Onzin-topic uitgave 24

Gestart door Lex, 02/12/2012 | 22:08 uur

Ace1

Bouchez heeft oplossing voor gênant moment van Bart De Wever tijdens video-interview



N-VA-voorzitter Bart De Wever liet zich zaterdagochtend interviewen in het Radio 2-programma Goede voornemens 2021 via videochat. De burgemeester van Antwerpen hoopt dat hij zijn conditie op peil kan houden in 2021 en had het over de moeilijke tijd die zijn stad doormaakt door de coronacrisis. Maar toen viel de presentatoren iets op.

Bart De Wever werd geïnterviewd door Ruben Van Gucht en Kim Debrie over hoe hij de eindejaarsfeesten doorbracht en wat zijn goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn.

De N-VA-topman had zich voor de gelegenheid uitgedost in ruitjeshemd, maar Debrie ontdekte dat het hemd niet in zijn broek zat. 'Jij hebt een mooi hemdje aan, maar kan dat zijn dat je in je onderbroek zit?'

De N-VA-voorzitter werd verraden door de spiegel achter hem. 'Verdorie, daar heb ik geen rekening mee gehouden', aldus De Wever. 'Bij deze begint het jaar met een bijzonder gênant moment.'

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zag het filmpje ook en maakte onderstaand grapje op Twitter.

https://twitter.com/GLBouchez/status/1345398474930614273?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1345398474930614273%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.standaard.be%2Fcnt%2Fdmf20210102_96009283

Een video op onderstaande link te bekijken.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20210102_96009283?fbclid=IwAR3KdW3E2_5Ac5WYjUes6GIGaDhTM7NYY-OqJrNs8GliJo1SVc2OaKZz5Yc

pz

#739

vlincent


Huzaar1

Nee hoor, Oorlogsvis houdt zich heel goed aan de deal, we drinken er samen eentje. We drinken er wat rationaliteit in ;)

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Ace1

Citaat van: Robert2 op 22/10/2020 | 18:44 uur
Heb je je kratje bier nou al gehad?

Huzaar1 krijgt vast een kratje Bavaria bier of een kratje eigen merk bier van een supermarkt keten wat in beide gevallen paardenzeik is.  :-* :-*

Robert2

Citaat van: Huzaar1 op 13/10/2020 | 15:26 uur
Die grad troep weer.. tja.
Effect en Uitwerking is vaak aardig beperkt. Oude zooi. Niet te vergelijken met MLRS zoals wij het kende.
Heb je je kratje bier nou al gehad?

Huzaar1

Citaat van: pz op 13/10/2020 | 12:45 uur
Even een bataljon wegvegen. Serviers in actie  ;D

https://twitter.com/towersight/status/1315691805472632835

Die grad troep weer.. tja.
Effect en Uitwerking is vaak aardig beperkt. Oude zooi. Niet te vergelijken met MLRS zoals wij het kende.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

pz


Sparkplug

Citaat van: Reinier op 14/04/2020 | 16:12 uur
Wat een verhaal, met fout op fout gestapeld.
Heel erg bijzonder dat een burger mee mag vliegen, en dit is ook een van de redenen waarom je dit niet zou moeten doen.

Had het leven van de passagier en piloot kunnen kosten en een toestel van €75 miljoen.

Het hangt nog altijd af van de voorbereiding en vervolgens de gesteldheid van de burger die mag meevliegen. Fotograaf Frank Crebas heeft ook meerdere F-16 vluchten mogen meemaken. Hij doet dat wel in opdracht van Defensie, maar hij blijft een burger.
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Reinier

Wat een verhaal, met fout op fout gestapeld.
Heel erg bijzonder dat een burger mee mag vliegen, en dit is ook een van de redenen waarom je dit niet zou moeten doen.

Had het leven van de passagier en piloot kunnen kosten en een toestel van €75 miljoen.

Enforcer


bergd

#729
 ;D doet me toch wel een beetje denken aan 1 van de slechte films van Leslie Nielsen

Fransman panikeert tijdens verrassingsvlucht in straaljager en lanceert zichzelf
Een piloot en passagier van een straaljager van de Franse luchtmacht zijn vorig jaar aan de dood ontsnapt. De 64-jarige passagier raakte vlak na het opstijgen van een vliegbasis in het noordoosten van Frankrijk zo gestrest dat hij in blinde paniek de eerste de beste hendel greep om zich vast te houden. Daarmee activeerde hij onbedoeld de schietstoel.

