Waar is de marine (Den Haag) mee bezig

Gestart door avd, 25/08/2003 | 20:20 uur

Marcel

Nog even over dat verlengen van een contract.
In het bedrijfsleven wordt je een 1-jaar contract aangeboden. Daarna kijkt je BAAS of hij je wil houden.
Niet jij bepaald of je mag blijven, dat doet je baas.
Heel vervelend natuurlijk maar, nogmaals, binnen het bedrijfsleven is dat heel normaal. Waarom dan niet binnen defensie?




Mourning

CitaatVerjongen?
Leeftijdsontslag gaat alleen maar omhoog.
Verjongen gaat pas als we net als US en UK naar contracten gaan van max 20 jaar. Zit je alleen met mensen van middelbare leeftijd die rond de 30-35 jaar op de arbeidsmarkt komen.

Men wil dat men bij defensie militairen krijgt die voortdurend bezig zijn met zich verder te ontwikkelen, wie dat niet kan zal over een tijdje niet al te lang bij defensie werkzaam zijn, zo simpel ligt het. En ze zijn van plan dat principe zeer binnenkort in te voeren, dus vandaar dat werving noodzakelijk is, dat is het uberhaupt voor gevechtsfuncties trouwens om de eenheden goed gevuld te houden. Dus en een cultuur omslag en verjonging tegelijkertijd.

Regards,

Mourning 8)

"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Marcel

Gaan er nog militairen naar Den Haag in de week van 20 oktober?
Dan zijn namelijk de algemene beschouwingen over Defensie.

Wil graag gaan, maar....., komt er nog een echte oproep????????

Freggel

Verjongen?
Leeftijdsontslag gaat alleen maar omhoog.
Verjongen gaat pas als we net als US en UK naar contracten gaan van max 20 jaar. Zit je alleen met mensen van middelbare leeftijd die rond de 30-35 jaar op de arbeidsmarkt komen.


DvdW

The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

Mourning

Als ik het goed heb begrepen dan worden er nog wel mensen aangenomen maar in kleinere aantallen en bepaalde functies. De Krijgsmacht wil verjongen (op zich zeer begrijpelijk) en een andere carrierementaliteit introduceren.

Regards,

Mourning 8)
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

DvdW

#11
oowk vaag. Ik zag net weer op NS stations en op school, allemaal posters van de marine ??? why???? Ze nemen togh haast niemand meer aan??
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

avd

Nou ik was dus die gene die met dit bericht kwam en ik kan je nu persoonlijk vertellen dat de vakbond in dit geval de vbm met zeer intensief  samen met mij hier tegen te vechten en uit te vinden wat je rechten zijn als werkende binnen de marine en daar is uitgekomen dat ik toch iets meer recht had dan menig persoon bij de marine dacht dus van mijn  kant petje af voor de vakbond VBM bedankt
;D :P ;D :P :D :P ;D :P

-Peter-

De persoon in dit verhaal ken ik toevallig persoonlijk, en ik kan een ieder hier mede delen dat de vakbond wel degelijk voor de militair paraat staat!

Afgelopen week heeft het VBM zich met deze kwestie bemoeid, en ik kan jullie uit heel betrouwbare bron vertellen dat het contract van de betrokkene alsnog conform de gedane toezeggingen is verlengt...

;D

De persoon in kwestie zal als het goed is spoedig zijn ervaringen hier plaatsen...
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...

Ton de Zwart

Citaat van: Reinaert op 29/08/2003 | 12:36 uur
Ach, je moest eens weten wat mij echte achternaam was ;)
In vroeger tijden was het een eretitel.
Tegenwoordig is het erg negatief.

Vroeger Reinaert, in de tijd van de echte eretitels werden mensen met een dergelijke naam gehangen, en later naar Australië verbannen als ze in Engeland woonden tenminste, want hier gingen ze later slechts het spinhuis in.
In die tijden had je nog geen naam, zoals nu. Je heette zoals je was of zoals je "beroep"was.....

Ton de Zwart

Ja Reinaert, ik kan hier helaas alleen maar bevestigend op antwoorden, het is door jou wat erg zwart/wit gesteld, maar in historische zin is je relaas juist. Bezwaar teken ik alleen aan tegen het gebruik van iemands familienaam om daarmee te jongleren ten eigen gebruik, dat had ik al eens opgemerkt.  Doe dat nou niet.  Het is niet netjes en niemand heeft zijn eigen naam uitgekozen.  Op jouw achternaam kun je ook allerlei spitsvondigheden loslaten, maar dat doen we ook niet.  Al heb je nog zo'n hekel aan iemand en al is het nog zo'n schurk, zijn/haar naam is onaantastbaar, in mijn ogen tenmiste....

D819

#6
Citaat van: Ton de Zwart op 29/08/2003 | 10:12 uur
Je hebt wel gelijk in bovenstaand relaas Reinaert, maar ik vind wel dat het geldt voor ALLE krijgsmachtonderdelen en niet alleen voor de Marine. De rigoreuze bezuinigingen treffen lucht - en landmacht net zo hard....

Hmmm ;)

We hadden het hier over de Marine ;)

De luchtmacht bestaat nog maar een paar jaar, dus daarom vind ik het niet terecht om die mee te nemen in historische overwegingen..
De Landmacht speelde in de bewuste tijd altijd de rol van tegenhanger van de Marine. De stok die de Oranjes achter de deur hielden.
Voor wie het niet helemaal begrijpt..
De Oranjeklanten van vroeger waren het gajes, het gepeupel.
Dat waren de lieden die de moorden op grote staatslieden als Johan van Oldenbarneveldt en de Gebroeders De Witt op hun geweten hadden.
En ja, Ook de zoon van Maarten Tromp. Cornelis.
Maar als vlootvoogd was die ook al geen knip voor de neus waard!
In de jaren daarna was de Landmacht een samengeraapt zootje huurlingen van allerlei naties. De officieren waren dikwijls ook Duits of Engels, en dat zorgde ervoor dat de Oranjes dikwijls gemene zaak maakte met Pruissen en Engeland, dit ten nadele van het land.

