NAVO missie in Afghanistan, deel 2

Gestart door Lex, 24/11/2012 | 14:50 uur

dudge

Citaat van: Ros op 13/11/2013 | 11:47 uur
De Afghaanse economie is zich in ieder geval aan het herstellen  :devil:

:crazy:

Ros

De Afghaanse economie is zich in ieder geval aan het herstellen  :devil:

Ros

Afghaanse drugsproductie naar recordhoogte

De drugsproductie in Afghanistan is hoger dan ooit, waarschuwt de VN. 

Nu steeds meer buitenlandse militairen het Aziatische land verlaten, liggen gouden tijden in het verschiet voor degenen die de papaveroogsten in handen krijgen en er opium en heroïne van maken: krijgsheren, opstandelingen en volgens Westerse diplomaten ook hoge overheidsfunctionarissen.

Afghanistan was al de grootste producent ter wereld van papaver. Vorig jaar kwam zo'n driekwart van het wereldwijde aanbod van het gewas er vandaan. Dit jaar zal dat mogelijk stijgen tot negentig procent, schat de VN-organisatie tegen drugs en misdaad (UNODC).


Hoewel een exacte berekening onmogelijk is, denkt de organisatie dat de productie dit jaar de helft hoger is dan in 2012.

www.nu.nl

Ros

Afghaanse president uit kritiek op NAVO

De Afghaanse president Hamid Karzai heeft kritiek geüit op de NAVO, omdat die er in ruim tien jaar tijd niet in is geslaagd voor stabiliteit te zorgen in zijn land.


''De hele NAVO-oefening heeft veel leed veroorzaakt, veel levens gekost en geen winst gebracht omdat het land niet veilig is'', zei Karzai in een interview met de BBC.

Volgens hem had de NAVO zich moeten richten op toevluchtsoorden van de Taliban in buurland Pakistan en niet op dorpen in Afghanistan.

Karzai zit in zijn tweede ambtstermijn en moet na de verkiezingen in april aftreden. ''Ik word er niet blij van om te zeggen dat het maar deels veilig is. Dat is niet waar we naar op zoek waren. We wilden volledige veiligheid en een duidelijke oorlog tegen het terrorisme.''

www.nu.nl

Ros

NAVO-helikopter doodt per ongeluk Afghaanse militairen
Een NAVO-helikopter heeft woensdagavond per abuis vier Afghaanse militairen doodgeschoten in de oostelijke provincie Nangarhar. 

De helikopter was te hulp geroepen na een aanval op een wachtpost in Bati Kot. De NAVO onderzoekt hoe de helikopter de misser heeft kunnen begaan en laat zich voorlopig niet uit over het incident.

www.nu.nl


Ace1

Tientallen Taliban gesneuveld

Bij gevechten in de Afghaanse provincie Helmand zijn 45 Talibanstrijders om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de provincie zondag laten weten.

Afghaanse veiligheidstroepen raakten in gevecht met de voornamelijk Pakistaanse opstandelingen die Helmand waren binnengedrongen. Zij riepen de hulp in van de door de NAVO geleide troepen van ISAF. Die stuurde luchtsteun, waarna de strijd snel werd beslecht. In de strijd kwamen geen veiligheidsmensen om.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3483033/2013/07/28/Tientallen-Taliban-gesneuveld.dhtml


dudge

Citaat van: jurrien visser op 20/07/2013 | 23:00 uur
Volgens verwachting, dit was dan vele miljarden in het putje en terug bij af!  :dead:

We hebben een aantal prima hekwerkfabrikanten in Nederland, een prima internationale order lijkt mij: voldoende hekwerk om het land en EXIT.

Tis niet alsof ze allemaal hierheen komen. Een paar voor terroristische zaken, die schieten we dood, een paar als vluchteling, retour afzender, meerendeel blijft daar rondrijden op hun ezel, al vrouwverminkend en jongetjes verkrachtend.

don't worry. En vwb de 1000den doden en 1.000.000.000.000 dollar, ach, wat moet je er mee.....

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Ros op 20/07/2013 | 22:55 uur
Ze wachten niet eens dat de NAVO vertrokken is.  ;D

En de regering van Karzai is al om........Taliban Rules !.

Volgens verwachting, dit was dan vele miljarden in het putje en terug bij af!  :dead:

We hebben een aantal prima hekwerkfabrikanten in Nederland, een prima internationale order lijkt mij: voldoende hekwerk om het land en EXIT.

Ros

Ze wachten niet eens dat de NAVO vertrokken is.  ;D

En de regering van Karzai is al om........Taliban Rules !.