Caspar Naber 14-04-20, 12:13
Laatste update: 14:11
19
2

Dat blijkt uit een vorige week gepubliceerd rapport met de voorlopige conclusies van de Franse luchtvaartautoriteit. Die deed een jaar lang onderzoek naar het opmerkelijke incident. Dat vond plaats op 20 maart 2019 nabij de vliegbasis Saint-Dizier in het departement Haute-Marne.

De Rafale-straaljager met voorin de piloot en achterin de burgerpassagier steeg om 12.50 uur op, begeleid door twee andere gevechtsvliegtuigen van hetzelfde type. Twee minuten later  wordt de passagier met zijn schietstoel uit het toestel gekatapulteerd. Hij landt met zijn parachute in een grasstrook bij de vliegbasis, de piloot weet de straaljager veilig  aan de grond te zetten. Beide mannen hebben wonderwel slechts lichte verwondingen.

Maar het had volgens de onderzoekers veel slechter kunnen aflopen, om niet te zeggen dramatisch. De passagier, die de vlucht cadeau had gekregen van collega's van het bewapeningsbedrijf waarvoor hij werkt, had nooit eerder in een straaljager gevlogen maar durfde dat niet te zeggen vanwege de sociale druk vanuit de groep waarin ook een voormalig luchtmachtpiloot zat, citeert het Franse weekblad Le Point uit het onderzoeksrapport.

3-G
Een legerarts concludeerde na medisch onderzoek voorafgaand aan de vlucht dat de zestiger maximaal 3-G aankon maar die testuitslag bereikte door een computerstoring de straaljagerpiloot niet. Tot overmaat van ramp zat de anti-G-broek niet goed en zat de ceintuur niet strak genoeg. Door al deze factoren raakte de 64-jarige passagier in paniek toen de straaljager vlak na het opstijgen over de 3-G heen ging. Zijn hartslag had een frequentie van 136 tot 142 slagen per minuut, bleek achteraf uit onderzoek van zijn smartwatch.

Maar er was nog veel meer dat tot grote, zo niet rampzalige gevolgen had kunnen leiden. Zo verloor de passagier na zijn lancering van de schietstoel zijn helm. Dat kon gebeuren doordat hij zijn kinband niet had vastgemaakt. Ook stond het vizier omhoog terwijl de piloot nadrukkelijk had gezegd het naar beneden te doen én was het zuurstofmasker niet goed bevestigd. Het gevolg: toen de cockpitkap zich opende na activering van de schietstoel, rukte de wind de helm van het hoofd van de passagier waardoor de kans op lichamelijk letsel en zelfs overlijden vergrootte.

Lanceringssysteem
Tot overmaat van ramp functioneerde het lanceringssysteem van de schietstoel ook niet naar behoren. Een rubbervlot dat zichzelf automatisch had moeten opblazen deed dat niet. De passagier had geluk dat ze niet boven water vlogen. Erger nog was volgens de onderzoekers dat de schietstoel van de piloot, die ook gelanceerd had moeten worden, niet automatisch werd geactiveerd.

https://www.ad.nl/buitenland/fransman-panikeert-tijdens-verrassingsvlucht-in-straaljager-en-lanceert-zichzelf~aa146152/

Zander

Citaat van: Lex op 23/12/2019 | 00:06 uur
Het staat elk lid om een nieuw topic  te openen  binnen de spelgelers.
Het was een cynische opmerking.... :angel:
People are sheep

Lex

Citaat van: Zander op 22/12/2019 | 23:57 uur
Onder het nieuw te maken onderwerp:
De ondergang van filantropisch links west Europa.
Het staat elk lid om een nieuw topic  te openen  binnen de spelgelers.

Zander

Citaat van: Lex op 22/12/2019 | 23:14 uur
Als je deze mening bent toegedaan, waar dan te plaatsen?
Onder het nieuw te maken onderwerp:
De ondergang van filantropisch links west Europa.
People are sheep