De beroemde Willem III waar we ten onrechte zo trots op zijn, omdat hij koning van Engeland werd, bracht met zijn fratsen Nederland aan de rand van de afgrond!

In die tijd werd het leger ook al tegen betaling ingezet in het buitenland.
Die minkukels in Noord Ierland lopen nu nog steeds die Oranjemarsen...

De Landmacht is inderdaad een politiek instrument van de gevestigde orde.
Daarom zullen ze nooit mijn sympathie hebben.
En ik vind bezuinigingen op de Landmacht ook helemaal niet erg.
Ik heb ook nooit begrepen, waarom er zo iets als een Lucht Mobiele Brigade moest komen. De Mariniers en de Commando's deden dat immers al jaren!

Natuurlijk wel de Landmacht adequaat uitrusten voor de verdediging van het Navo gebied, maar fratsen zoals de Navo nu mee bezig is in Afghanistan, is gewoon niet conform het Navo verdrag!

GEEN VREDESMISSIES MEER!

Achteraf blijkt toch weer, dat de Mariniers naar Irak zijn gestuurd, om De Hoop Scheffer een baantje als Secretaris Generaal van de Navo te bezorgen!

O ja... Heb je er ook eens bij stil gestaan, dat de CIA in Liberia met wat zakken geld en wapens voor oproer heeft gezorgd ?
En dat de Amerikanen dan als helden de zogenaamde opstand hebben neergeslagen ? Het scenario is toch zo doorzichtig als wat!





Ton de Zwart

Je hebt wel gelijk in bovenstaand relaas Reinaert, maar ik vind wel dat het geldt voor ALLE krijgsmachtonderdelen en niet alleen voor de Marine. De rigoreuze bezuinigingen treffen lucht - en landmacht net zo hard....

D819

Ach, laten we het even nuchter bekijken.
In feite heeft de Nederlandse Marine door de geschiedenis heen altijd de grootste moeite gehad om goed uitgerust te zijn.
Tromp en De Ruyter moesten ook al vechten tegen de bekibbeling, en helaas. Ze moesten ook met te weinig schepen de strijd in, wat ook tot hun onvermijdelijke dood voerde.
Maar de krokodillen in Den Haag zijn dan wel bereid om een praalgraf te bestellen, en een schip naar deze helden te noemen.

Met Karel Doorman was het ook zo.
Maar nog steeds emmeren veteranen over een gebroken geweertje, terwijl de bezuinigingen juist door een rechtse regering werden ingevoerd! Ik begrijp dan ook niet, waarom Marine officieren dikwijls met de VVD geassocieerd worden.

In de tijd van de koude oorlog kwam daar de steun voor de Marine vandaan, maar sinds de val van de muur hebben die conservatieven ook geen man en geen cent meer over voor 's lands Zeemacht.

Ben nu eens eerlijk..
Welke partij die politiek nog wat voorstelt, zet zich in voor de Marine ? Ach, het volgende rampjaar zit er weer aan te komen.
Net zoals in 1672 en 1940.

U-96

Ik vind het een zeer belachelijk idee van 'minister' Kamp om alleen mannen eruit te sturen. Mij best als er ook vrouwen in het leger ziten, maar ik vind het gewoon heel oneerlijk tegenover mannen, terwijl Defensie vanouds een echt mannenvak is.

Marcel

De bonden zullen niets doen. Zij zitten er voor zichzelf en niet voor die militair in het veld of op zee.
Geloof me, er gaan gewoon 15.000 MAN (met nadruk op man) uit omdat de Admiraals en Generaals niet op durven te komen voor hun taak. Hun taak is het om de minister te confronteren met zijn domme slachtwerk. Helaas zal dit nooit gebeuren en dus gaan er gewoon binnen nu en hele korte tijd 15.000 man uit.

avd

Waar is de Marine bezig het is het gesprek van de dag lijkt het wel .
kontrakten worden niet meer verlengd alleen nog noodzakelijk dienst belang  ???  Verzoeken die ruim op tijd ingestuurd waren werden gewoon (expres) te lang inbehandeling genomen waardoor de marine alle tijd gaf om deze verzoeken voor kontrakt verlenging gewoon af te wijzen . Niemand wist dat dit zou gebeuren zoveel ontslagen maar mijn idee hierop is dat dit al een tijdje bekend is (feb>mrt) maar dat de marine een slag om de arm wilde hebben om het vervolgens op deze manier op te lossen want wat is er nou makkelijker om te zeggen helaas het word niet verlengd.
En het erge is nog om briefen hierover in de vakantie te versturen zodat er echt niemand te bereiken meer is lekker hoor heb je 4 weken vakantie met een verkrampte maag omdat ontslag boven je hoofd hangt en niemand kan je er maar een zinnig woord over vertellen.
Ik weet niet wie dit nog meer is overkomen maar ik heb het hele hebbe en houwe naar de vakbond gestuurd om te vragen of dit wel zo kan en mag en ik adviseer mensen die het ook niet vertrouwen om ook naar de vakbond te stappen .
Want zeg je niks dan hoort niemand het en kun je wat de marine betreft gewoon ofrotten .
heel erg jammer dat de marine zo ten onder moet gaan want het is toch een pracht bedrijf. :'( :'(