Ros

Geestelijke legt Afghaanse vrouwen aan banden

Vrouwen in het noorden van Afghanistan mogen hun huis alleen nog verlaten als ze in het gezelschap zijn van een man.

Ook voor een bezoek aan een arts of kliniek hebben ze mannelijk gezelschap nodig. Dat blijkt uit een verordening die is uitgevaardigd door geestelijken in de regio Deh Salah.

Een van de belangrijkste religieuze adviseurs van de Afghaanse president, Hamid Karzai, heeft geweigerd de verordening nietig te verklaren.

De verordening komt op het moment dat de NAVO-troepen zich uit het land terugtrekken. Tegelijkertijd met de strengere regels voor de vrouwen worden cosmeticawinkels gesloten, omdat die zouden worden gebruikt voor prostitutie.

''Deze winkels konden echt niet open blijven. Winkels zijn voor handel, niet voor overspel'', zei de presidentiële adviseur Enayatullah Baligh.

Heilige oorlog

Tijdens het bewind van de Taliban werden vrouwen gedwongen boerka's te dragen, waarmee ze totaal bedekt waren. Bij sommige vrouwen werden vingers afgehakt omdat ze nagellak hadden gedragen.

In de verordening wordt gewaarschuwd voor een heilige oorlog als de autoriteiten die niet naleven. ''Als de autoriteiten onze eisen niet inwilligen, beginnen we een jihad.''

NAVO

Veel Afghanen vrezen dat de terugtrekking van de NAVO-troepen en de pogingen om tot een akkoord met de Taliban te komen om de oorlog te beëindigen, de verworvenheden voor vrouwen weer sterk zal doen inperken.

De Verenigde Staten maakten deze week 200 miljoen dollar (152 miljoen euro) vrij voor een campagne voor de Afghaanse vrouwen en ook andere NAVO-landen zouden daarvoor geld doneren.

www.nu.nl

DvdW

Voor als je wat tijd over hebt, een schitterende docu met een eerlijk beeld van het Afghanistan wat wij achterlaten....
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

andré herc

First Slovak soldier slain in Afghanistan

9 Jul 2013Flash News

One Slovak soldier was killed at the Kandahar Airfield in Afghanistan, with another two Slovaks suffering serious injuries and four others sustaining light injuries, Defence Minister Martin Glváč confirmed to the press on July 9. The injured soldiers' conditions have stabilised, the minister said, as reported by the TASR newswire.

voor meer zie link
http://spectator.sme.sk/articles/view/50662/10/first_slovak_soldier_slain_in_afghanistan.html
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.


dudge


Ros

Aanval Taliban op presidentieel paleis Kabul

De Taliban hebben het Afghaanse presidentiële paleis in hoofdstad Kabul dinsdagochtend aangevallen met explosieven en vuurwapens. Daarna raakten de aanvallers en de politie in een vuurgevecht van 90 minuten.

Aanval Taliban op Afghaanse presidentieel paleis Fotoserie Video

De aanval vond plaats enkele uren voordat president Hamid Karzai een persconferentie zou geven. Ook zijn er explosies geweest bij de plaatselijke vestiging van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA.

De aanval is opgeëist door de Taliban. ''Vandaag om 06.30 uur (lokale tijd, red.) heeft een aantal martelaren het presidentieel paleis, het ministerie van Defensie en het Ariana Hotel aangevallen," liet Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid weten.

Het Ariana Hotel staat bekend als het hoofdkwartier van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA in Afghanistan.

Gedood

De politiechef van Kabul zegt dat alle verantwoordelijken voor de aanvallen zijn gedood. Hij sprak volgens de BBC over vier aanvallers, die binnenkwamen met een valse veiligheidspas.

Het is niet duidelijk of er daarnaast slachtoffers zijn gevallen.

Een BBC verslaggever maakte melding van schoten tussen millitanten en lijfwachten. Aanwezige journalisten - waaronder hij zelf - moesten rennen om dekking te zoeken.

Volgens Al Jazeera komt er nog steeds heel veel zwarte rook uit het CIA-kantoor.

Vredesoverleg

Het is niet bekend of Karzai in het paleis aanwezig was tijdens de aanval. De president kondigde eerder aan dat hij van plan was een vredesoverleg met de Taliban te voeren.

Het presidentiële paleis staat in een zwaarbewaakt gebied in het centrum van Kabul, waar ook de Amerikaanse ambassade en de hoofdkwartieren van de NAVO-troepen staan.

www.nu.nl