Goalkeeper: AOW leeftijd bereikt?

Gestart door Ace1, 04/11/2011 | 20:11 uur

Elzenga

Citaat van: Ace1 op 23/02/2016 | 17:36 uur
Voor de MPF2 ESSM block2 en voor de LPD's en de JSS Ram Block2?
En voor de zekerheid ook nog maar een 40mm kanon CIWS met de laatste generatie anti-luchtdoel munitie. Zoveel mogelijk lagen op verschillende afstanden..raket en kanon...en in de toekomst mogelijk ook laser.

Ace1

Citaat van: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 23/02/2016 | 17:02 uur
Leuk verhaal voor LCF(2) en hoe gaan we dat doen op het MPF2, LPD's  en het JSS?

Voor de MPF2 ESSM block2 en voor de LPD's en de JSS Ram Block2?

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Ace1 op 23/02/2016 | 16:57 uur
Daar heb je de SM6 Missile voor.

Leuk verhaal voor LCF(2) en hoe gaan we dat doen op het MPF2, LPD's  en het JSS?

Ace1

Citaat van: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 23/02/2016 | 16:12 uur
De vraag is: is dat ook effectief tegen hypersoon?

Daar heb je de SM6 Missile voor.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Harald op 23/02/2016 | 15:50 uur
Dus een Laser CWIS zullen we dus niet zien in eerste instantie op onze fregatten als Goalkeeper vervanging.
Daarom de keuze voor 76mm Strales

De vraag is: is dat ook effectief tegen hypersoon?

Harald

Dus een Laser CWIS zullen we dus niet zien in eerste instantie op onze fregatten als Goalkeeper vervanging.
Daarom de keuze voor 76mm Strales

StrataNL

Citaat van: Thomasen op 23/02/2016 | 09:37 uur
Ik heb begrepen dat de grootste uitdaging van HEL en HPM is om ze ook inzetbaar te maken bij slecht weer, regen en dichte mist schijnen nogal een probleem te zijn.

In de jaren negentig hebben de KM, TNO en Thales onderzoek gedaan naar een mogelijke opvolger voor Goalkeeper. De meest belovende optie was een laser, maar de enige met genoeg energie was een (erg dure) chemische laser die gestookt werd met waterstoffluoride, een goedje dat je liever niet op een (marine)schip wil hebben. In tegenstelling tot lasers die vanuit vliegtuigen tegen ballistische wapens worden gebruikt werkt een Goalkeeper laser in de atmosfeer en het licht wordt verspreid door stof, mist en regen. In ieder geval zal een laser met de vuurleiding van de GK alle geschetste problemen van de nieuwe supersonische SSM oplossen. Zeer waarschijnlijk is het nu nog niet mogelijk om genoeg laservermogen op een grote afstand te realiseren waarbij een projectiel ook snel kan worden uitgeschakeld. Je spreekt echt over enorme vermogens, de hele elektriciteitshuishouding moet er op ingericht worden.


Het onderzoek naar alternatieve kanons als EM railgun, Liquid Propellant Gun en Electrothermal gun was toen net door geldgebrek de nek om gedraaid.
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

dudge

Ik heb begrepen dat de grootste uitdaging van HEL en HPM is om ze ook inzetbaar te maken bij slecht weer, regen en dichte mist schijnen nogal een probleem te zijn.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Harald op 23/02/2016 | 08:35 uur
Wordt HEL (laser) de Next Neg CIWS ?? ... of is het (effectief) bereik veel te klein van Laser om te dienen als CIWS )


Wat het ook gaat worden... we zullen (snel) een antwoord moeten vinden op ASuW raketten die met Mach 7+ van af 300KM+ (de in ontwikkeling zijnde Brahmos II bijvoorbeeld) gelanceerd worden.

Lancering vanaf 300KM en Mach 7 geeft een reactie tijd van +/- 2 minuten.

Harald

#149
Rheinmetall and Bundeswehr Conduct Successful Test of HEL Effector On the High Seas  ( Wordt HEL (laser) de Next Neg CIWS ?? ... of is het (effectief) bereik veel te klein van Laser om te dienen als CIWS )

Rheinmetall and the German Bundeswehr have successfully tested a high-energy laser effector installed on a German warship operating on the high seas.

To carry out the test, Rheinmetall mounted a 10-kilowatt high-energy laser (HEL) effector on a MLG 27 light naval gun.

The test programme included tracking of potential targets, including unmanned aerial vehicles (UAVs) and very small surface craft. Furthermore, the HEL effector was also tested against stationary targets on land.

