Defensie werving

Gestart door Lex, 21/03/2012 | 12:43 uur

Enforcer

Dankzij NF zal de piramide alleen maar steiler worden. Men zal altijd soldaten en korporaals nodig hebben, aangezien vele BBT'er zijn. Een echte loopbaan bij defensie zal nog maar voor een vrij selectief groepje weg gelegd zijn in de toekomst.

Lex

Voor het artikel in de Defensiekrant, klik hier.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: guest1400 op 04/04/2012 | 17:58 uur
ik weet niet wie de defensiekrant heeft gelezen van de week maar daar stond ook een heel stuk over de 3000 vacatures in en over dat VEVA hier de oplossing voor moest gaan vormen. Dat artikel haalde het bloed onder mijn nagels vandaan, want doorstromen naar SGT B&T kan niet meer omdat een stelletje kleine kinderen van 17 van de VEVA anders geen baan meer kunnen vinden. Lekker bezig, Kwaliteit voor kwantiteit... uhu :glare:

Heel goedkoop!!!

guest1400

ik weet niet wie de defensiekrant heeft gelezen van de week maar daar stond ook een heel stuk over de 3000 vacatures in en over dat VEVA hier de oplossing voor moest gaan vormen. Dat artikel haalde het bloed onder mijn nagels vandaan, want doorstromen naar SGT B&T kan niet meer omdat een stelletje kleine kinderen van 17 van de VEVA anders geen baan meer kunnen vinden. Lekker bezig, Kwaliteit voor kwantiteit... uhu :glare:

Marc66

Wanneer defensie eerst goed onderzoekt wat er nu op kantoor zit, vooral ook in welke rang, dan valt het misschien op dat er best wel mensen naar een operationele plaatsing willen ipv rondhangen op kantoor zonder duidelijk doel, immers de waan van de dag regeert. Wellicht dat er ineens wel schepen vol bemand naar zee kunnen gaan en dat er toch niet 3000(!?) man nodig zijn of, nog beter, er niet 6000 man ontslagen hoeven worden!

onderofficier

Citaat van: Marc66 op 04/04/2012 | 16:11 uur
Misschien wordt de soep vele malen heter opgediend dan dat deze uiteindelijk wordt gegeten?

Leg dat eens uit aan de mensen die zwevend zijn of al externe kandidaat zijn.
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Marc66

Kantoren moet leeg? Nou, misschien is dat wel een optie, er lopen genoeg medewerkers rond die aan boord meer tot hun recht zouden komen. En dat geldt van laag tot hoog.

Maar, as ever, laat defensie nut toch eens eerst rondkijken wat zij in haar gelederen heeft, de ervaring leert (iedere dag weer), dat dit onbekend is.

Misschien wordt de soep vele malen heter opgediend dan dat deze uiteindelijk wordt gegeten?




yelloow

Als defensie de komende jaren niemand zou aannemen maakt het zich heel erg moeilijk voor in de toekomst. Over 20 jaar zijn er ook ervaren onderofficieren en officieren nodig.

Lex

Generaal Van Uhm gaat militairen werven

DEN HAAG -  De hoogste militair van het land, Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm, gaat donderdagochtend de straat op om nieuwe medewerkers voor Defensie te werven. Op 21 stations in het land wijzen meer dan 150 militairen het publiek er dan op dat Defensie komend jaar 3000 vacatures moet vervullen.

Defensie moet deze regeerperiode 1 miljard euro bezuinigingen en verlaagt het aantal banen met 12.000. De ontslagen vallen vooral in kantoorfuncties. Om marineschepen te laten varen en pantservoertuigen te laten rijden, blijft het nodig nieuwe mensen te werven, aldus Defensie woensdag.

Telegraaf,
04 apr 2012, 15:46

Marc66

Inderdaad, en het is belachelijk dat dit mag!  :mad:

Natuurlijk mag defensie best wel jong personeel hebben, graag zelfs, dat scheelt een hoop geld, maar het mag niet ten kostte gaan van de huidige zittende "oudere" werknemer!  :mad:

Jong geleerd, oud gedaan en oudere krachten bezitten over het algemeen over kennis!

Maarja, defensie denkt daar blijkbaar anders over!

Belachelijk dat het kan!  :mad:

KapiteinRob

Defensie doet hier aan leeftijdsdiscriminatie.

Lex

Ik heb in het NHD een artikel daaromtrent gelezen, maar daar staat dat het de gratis krant "Spits" betreft met daarin een speciale bijdrage over de werving.
De centrale boodschap van de wervingsactie is:
"Bij de krijgsmacht is genoeg werk voor jonge, gemotiveerde mensen."

CZSK zal vanaf 07:00 uur op het station van Den Helder de gratis krant uitreiken.

Leovanw

Defensie is voor het komende jaar dringend op zoek naar 3000 nieuwe medewerkers. Op aanstaande donderdagochtend zullen meer dan 150 militairen op 21 treinstations verspreid over het hele land hiervoor aandacht vragen. Onder het motto "wij zoeken collega's" delen zij onder het publiek een speciale wervingskrant uit. Op meerdere locaties worden zij ondersteund door verschillende hoge militaire autoriteiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de commandant der strijdkrachten generaal Peter van Uhm en om de commandanten van de verschillende krijgsmachtdelen.

Deze wervingsactie komt op een moment dat Defensie te maken heeft met grootschalige bezuinigingen, waardoor er helaas ook personeel de organisatie moet verlaten.  De bezuinigingen treffen kantoorfuncties, waarbij de operationele capaciteiten zoveel mogelijk buiten schot zijn gebleven.  Om de fregatten ook in de toekomst te laten varen, de F16's te laten vliegen en de pantservoertuigen te laten rijden, blijft Defensie behoefte houden aan de instroom van grote aantallen jonge enthousiaste mensen.
http://www.dutchdefencepress.com.  "There is no 'I' in TEAM"

A.J.

Citaat van: jurrien visser op 21/03/2012 | 14:56 uur

Voorbode voor wat komen gaat of een minder handige PR medewerker?

Volgens de laatste telling hadden we iets van 40.000 militairen.

Nikehercules

Ik vind het wel gave commercials eigenlijk en zeker niet amateuristisch, de presentator klimt aardig snel op in de rangen trouwens. :P

Wel triest om te zien hoe een infanterie gevechtsvoertuig het nieuwe paradepaardje van de landmacht is geworden.