aanslagen in Washington


door Peter Zantingh

Buitenland
In de VS zijn twee mannen gearresteerd die aanslagen zouden hebben gepland op Saudische en Israëlische doelen in onder meer Washington. Het zou gaan om twee van oorsprong Iraanse mannen van wie er één de Amerikaanse nationaliteit heeft.

Dat meldt een Amerikaanse functionaris tegenover persbureau Reuters. De twee zouden de Israëlische en Saudische ambassades in de Amerikaanse hoofdstad hebben willen aanvallen. Ook zouden ze de Saudische ambassadeur in de VS om hebben willen brengen. Een aanslag op de ambassade van die landen in Buenos Aires, Argentinië, zou ook op de planning hebben gestaan.

Volgens ABC News benaderde afgelopen juli de Iraniër met de Amerikaanse nationaliteit iemand van de Amerikaanse overheidsorganisatie Drug Enforcement Administration (DEA) omdat hij dacht dat hij met een lid van een Mexicaanse drugskartel te maken had. Met hem zou hij de moord op de Saudische ambassadeur willen plannen. De DEA schakelde de FBI in toen duidelijk werd dat het met een terreurplan te maken had.

De DEA-agent ontmoette Arbabsiar twee keer in juli, in Noord-Mexico. Daarbij kwamen ze zogenaamd overeen dat de Iraniër 1,5 miljoen dollar zou betalen voor de moord op de Saudische ambassadeur. Later maakte de man, de 56-jarige Manssor Arbabsiar, twee vooruitbetalingen over. Hij zou claimen dat hij namens "hooggeplaatsten in de Iraanse regering" handelde.

De afronding van de afspraak zou eind september in Mexico City plaatsvinden, maar Arbabsiar werd in plaats daarvan geweigerd bij aankomst in het land en naar New York gevlogen. Daar is hij gearresteerd.

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/10/11/iraniers-opgepakt-voor-plannen-van-aanslagen-in-washington/

jurrien visser (JuVi op Twitter)

#1
11/10-11 RTL 4 meldt zojuist, aan het einde van het RTL4 (19.30) journaal, in een nagekomen bericht, dat diverse aanslagen zijn voorkomen.

Er is blijkbaar een Iraanse connectie.

Wordt vervolgd.