Besides the successful mounting of a 10-kW HEL effector on an MLG 27, the test programme demonstrated for the first time the effectiveness of Rheinmetall HEL effector technology in maritime operations.

The test programme revealed insights important for the development of future HEL naval effectors

http://www.defense-aerospace.com/articles-view/release/3/171476/rheinmetall-tests-high-energy-laser-on-ship.html

Harald

Denmark signs for additional Millennium guns   (Denemarken kiest weer voor Millenium 35 mm als CIWS)

Rheinmetall Defence has been contracted by the Danish Defence Acquisition and Logistics Organization to supply three more Millennium 35 mm naval gun systems to the Royal Danish Navy (RDN).

The contract, signed in London on 18 September, will bring the RDN's Millennium inventory up to 11 systems. Delivery is scheduled for mid-2016.

Developed by Zurich-based Rheinmetall Air Defence (formerly Oerlikon Contraves), Millennium combines a gas-operated, four-chamber 35/1000 revolver cannon - capable of a rate-of-fire of 1,000 rds/min and a muzzle velocity of 1,000 m/s - and 35 mm AHEAD (Advanced Hit Efficiency And Destruction) programmable fuze ammunition. The system uses an off-mount weapon control system to provide fire control and weighs 4,000 kg per mounting (including 252 rounds of on-mount ammunition).

http://www.janes.com/article/55788/denmark-signs-for-additional-millennium-guns

StrataNL

Gaat niet helemaal lekker bij Thales.. van Tubantia:
CitaatThales lijdt miljoenenstrop

HENGELO – Thales moet tientallen miljoenen afboeken door problemen op software-afdeling. Het elektronicabedrijf in Hengelo kampt sinds enkele jaren met grote financiële tegenvallers bij de software-ontwikkeling van diverse producten, waaronder de Goalkeeper. Dit verdedigingssysteem voor marineschepen behoort al decennia lang tot de paradepaardjes van Thales en wordt gemoderniseerd. Dat loopt niet zoals verwacht.

Zie voor het hele artikel: http://www.tubantia.nl/regio/hengelo/thales-lijdt-miljoenenstrop-1.5365219
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

Huzaar1

Citaat van: Strata op 14/07/2015 | 15:13 uur
Las ergens dat men zelden met de KETF munitie mag/kan schieten, heeft dat daar wat mee te maken?

Is er gewoon niet, is duur.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

techneut

Alles hangt van de snelheid waarmee geleide munitie bijgestuurd kan worden. Er is een reden waarom goalkeeper burst afvuurt van 70-80 kogels. Het raken van het doelwit EN de kinetische energie die op het doelwit word losgelaten. Dat is ook de reden waarom alleen een RAM nooit 100% is. Het raken met een RAM is niet probleem maar het uitschakelen van het doelwit

Voor de mensen die het effect willen zien moeten op Youtube eens de oude Holland signaal video daar zien je bij de tweede uitschakeling dat de inkomende raket geraakt wordt en 'terug' geworpen wordt en naar beneden dwarrelt.

Wat men tegenwoordig 'vergeet' is bij de uitschakeling van de inkomende raket de brokstukken liefst niet richting jezelf wilt hebben. Dus je kan dus de inkomende threat hebben uitgeschakeld maar toch je radar (of meer)  verliezen door brokstukken. Dit betekend dus iedere CIWS dus zijn eigen target en track systemen moet hebben voor het geval dat het main systeem is geraakt. Dus je kan mooie radar systemen hebben die samen werken met de CIWS (goalkeeper kan alleen of samen met andere units werken) maar als deze (tijdelijk) uitvalt is het handig dat het schip nog binnenkomende kan onderscheppen.

Het lijkt wel een reclame praatje.....

Elzenga

#144
Citaat van: A.J. op 14/07/2015 | 16:47 uur
Ik gok erop dat 35 en 40MM te mager is ivm de benodigde techniek (besturing etc.) in het projectiel zelf. Dat was destijds ook de reden waarom er geen 35MM prox munitie beschikbaar was voor de PRTL.
Zou kunnen, maar men kan inmiddels al .50 munitie "sturen"....dus ik kan me niet goed voorstellen dat het bij 50mm wel lukt en 40mm...of 35mm niet. Denk dat die keuze meer te maken heeft met het model kanon dat men voor deze test gebruikt. Zeker de nieuwe 40mm munitie en het kanon dat de Britten en Fransen gaan gebruiken biedt nieuwe mogelijkheden begreep ik.
http://www.cta-international.com/ammunition-d-99.html
https://en.wikipedia.org/wiki/CTA_International
https://de.wikipedia.org/wiki/40_mm_Cased_Telescoped_Weapon_System